Rozmaznaná?Večne nespokojná!

Príspevok v téme: Rozmaznaná?Večne nespokojná!
m.

Ahojte,ja by som sa len chcela priznať že už mi je z toho vážne zle, že nie som so sebou spokojná. Kúpim si nové veci, urobí mi to radosť tak na deň, idem sa von zabaviť s priateľmi, mám super náladu a ráno sa zobudím opäť mrzutá. Mám aj super priateľa,v lete ideme na dovolenku, super rodinu, teraz som aj schudla, tak vyzrám tak, ako som vždy chcela, ale proste mne to nestačí a neviem už od dobroty čo so sebou. Pozerám sa na seba do zrkadla a vidím len svoje nedostatky, vyrážky (minimálne),riedke vlasy a to je taký kolotoč. Viem že sa veľa mladých dievčat cíti podobne, tak preto by som chcela počuť váš názor.Len ma prosím neodcudzujte za povrchnosť, ja som si nikdy na takýchto hodnotách nepotrpela, len v poslednom čase som akosi viac zahladená len sama na seba. Asi to je tým, že mám všetko...

lencok1

presne tak ako veronika16 pise:), zrkadlo je niekedy strata casu...ano sem tam sa treba pozriet...ale neprehanat to...!:)

veronika16

lencok1 paci sa mi tvoj prispevok amyslim ze mas pravdu.....na tuto tamu "spokojnost" si myslim ze by sme mohli pisat velmi vela....ludia ak nezacnu byt spokojni teraz tak uz nikdy....to ich zenie len k stresu a podobnym hlupostiam....znie to ako klise..ale vypni sa na chvilku zalep si zrkadlo, urcite si pekna...nechaj si len maly otvor na tvar aby sisi rano dokazala dokonale umyt oci a podobne:))

lencok1

hmm to je to ze keby...to som si aj hovorila, keby sa nestalo to a tamto som stastnejsia...ach je to take plytke...kedy vlastne budeme stastni? odkladat stastie, kym nieco nedosiahneme...kym neschudeme, kym nam nenarastu vlasy,kym nebudeme mat dostatok penazi...? skusme byt spokojny stale, aj ked nemame to po com tuzime, raz to mat budeme...a divajme sa konecne aj na to co mame, nie len na to co nemame.
Takze m. skus zacat brat veci inak, ano chapem ta ze clovek podlieha tomu co sa nas vali z medii, z casopisov...ale nezabudnime si zachovat svoju pravu tvar! a aj ja sa priznavam ze vela krat tomu podlahnem, ale stale viac sa ucim proti tomu bojovat. Lebo to nie len fraza, ze najvacsia krasa sa skryva v nasom vnutri. Ludia maju tendenciu sa pretekat, porovnavat...a potom zabudaju na svoju skutocnu ludsku hodnotu.

m.

presne tak, akoby si mi to brala z ússt, konkrétne to, že som si kedysi povedala, že kebyže tak mám o pár kíl menej, som so sebou spokojná. A vieš, čo som s tým dosiahla?Som šťastnejšia? Vôbec, nachádzam iné nedostatky, a neviem čo tým vlastne sledujem, chalani sú ku mne milý,flirtujú, viem že sa im páčim a mne to ide na nervy, že je každý zrazu akýsi zdvorilí.

lencok1

a vies co je zaujimave? ze ked konecne dosiahnes aj to co chces, odidu vyrazky, schudnes...a aj tak si clovek najde nieco s cim je nespokojny...a to je stale dookola, a z toho vyplyva jedno...na akych hodnotach staviame svoj zivot...? takto nebudeme nikdy spokojny...preto treba hladat pohodu a spokojnost niekde inde...vo vnutri

lencok1

ano m. mas pravdu...velmi ma to hneva ako to vsetko chodi, ako sa straca sucit, laska, porozumenie a namiesto toho kazdy vidi len seba, to ako vyzera, ako sa mu dari...vsetky ozajstne hodnoty sa nikede stracaju...v reklamach a filmoch vystupuju bezchybni ludia, vsade sa prezentuje dokonalost, bezchybnost, krasa...co vyrastie aj z dnesnych deti? v com budu hladat oporu....v krase???? ach boze kde sme sa to dostali...a priznam ze aj mna to tu vsetko niekedy pohlti a az potom si uvedomujem ze stracam svoje vlastne ja...a to urcite nespociva v krase...ale v niecom inom, a to poznanie je casto dost krute...ale otvori oci a da novy pohlad na veci...

m.

Jéj, Lencok1, to bolo pekné a pravdivé. Bohuziaľ aj dnešná doba nás "núti" byť svojím spôsobom sebeckými. Také vlastnosti ako jednoduchosť, prostosť, ochota, nápomocnosť a nežnosť vystriedala dravosť, sebeckosť a nervozita, vidina peňazí. Do zamestnania, na školy sa dostávajú pekní, mladí ľudia, nehľadí sa na nadanie, intelekt a rozum, dôležité je, ako vyzeráš, ako sa obliekaš. A my do toho padáme a prispôsobujeme sa.

lencok1

ach jaj toto ja presne poznam...tym asi prejde kazdy...az kym si neuvedomi ze v zivote su ovela podstatnejsie veci, a aj ked si to uvedomime po case znova nato zabudeneme...viete co je zaujimave? ze cim menej si seba vsimame tym viac sme krajsi...vyrazky zmiznu same a ten nenahraditelny usmev na tvari sa nicomu nevyrovna...nech je baba akokolvek pekna ak nema dusu, nema nic... a svoju krasu tak nevie predat...charizma a vystupovanie su velmi dolezite, ako aj drzanie tela...co tam po riedkych vlasoch, zopar vyrazkach...sme tym cim sa citime byt a tak nas beru aj ostatni!

m.

Ďakujem za reakcie. Nie, lieky neberem žiadne. Zamyslela som sa aj nad tými tukmi, naozaj niekedy strava veľmi ovplyvňuje náladu a vitalitu človeka. Odkedy som sem napísala a viac sa nad sebou zamyslela, tak sa snažím to zmeniť a nemať vrtochy, veď skutočné problémy ešte len prídu, teraz je čas si užívať a radovať sa zo života a nie riešiť hlúposti a vytvárať si "akože problémy".Pekný deň