Fajčenie - ako prestať (čo je lepšie pre telo)

Príspevok v téme: Fajčenie - ako prestať (čo je lepšie pre telo)
M4k4v3l123

Ahojte!
Chcel by som sa spýtať, čo je lepšie pre telo: Prestať fajčiť zo dňa na deň (dneska fajčím, od zajtra nie) alebo radšej postupne (znižovať počet cigariet za deň). Prosím odôvodnite. A prosím nepíšte sem návody ako prestať fajčiť, ja som schopný po 5 rokoch fajčenia skončiť kľudne aj hneď, len chcem vedieť, akým spôsobom je to lepšie. Pri druhej možnosti (postupne) prosím uveďte aj ako znižovať počet cigariet. Za prípadnú odpoveď vopred ďďakujem.

M4k4v3l123

Ďakujem za odpovede :) Ja si myslím, že to pôjde v pohode, nejde mi ani o peniaze, ale skôr o zdravie. A čítal som, že kvôli fajčeniu môžem mať problémy so sústredením (čo mám), hlavne toho sa chcem zbaviť, lebo je to veľmi zlé. Preto aj keď už mám strašnú chuť, tak viem, kvôli čomu to nespravím.

redka

Inac... Vacsinu svojho zivota si bol nefajciar... Cele je to teda len vec zvyku... Tak ako si si zvykol fajcit tak si zvyknes aj nefajcit... Skus zamestnat mysel i telo niecim inym... Usetrene peniaze investuj do niecoho hodnotnejsieho ako do kudelov dymu... Drzim palce... 5 rokov zavislosti nie je nic oproti celemu zivotu a len ty rozhodnes o tom aky bude...

redka

Zo dna na den... Tak som to urobila pred cca 9 rokmi a odvtedy som si nezapalila... Niekedy sa mi sniva, ze som si zapalila a aj vo sne sa hanbim za to, ze som to pokazila.... Ale po prebudeni som rada, ze to bol len sen ;)

[zruseny37]

Toto je presne tá hlúposť, čo si všetci hovoria, keď chcú niečo nezdravé obmedziť. Áno, bude to šok, ale jedine v dobrom slova zmysle.

M4k4v3l123

No ja viem, že každá cigareta je zlá, len ide o to, že keď si na to už telo zvyklo, nebude to veľký šok? Fajčil som približne 15 cigariet denne.