Svrbenie

Príspevok v téme: Svrbenie
Aless

Dobrý deň..Mám pomaly 15 rokov a mám už dlhodoby prolém-svrbí ma to tam dole(slušne povedané).Prebieha to už vyše polroka..Použila som už tabletky Canesten-nepomohlo(iba na trochu)..Canesten mastička(taktiež nepomohlo skoro vôbec)..Gél Soforelle-nepomáha tak tiež..Rosalgin mi tiež nepomohol...Bola som u gynekologičky,robila mi výter a predpisala mi tablety MEDOFLOXINE,ktoré mi nepomohli ,pretože opäť sa mi to vrátilo..Ked mám menštruáciu tak ma to nesvrbí takmer vôbec-len sem tam..Už neviem čo mám robiť a už mi to dosť lezie na nervy,je to strašne neprijemné..Bola by som rada ,ak by ste mi nejako pomohli :) Ďakujem

kvasina

Tak potom
Prečo vás „tam dole“ svrbí?
Móda a krása Telo, 9. apríla 2014 S blížiacim sa letom sa čoraz viac hovorí o mykóze. Číha na nás z kúpalísk, mokrých plaviek či nedostatočnej hygieny a ako iste viete, prejavuje sa hlavne svrbením, výtokom a zápachom. Čo však vtedy, keď niektorý z bežných príznakov chýba a ostane len svrbenie? Nepríjemné, dráždivé a otravné...

Svrbenie v intímnych miestach môže mať mnoho príčin. K tým, ktoré sú z hľadiska zdravia najvážnejšie, sa zväčša pridružia ďalšie viditeľné problémy. Herpes, psoriázu, ekzém alebo molusky môžete odhaliť nielen na základe svrbenia, ale aj kvôli výrazným zmenám kože. Stále je tu však svrbenie, ktoré viditeľnú príčinu nemá.

Keď je na vine holenie
Najbežnejším dôvodom mierneho svrbenia medzi nohami je holenie. Žiletka nielen odsekáva chĺpky, ale aj obrusuje kožu. Nepríjemné pocity môžu nastať okamžite po zákroku, prípadne si počkajú, kým chĺpky začnú mierne dorastať. Strnisko medzi nohami môže spôsobovať nepríjemné pocity, no zväčša zmiznú tak rýchlo, ako sa objavili. Aby holenie nebolo svrbivým problémom, pokožku pred tým aj potom ošetrujte. Sú na to určené gély a krémy, ktoré sú prispôsobené výhradne na depiláciu.
Tipy, ako vyhubiť análne bradavice!
Keď je na vine alergia
Alergia sa neštíti ani intímnych miest. Zareagovať môže na lubrikant, kondóm alebo spermie, problémy vedia narobiť aj bežné mydlá, sprchové gély alebo intímne pomôcky. Niekedy sa za svrbením skrýva prášok na pranie alebo aviváž zachytená na bielizni, prípadne si posvieťte na materiál nohavičiek. Aby nedošlo k zbytočnému svrbeniu, mali by byť z bavlny.
Keď sú na vine baktérie
Premnožené kvasinky sú hlavným spúšťačom klasickej „tvarohovitej" mykózy, ale nemusí to tak byť vždy. Špecifický druh baktérií sa po premnožení mení na mierny zápach spojený so svrbením, ktorý sa môže zdať len ako čosi dočasné. Čím dlhšie však budete odkladať návštevu lekára, tým dlhšie sa budú neprajné baktérie medzi nohami množiť a udržiavať spomínané problémy. Keď sa ich zbavíte vhodnými liekmi, prestane aj svrbenie.

Keď je na vine voš
Neznie to dvakrát lákavo, ale v intímnych miestach sa môže usadiť aj voš lonová. Zväčša nie je chybou ženy, že sa k takejto hávedi dostane, šíri sa totiž nielen pohlavným stykom, ale aj tesným kontaktom s nakazenou osobou, prípadne nakazeným priestorom. Najčastejšie je ním misa na toalete, posteľná bielizeň či nábytok.
Takto si "odtiaľ" vyholíte aj hrubé chlpy
Keď je na vine zdravie
Svrbenie tam dolu sa u žien spája aj so zdravotnými problémami, ako sú nadváha, cukrovka či užívanie istých liekov. Dokážu nenápadne narušiť pH vagíny a spôsobiť nepríjemné problémy. Príčinou nevysvetliteľného svrbenia môže byť aj menopauza, dokonca aj nadmerný stres.
V každom prípade je na mieste návšteva gynekologickej ambulancie, kde problém identifikujete a ak je to možné, nasadíte liečbu. Aj svrbenie je problémom, ktorý trápi, ale dá sa riešiť.

kvasina

Nechodis na plavaren ci podobne bazenove radovanky? Ak hej, tak pricina je z toho. Mnoho zien navstevujuce bazeny, kupaliska, plavarne maju infekcie a mykozy intimnych oblasti. Moze zato chlor vo vode, mokre plavky na tele ci kontaminovana voda v bazene od inych ludi.

Aless

Bola som pri obvodnom lekárovi a podľa toho papiera,od gynekologičky mi predpísal lieky a dosť mi pomáhaju,takže som rada nakoniec.. :) Ale vyčítala som z papiera najmä to "Lactobacillus - negativne , kvasinky -negativne" Tak mykóza to nie je..Možno tak ako vravíš,bakterialne alebo plesňové ochorenie...Neviem,len nech mi to pomôže a budem už spokojná :) Dosť som sa natrápila :) ďakujem baby aj tak:)

spirited_away

Podľa mňa by skôr bolo lepšie zájsť k obvodnému lekárovi a urobiť poriadny rozbor - krv, moč, výter z krku... Takéto gynekologické problémy môžu mať pôvod hocikde inde. Môže to byť akékoľvek bakteriálne alebo plesňové ochorenie.
Inak zatiaľ čo ti môžem poradiť, zbaviť sa toho síce nedá ale keď už mastičky tak mne osobne vždy to svrbenie utlmil Imazol.