Protrúzia diskov - cviky, liečba...

Príspevok v téme: Protrúzia diskov - cviky, liečba...
SasankaXX

Prajem pekný deň, som mladá žena, ktorá má protrúziu dvoch diskov v oblasti krížov. Zistili mi ju pred pár rokmi, kedy mi bolesť vyrážala do nôh. Vtedy som chodila na elektroliečbu, ktorá mi zabrala a taktiež aj na rehabilitácie. Musím sa priznať, že som odvtedy necvičila cviky, ktoré som mala cvičiť... Počas týchto rokov som nemala výrazné bolesti, pociťovala som ich len z času na čas, dali sa v pohode vydržať. No začínam sa obávať, čo ak to u mňa opäť prepukne... Preto by som sa chcela konečne rozhýbať a začať už skutočne robiť niečo pre svoj chrbát... Ak by sem uviedol niekto nejaké cviky (resp. knihy s cvikmi), ktoré mu pomohli pri protrúzii diskov, bola by som naozaj veľmi povďačná. :)

romipet

Ahojte, práve idem od neurochyrurga, ktorý po prezretí MR skonštatoval, že to nie je na operáciu / protrúzia disku L5-S1/. Keď som sa opýtal, čo sa stým dá robiť, bolo mi povedané iba že musím dávať pozor a žiadne cvičenie!!!

redka

Skus SM system. Su to take pruzne lana, ktore si pripevnis napr o radiator a cvicis... Pozri na nete... Ale asi by si najsor mala absolvovat nejake hodiny pod dohladom nech ta to naucia spravne cvicit a potom mozes cvicit aj sama doma... Aj ja sa na to chystam.. Alebo skus aj plavanie a pilates..