Trpezlivost - ako na to

Príspevok v téme: Trpezlivost - ako na to
e36power

Ludia, poradte ako sa mam stat trpezlivym clovek, potrebujem to hlavne koli tomu ze to musi byt moj prvy krok v uzdravovani uzskosti a depersonalizacie, je to tazke kedze ja som presne ten clovek ktori nevie vydrzat a musi mat vsetko hned, prosim vas o radu ako sa stat trpezlivym a ako celkovo zmenit pristup, dakujem vopred s pozdravom e36power!!

e36power

Meno:mas pravdu, ano som nespokojny, trpim uz pomaly piaty rok uzskostou a depersonalizaciou, a uz sa chcem konecne stohto utrpenia dostat, a prva vec ktoru potrebujem je trpezlivost, aby sa mohe telo mohlo davat pomaly do poriadku len proste ja chcem vyzdraviet uz teraz a to je ta chyba..teraz je moj cely zivot uplbe negativny, dakedy som bol chalan, ktori citil ten pocit ze jeho zivot ma zmysel, bol som stastny chalan, ktori sa vkuse smial, neriesil hluposti, vsetci ho mali radi, ale toto je uz davno prec, teraz moj zivivot je len velka negativna bublina poda mna asponn, som casto nervozny, dakedy mam pocit ze uz ma ludia nemaju tak radi ako dakedy alebo to je len pocit..neviem.., proste som zle nastaveny a mam taky pocit ze ked clovek mysli negativne tak sa mu to negativne len vracia, a ze to ozaj takto funguje..ja viem ze ked moja choroba pominia budem zase taky isty chalan ako dakedy, toho sa nebojim, len potrebujem zmenit pristup z negativneho na pozitivny, aby sa mi potom aj to pozitivne vracalo, a ak to tak nahodov nefunguje tak aspon pre svoj dobry pocit lebo ja na to veriim, nuz ale ide tu o tu trpezlivist to je prva vec ktoru sa musim naucit, uz neriesit uzdravenie, alebo si davat niaky cas do kedy sa uzdravit, proste moju chorubu uz neriesit, ale ked pridu niekedy zase tie dni kedy premyslam tal prave vtedy tento moj spravny pristup upadne.. a toto ja potrebujem byt stabilny!! Len neviem ako, a ak by sa ti dalo mohol by si mi napisat ty na moj email? Lebo ja tu niesom registrovany a tym padom nevidim tvoj email, tak dakujem za pozitivne vety a za ochotu :) tu je moj email cicjak-zw@azet.sk

_meno

Ahoj e36power

Netrpezlivost je prejav nespokojnosti.
Otazke teda znie preco si nespokojny?

Lebo tvoj vnutorny svet je lepsi ako vonkajsi svet.

Preco si este tvoj vnutorny svet neprejavil vo vonkajsom svete?

Mozno lebo tvoje okolie ti nerozumie tak ti chyba zmysel zitia.

Ono zivot je hra, a vsetko co je do teba vlozene caka na tvoju realizaciu aby sa zivot skrze teba mohol realizovat.

Preto ze tvoj zivot je ako zivotom kazdej bytosti jedinecny a "skryty", su to tvoje dary ... Ja o nich neviem nic :) Ja ti mozem iba poskytnut prostredie porozumenia aby si sam realizoval svoj zivot, co ti prinesie pocit radosti ktory tak marne hladame vonku.

Nepotrebujes radu, ale vypocutie :)

Vela stasia a radosti ti prajem e36power, kludne napis na email ak si chces viac popisat.

anjelik *

Miera trpezlivosti rastie úmerne s mierou pochopenia. :o) Čím viac pochopenia v sebe vybuduješ, tým väčšou trpezlivosťou budeš disponovať.
Príklad: chceš mať všetko hneď. Až keď budeš presne rozumieť sledu krokov, ktoré vedú k tomu, aby si dosiahol svoj cieľ, len tak ho dosiahneš. Nemôžeš začať stavať dom od strechy, pkiaľ teda neinklinuješ k nejakej podivnej architektúre. V každom z nás je malé dieťa, ktoré chce všetko hneď a zaraz a podľa možnosti včera, ale práve to malé dieťa sa učí celý život, aby čo najviac pochopilo a postupne tú stavbu, zvanú Ja, vystavalo.
Trpezlivosť rastie aj s mierou ovládania samého seba, svojich nálad, vášní, emócií a citov. Tak to skúšaj, nenasierať sa, nedupotať nohami, neprskať, proste pokojne dýchať a s úsmevom sledovať, čo sa to okolo teba vlastne deje a nakoľko si schopný to usmerniť. Až keď ti dôjde, že jediné, s čím vieš pohnúť, si ty sám, tak až potom vykročíš tým správnym smerom k trpezlivosti, tolerancii a láske. :o) Pokiaľ to nepochopíš, stále budeš mať pocit, že ti nikto nerozumie, že tí ostatní sú vinní, že oni zapríčinili to, že ty sa zle cítiš, že žiješ v zlej dobe, že máš zlý osud, že je za tým karma, že ťa niekto uriekol a že to isto spôsobila tá čierna mačka, čo ti prebehla cez cestu.;o))

Kýčera

Nie je to s Tebou/s vami až také zlé,žijú aj oveľa netrpezlivejší ľudia,pre kt.už včera bolo neskoro.Hoď si do Googla:"Máte trpezlivosť?",dozvieš sa o najtrpezlivejšom človeku na svete.