FB sledovači

Príspevok v téme: FB sledovači
ihla000

ahoj ,mam taky problem,dnes som sa prihlasila na moj fb ucet,a co nepozeram a nevidim,nejaky cudzinec z indie a z vladnej organizacie ma akoze sleduje ,poznate to,co je napisane pod titulkou ze sledovanie ´-sledujuci,velmi som sa zlakla a neviem co mam teraz robit,nechapem tomu vobec,stava sa to aj vam ?je to normalne?lebo premna nie..

kika3786

To nie je sledovanie.V angličtine je to follow,znamená to aj nasledovať.Ten dotyčný môže vidieť iba tvoje verejné príspevky na fb.

LMarika

Mna si raz chcel pridat medzi priatelov nejaky cierny Mohamed, co ma islamske nabozenstvo, uz ani neviem, z akej krajiny, ktoreho som samozrejme vobec osobne nepoznala a mal medzi priatelkami same pekne, stihle a mlade dievcata z Ruska, z Ukrajiny, zo Slovenska... a ja som ani neklikla na pridat, ani na odmietnut a ani na ignorovat, proste som si to vobec nevsimala. Nereagovala som na to. POtom ma poziadal o priatelstvo kamos Dano, tak som klikla, ze suhlasim, aby sme ja a Dano boli priatelia. A zrazu som mala medzi priatelmi aj toho Mohameda, no fakt nechapem, ako uz je toto mozne. Ale teraz som uz odhlasena, tak ma uz FB vobec nezaujima.

jamavplote

boze nemajte paranoje ze sa na vas chysta gang znasilnovacov z indie pri sledovani ide len o to ze ked ty budes publikovat nieco verejne do sveta (ta mala ikonka zemegule pri prispevku) jemu to ukaze na time line alebo ho na to FB upozorni takze nemajte strach je to v podstate neskodna funkcia.

jhvc

skor su pripady, ze takyto muzi si hladaju zenu cez fb, aby dostali povolenie zit v europe. to ze mal napisane v profile ze pracuje pre vlasu, neznamena ze fakt aj pracuje. do profilu si moZe dat hocico

agent009

len si daj bacha aby sa na teba nezačali viazať chlapi čo balia dievčatá na islam cez facebook a tie hlupane ich nasledujú do cudziny v nádeji že sa šťastne vydajú.

ihla000

som sa pomilila cudzinec z indie co pracuje pre vladnu o.myslim ze tak to mal napisane v profile,neviem co to znamena..boze ten fb to je des..taketo riesit,ale darmo ked sa zlakne clovek..ok uz to neriesim,lebo to asi beriem moc vazne :D

sewie

klidek, mna sa pokusalo si pridat uz niekolko ludi z Indie, Turecka, Egypta..atd atd...proste chalani vidia peknu fotku a snazia sa otravovat...nic to neznamena.

ihla000

no je to dost divne ,ked ta najde nejaky cudzinec na fb ,da si ta medzi sledovanych a teraz badaj a premyslaj..odkial ta pozna ,ako ma nasiel,preco akurat ja..je to frustrujuce,asi nemaju ludia co robit ked hladaju ludi z opacneho polu zemegule..dost som sa zlakla a stale nad tym premyslam ,ze preco Ja..ale tak ked sa to stava ludom,ze niesom jedina,to jedine ma trochu upokojuje..

meri.m

Facebook poskytuje len toľko informácií zo súkromia, koľko si ľudia povolia v nastaveniach. (Myslím pri bežnom používaní - nie zhromažďovanie informácií samotnou spoločnosťou na cielené zobrazovanie reklám alebo poskytovanie dát NSA a podobným.) Podmienky týchto nastavení sa viackrát menili a rozširovali a preklady z angličtiny možno nie sú najšťastnejšie, ale ak sa s tým človek trochu pohrá, vie si presne ustrážiť, čo sa komu bude zobrazovať. "Sledovači" nie sú žiadni agenti, ale ľudia, ktorí si zaklikli, aby sa im zobrazovali na hlavnej stránke verejné príspevky "sledovaného". V niektorých krajinách slúži fb aj ako zoznamka (asi ako pokec), bežne sa ozývajú cudzí ľudia a posielajú pozvánky na priateľstvo. Na Slovensku je považovaný skôr za sieť existujúcich skutočných priateľov a známych. V každom prípade je možné sledovača zablokovať podľa návodu z fb helpu:
Zablokování uživatele:
1. Vpravo nahoře na kterékoli stránce Facebooku klikněte na ikonu "zámok".
2. Klikněte na možnost Jak mohu někomu zabránit v tom, aby mě obtěžoval?
3. Zadejte jméno nebo e-mailovou adresu osoby, kterou chcete blokovat, a klikněte na tlačítko Blokovat.
4. Pokud jste zadali jméno, vyberte ze zobrazeného seznamu osobu, kterou chcete zablokovat.