Velmi ma to zoziera

Príspevok v téme: Velmi ma to zoziera
julkqa

S priatelom sa pozname 5 rokov.Pred 4 mesiacmi odisiel pracovat do zahranicia. Od vtedy si na fb pridal kopec kamosiek, s ktorymi pracuje. Vzdy mi hovoril, ze si nezela, aby som mu prispievala na nastenku nejakymi komentami, alebo citatmi, ze to nema rad.Jeho kamoska mu tam vsak dava citaty a ked som sa ohradila povedal mi, ze mu nemam snorit po jeho nastenke, ze on mne tiez nesnori. Ze s nou nic nema. Tak som mu povedala, ze nech si ten status zmaze, co odmietol. Viem, ze ze je to blbost ale mrzi ma to velmi, ze sa tak chova. Co si o tom myslite?

julkqa

meno: vies ako mi je, ked priatel ma rodinne problemy teraz. Kedze je nezodpovedny, nema kredit, peniaze co zarobi rozflaka a pred vyplatou nema kredit. Tak ma poprosil, nech napism jeho mame, nech mu zavola, potom nech napisem jeho sefovi v praci, nech mu zavola, vsetko som to vybavila...kedze maju umrtie v rodine, tak som aj kyticu vybavila, aby on nemal starosti no a odplata bola, diky krasne laska, ale uz idem spat, som unaveny. A vypol si mobil. Lenze na tom svojom fb svietil do jednej rana a lajkoval a komentoval status o svojom trapeni, ktory tam hodil vecer. Proste on so mnou nepotrebuje byt, vyzalovat sa mi, popisat so mnou, on chce byt so svojou internetovou rodinou a mna to velmi uraza a zranuje. Blokla som ho na vsetkych soc. sietach aj v mobile a rozhodla som sa skoncit tento vztah. Pockam si na cloveka, co bude pokladat za radost prist z prace a objat ma, a travit so mnou svoj cas, nie ze pride z prace, zapne fb, napise mi ahoj, nemam cas, idem varit, potom, prepac, ale som unaveny, popiseme o hodinku, zatial vidim, ze je aktivny na fb, po hodine zas napise dve vety a ide spat..akoze...

vebe

Ach ten strasny fb. Namiesto toho aby si ludia rozpravali a hovorili si, ze co kto zazil, videl, co kto citi a trapi ho, kazdy si sedi za PC a "lajkuje", hadze komenty a snori druhym so skukromia a pritom vo vlsatnom sukromi mu to casto nefunguje a ani nevie, ze jeho partnera nieco trapi. Ludia si pisu smsky, tam si vypisuju neviem co a ked sedia zoci voci sebe a pozeraju si do oci, nevedia vyslovit to co by chceli. Nie je to tak davno, ze neboli ziadne taketo media, muselo sa hovorit. Partneri si prisahaju lasku a v tom istom ma nezriedka kazdy z nich vo svojom PC svoj vlastny paralelny virtualny svet na forach, FB a co ja viem kde. Nie je to divne? Je toto prejav slobody?

_meno

Ahoj julkqa

Je mi luto ze sa trapis.
Co ta tesi? Co rada vytvaras?

Kazda bytost ma svoju slobodu. Zivot je projekcia takze co vytvaras to nachadzas (doverujes partnerovi nachadzas doveru, kontrolujes partnera ocitas sa pod kontrolou).

Ak si uvedomis tento cyklus zivota, zacnes realizovat svoje tuzby (a nie svoje starosti) - tym padom zacnes nachadzas svoje tuzby vo fyzických formach (podobne ako teraz kontrolujes).

Ak poskytnes lasku ona sa ti vrati (kludne v tom ze priatel ta zacne mat viac rad / v tom ze v zivote sa objavi novy clovek ktory ta ma rad).

(vyskusaj si to .. skus jeden den pomahat vsetkym ludom uvidis aky to bude den ... a druhy den skus vsetko odmietat a uvidis aky to bude den). Ver svojej skusenosti, never mne.

