Ako na život?

Príspevok v téme: Ako na život?
MenoNepoviem

Nazdar, zaujímali by vaše rady a skúsenosti v tom ako prežiť šťastný a spokojný život.

Na začiatok snáď prezradím že mám niečo okolo 20, som introvertná osobnosť pravdepodobne so sociálnou fóbiou.

V čom je teda problém? Cítim sa nešťastný, nenaplnený zahanbený, prázdny celkovo nemám chuť na nič či je to už od zábavy až po prácu. Celé to bude asi tým že neviem nájsť životnú cestu ktorá by mi vyhovovala. Prácu ktorá by ma dokázala uživiť, uspokojiť a pod. Čo sa týka mojich záľub tie sa menili časom, nevydržali mi natoľko dlho aby som ich vedel efektívne speňažiť, živiť sa nimi proste a pod. Jednak aj to čo je dôležite prestali ma baviť, znechutili sa mi a tak.

Čo hľadám cestu, korenie života ktoré by prinieslo uspokojenie po viacerých dôležitých stránkach. Ak pominiem pomyselné prekážky, tak u mnohých volieb sa núka nepostačujúce ohodnotenie, nepravidelnosť platu aj napriek vloženému času. Na iné zas nemám charakter či intelekt. K čomu mi je mať "prácu snov" ak budem môcť prežívať nanajvýš pri vyfonkách. Alebo na druhej stráne môcť si žiť na "vysokej nohe" ale cez 40 hodín do týždňa stráviť na mieste kde nechcem byť.

_meno

Ahoj MenoNepoviem

Podla mna si si viedol doteraz skvele !

Ked ti chyba zivot na Zemi, pomoze ti cas straveny s bohom.
Prosto potrebujest ist naspat k zivotu aby si vnimal ze Zem je velky bordel voci zivotu :)

Neni to hmota co hladas, neni to tu na Zemi ....

Cim skor tam pojdes, tym skor prezijes o com hovorim :)

Veľmi sa mi páči že si v živote došiel už tak ďaleko. Nazval by som to že seba si už vyčerpal, ponukol si všetko čo si mohol, rovnako si sa vzdal vsetkeho coho si mohol
(začíname ako zavisli ... potom sa stavame nezavisli (tam uz si) ... a dalsi krok je vzajomna nezavislost).

Prosto tu fyzicku vrstvu si uz vycerpal a vidis ze ti to neprinasa radost .. preto sa to nazyva prebudenie, smrť .. pretoze sa ti rozpadne vsetko a spoznas Zivot ako taky ... ti Zem bude sluzit ako nastroj tvojho žitia :) je to prve prebudenie. (ako ked ti vsetko pripada realne a potom sa zobudis a zistis ze sa ti to snivalo).

Velmi sa tesim na tvoju realizaciu, co prinasas sem na Zem :)

Uvidis aku radost zazijes, mas sa rozhodne na co tesit MenoNepoviem. Ked uvidis ze vlastne boh ti chce pomoct a realizovat skrze teba .. a prezijes tuto vec...je to obrovske spojenie, opustenie "JA" ktore je take male, jednoduche, nevedome, same, stratene.

Vela stastia a radosti ti prajem MenoNepoviem, kludne napis ak chces :)

drawer

Tvoj problém nie je čo so životom ale sociálna fóbia a tú prekonáš ked sa budeš po malých krôčikoch medzi ludmi osmelovať. Prinúť sa spýtať neznámych ľudí na niečo. To sú tie drobné krôčiky ale s nimi treba začať. Prinúť sa niečo urobiť povedať pred ľudmi pred ktorými sa zvykneš hanbiť. A nedaj sa odradiť ked ti to nevyjde. Ty sa musíš prestať báť urobiť chybu lebo inak sa nepohneš.
A ešte jedna vec. Zabudni na to že ty si najhorší a všetci ostatní sú bezchybní a že ty máš nafigu život a všetci ostatní sú happy.

kafe

vieš, mať "prácu snov" človeka jednoducho baví, napĺňa a aj preto to robí. To je ten pocit naplnenia, čo je na nezaplatenie. A vhodné peňažné ohodnotenie môže prísť neskôr. A aj keď nepríde, človek si tu prácu proste užíva, život je pre neho hrou, nie chodenie do hnusnej roboty a domov. To je jedna možnosť.
Druhá možnosť je že sa človek teší do "hnusnej" roboty, dobre zaplatenej, lebo ho proste živí. Dokáže si tú prácu vážiť aj napriek tomu, že ho nebaví. Vie si nájsť na nej niečo (finančné ohodnotenie napríklad) čo sa mu páči. A potom vo voľnom čase sa venuje tomu, čo ho baví a napĺňa. Poznám pár ľudí, čo si odrobia svojich 8h za pásom a idú domov. Venujú sa rodine, prácu majú istú (žiadne stresy), nechajú ju za dverami a žijú si pekne už jedno či dve desaťročia.
Ale ty chceš zo všetkého len tú čerešničku. Akoby si chcel mať pekne vyriadený byt, ale nechcelo sa ti umývať dlážku, okná, či povysávať, lebo handra je fuj ble hnus a z vysávača treba ten bordel občas aj vyhodiť do koša.
Mne to príde akoby si bol lenivý trochu sa ponamáhať a dosiahnuť niečo aj za cenu mierneho nepohodlia. Ty chceš mať všetko a hneď, ale dopracoval si sa tak akurát k frustrácii a smútku z vlastného života. Tak si ujasni čo chceš, prípadne vyskúšaj na čas obidve možnosti a uvidíš, ktorá ti viac sadla. Ak nevieš nič robiť poriadne, nemáš zručnosti, schopnosti, ktoré by si ponúkol na trhu práce, nečakaj, že budeš dobre zaplatený. Uč sa, rozvíjaj, napreduj.