Neschopnosť jesť a psychika

Príspevok v téme: Neschopnosť jesť a psychika
Catine

Ahoj, mám taký problém, že som veľmi chudá a ešte aj keď sa trápim, nedokážem do seba nič dostať. Teraz už 2 týždne sa strašne trápim a zjedla som nasilu za celý ten čas len pár jedál. Som veľmi slabá. Ako sa ale donútiť jesť, keď to nejde? Žiadne prípravky na zvýšenie chuti do jedla u mňa nezaberajú. Vyslovene to závisí od tej psychiky... Ale tú teraz vyriešiť neviem, tak ako sa prinútiť aspoň jesť?

Catine

Tajomstvo: Ďakujem, už sa nejak snažím jesť, ale ide to strašne pomaly. Najhoršie že ja keď sa tak trápim, tak vôbec nedokážem myslieť na jedlo a chce to aj strašné sebazaprenie sa k tomu donútiť.

Catine

Tajomstvo: Ja viem, ja to už riešim. Ale to je na dlho. A teraz si absolútne nijako s tou psychikou neviem pomôcť. Ale ja naozaj potrebujem do seba niečo dostať. Vážim 44 pri výške 180 a už som aj slabá veľmi. Len doplním, jedna vec je, že nie som hladná, ale druhá, že mám strašne zovretý žalúdok a aj prehltnúť sústo mi ide strašne ťažko.

Tajomstvo

Keď sa človek cíti zle, je to normálne že má chuť do jedla zmenenú - buď vyššiu alebo nižšiu. Trebalo by skôr odstrániť to trápenie. Ale je to len môj laický názor. :)