Tvoj zivot je tvoja voľba, ja ti prajem julkqa veliku otvorenost, pochopenie, radost a stastie, drzim palce nech ti to vide ! :)

julkqa

Mne je hrozne luto, ze ma to trapi, viem, ze nemam pravo mu prikazovat koho si ma na fb pridat, je to jeho osobna vec, rovnako nemam pravo zakkazovat mu kamosky, ale on robi v jednom velkom podniku a ma tam vela kolegyn a pridava si ich na fb jednu za druhou. chapem, ze sa v praci pozdravia, pokecaju obcas, ale neverim, ze s kazdou jednou si tak fajn rozumie, ze ju hned musi mat v priateloch. Potom sa stava, ze si s nim ja pisem a on odpisuje az kazdych 10-15 min. po polozeni otazky, lebo , zrejme pise s viacerymi. Zoziera ma to, rovnako, ako by ma to zozieralo, keby to robil v ralite. Nase problemy a svoje osobne problemy prebera s kade kym, uz castejsie s kade kym len so mnou nie. Dala som u navrh, ze si v priateloch na fb nechame len naozaj spoluziakov a rodinu a ludi, s ktorymi proste mame nejaky vztah, ze to iste spravim aj ja a rovnako, ze ma mrzi, ze svojich pratelov ma v utajeni, nikto ich nesmie vidiet, len on, tak to ma nastavene. akoby to skryval, koho vsetkeho tam ma...neviem , co s tym...

LMarika

Moireal - dobry prispevok, naozaj... Staci vstupit na Facebook... a zrazu ide na dovolenku aj taky clvoek, ktory na nu peiaze nikdy nemal, pozicia si od banky a ide k moru, len aby ukazal, ze aj on bol, lebo aj ostatni boli a zasrali cely FB fotkami z dovoleniek. A nakoniec mu to ani neprinesie radost, len bolest v dusi nad stratenymi peniazmi, lebo si "dovolil" nieco, na co nema. To bol len jeden priklad, ako FB meni spravanie ludi. Aj ked som tam bola, nechodila som tam casto a co som zistila? Ze ludia sa unuvaju napisat len vtedy, ked nieco potrebuju, ze byvaly spoluziak pozaduje osobne stretko len preto, aby sa mi pochvalil, co za poistovaka sa z neho vyklulo a otravoval predajom financnych prouktov, o ktore mu ani pes nezakopne... Ze otazka kolko zarabas mi je castejsie davana ako otazka ako sa mas, ze ti, co chodili bez fotakov, zrazu chodia vsade s fotakmi len preto, aby mohli dat na FB a okomentovat vsetko, co prave v dany den robili, alebo sa este len chystaju urobit, ze vsetci, ktori sa maju zle, sa tvaria, ze sa maju dobre bud preto, aby tym umyselne vzbudzovali ludsku zavist, alebo preto, lebo si myslia, ze sa naozaj vsetci maju dobre, tak sa hanbia ukazat, ze oni sa maju zle... ze pravdepodobnost, ze sa vam nabura hacker, je dost vysoka, ze ja som stastnejsia, ked ludia nevedia, kde som a co robim ako ked to vedia, ze je to neskutocny pozierac casu, kde sa vedu siahodlhe debaty o nicom, zatial, co na tomto fore su ludia, ktori potrebuju pomoc hodi aj dobrou radou, preto ak uz pisat, tak radsej sem, alebo nikam... a dalo by sa napisat toho este vela, ale pre mna je FB raz a navzdy minulostou, som odhlasena a tak to aj zostane raz a navzdy. Kasli na FB, odhlas sa aj ty a nech si tvoj priatel robi, co chce, ale ak ti bude aj v inych oblastiach zivota davat nezmyselne prikazy takeho typu, ze vsetci vsetko mozu, len ty nemozes nic, tak sa nanho vyser a najdi si ineho.

Nina.

Tak mu začni prispievať na nástenku aj ty. Hádž mu tam vaše spoločné fotky s romantickými citátmi a uvidíš ako zareaguje. Keď už nič, tak to aspoň bude zábavné. Nemôže ti vyčítať, že mu to tam dávaš, keď kamoška mu tam vypisovať môže.