Aké sú znaky, prejavy nezáujmu?

Príspevok v téme: Aké sú znaky, prejavy nezáujmu?
babuľa23

Ako sa to dá zo správania človeka opačného pohlavia zistiť? Teraz myslím obe pohlavia lebo riešim nielen seba ale aj kamoša ktorý má záujem o jednu babu.
Takže aké sú znaky správania že záujem o babu či chalana ochladol? Ako sa vtedy človek správa? Môžete aj nejaký poučné linky vhodiť sem.
Vďaka :)

odpovedam

pozor na rec tela. to, ze niekoho signaly su negativne, nemusi hned znamenat, ze ste tomu cloveku nesympaticky alebo ze vam klame. takto isto sa spravaju aj ludia, ktori sa citia nepohodlne v danej situacii (napr. su hanblivi, snazia sa skryt nejaky nedostatok atd.). Psychologia uvadza, ze potrebny je sulad medzi neverbalnou a verbalnou komunikaciou, rec tela nestaci. ale nezaujem je nieco, co podvedome citime. to, ze to vidiet nechceme, je uz ina rovina.

Delete 2

Nepoznal som introverta, ktorý by málo hovoril :)

Ale inak má liberta úplnú pravdu...je to ale občas veľmi zložité...málokto sa dokáže pred niekým natoľko otvoriť, aby to videla aj spoločnosť. A aj najmenšie znaky sa snaží veľmi dobre skryť :)

liberta25

treba si vsimat hlavne rec tela, ta povie vsetko. je jedno, ci je to introvert alebo extrovert. introverti prave hovoria menej a telo a gesta hovoria za nich.

Delete 2

Veľmi ťažko to zistíš. Tieto univerzálne znaky fungujú len pri ovečkách a pri uniformných návodoch. Tí, ktorí sú odlišní, sa aj častokrát odlišne správajú a niekedy nie...znamená skôr áno :)

babuľa23

A je nejaký rozdiel ako sa bude správať extrovert a introvert? Alebo sú tie prejavy rovnaké bez ohľadu nato?

liberta25

presne tak, treba si viac vsimat neverbalnu komunikaciu, ta je ovela jasnejsia. pretoze niekto moze verbalnym akoze nezaujmom, resp. chovanim zakryvat prave zaujem.

........

Katastrofa, vôbec po vás netúži
■ Ak muž sedí so skríženými nohami tak, že vytvárajú bariéru (holenná kosť vo vrchnej časti je paralelná so zemou), drží si odstup.

■ Ak sa pozerá úplne iným smerom ako na vás, nedúfajte, ste preňho len krátkodobý a málo dôležitý flirtík.

■ Odkláňa sa od vás trupom? Aj to je signál, že nie ste preňho to pravé orechové.

■ Pri podaní ruky nechá tú svoju napnutú, a tak vám nedovolí ani trochu sa priblížiť.

■ Rukami prekríženými pred hruďou sa muž chráni, odmieta nás alebo sa nás bojí. Keď stojí oproti nám a špičky topánok nesmerujú na nás, je to takmer stratené.

.......

Kedy má muž naozaj záujem
■ Pri rozhovore s vami sa nakloní cez stôl, nie je opretý o operadlo stoličky. Ide o tzv. ventrálne prijatie: vkladá do toho to, čo je medzi vami, srdce. Zaujíma ho, čo hovoríte a čo spolu riešite. Naopak, ruky prekrížené na hrudi a väčšia vzdialenosť znamenajú ventrálne odmietnutie, odstup, stres, nepohodlie, nezáujem.

■ Jeho nohy smerujú k vám. Podľa expertov vie najlepšie a najviac klamať tvár a najmenej nohy, pretože nie sme zvyknutí ich ovládať. Ak sú špičky nôh muža, ktorý sa vám páči, nasmerované niekam úplne mimo vás, nerobte si veľké nádeje.

■ Keď sa ho mimovoľne dotknete rukou alebo nohou pod stolom, neuhne. Môžete urobiť malý test. Skúste dať na stole svoju ruku čo najbližšie k jeho – ak to vydrží, je to sľubné.

■ Bude sa vám pozerať do očí dlhšie ako tri sekundy. Takýto pohľad naznačuje jednoznačný sexuálny záujem.

■ Telo môže hovoriť kadečo, ale keď sa mu rozšíria zreničky, otvárajte šampanské – prejavuje vážny záujem! Naopak, zúžené zreničky naznačujú nezáujem, lož, nechuť.

..........

„Nezáujem sa podvedome prejavuje únikom pohľadu, sledovaním okolia, odvrátením tela, odklonom chodidiel smerom od partnera,“ uzatvára Eva Jaššová. „Odpor či nechuť na bližší vzťah spoznáme podľa toho, že telo partnera je ľahko naklonené dozadu, uhýba, má zovreté pery, díva sa štrbinami očí, paže má skrížené, ruky zomknuté, zovreté päste, zvesené ramená, udržuje si fyzický odstup. Treba si tiež všímať, či úsmev, ktorým nás chce druhá strana očariť, sa jej zračí aj v očiach. Tie by pri vzájomnej sympatii nemali zostať chladné.“