Opakujúce sa svrbenie

Príspevok v téme: Opakujúce sa svrbenie
naco-meno

Dobrý deň,
mám 17 rokov a už takmer rok sa mi stále dookola opakuje svrbenie ,,tam dolu'',výtoky. Niekedy ju mám tak podráždenú,až ma to štípe alebo bolí. Doktorka mi to nie a nie vyliečiť, vkuse jej hovorím, že sa mi to opakuje, ale buď mi nič nedá alebo nič nepomôže. Nedávno som mala na vaječníku nejaký nezhubný nádor a vybrali mi to aj s vaječníkom,čiže o jeden som už prišla. Nechcem aj o druhý a vraj sa z opakujúcich sa zápalov a plesní atď môžu vytvárať cysty a podobne. Neviete mi poradiť niečo, čo pomohlo Vám?
Ďakujem za každú odpoveď

pampela

zabudla som este ze samozrejme nemozes nosit ziadne tangace,len klasicke nohavicky,vyhybat sa kupaliskam saune a wellnesom drzim palce!

pampela

jednoznacne vymen doktora ked ti nevyhovuje ja som to urobila tiez nedavno a som strasne spokojna!ja som nemala ani problem s mykozami a svrbenim ale stale dookola kvasinky teda vytoky bez zjavnej priciny moj novy doktor mi hned predpisal take zelatinove cipky priesvitne ktore ti vyrobia v lekarni na predpis...neviem ale ako sa presne volaju tie mi zabrali hned a dal mi aj probiotika tam dole aj nromalne tabletky...hlavne nepanikar,musis dodrziavat par zasad,nos len cisto balvnene spodne pradlo,najlepsie cisto biele alebo telove...vsetko sa vyraba uz v cine a cim tmavsia farba tym je agresivnejsia k pokozke a vsetko ti prechadza do tela,kup si multi gyn cistiacu penu na intimne partie a pouzivaj iba ju...ver mi vyskusala som vsetky a vsetky obsahuju parfum alebo iny sajrajt je drahsi ale investuj ak ti na to naozaj zalezi staci dva streky pumpickou peny na jedno umytie,neprehanaj to ani s hygienou raz za den staci ak sa necitis dobre a citis zapach umy sa aj druhy krat ale len cistou vodou,nepouzivaj tampony,vlhcene obrusky ani parfemovane a vonave intimky a vlozky-zbav sa vsetkeho co obsahuje parfem a pouzivas tam dole,papaj vela zeleniny a ovocia,pi vela cistej vody a pi bylinne caje na zenske problemy nesladene,zabudni na cokoladu,plesnive syry.Pivo,alkohol a vsetko sladke,biele pecivo konzumuj len v malej miere.ked sa budes tohto drzat a nebudes striedat partnerov ako ponozky budes za chvilu fit ako ja ako prve si chod kupit do lekarne nejake tie dobre probiotika-super dolphius cervene mam ja su drahsie ale maju najviac kmenov dobrych bakterii ktore potrebujes.A jedz zeleninu denne,hocijaku.

kvasina

Prečo vás „tam dole“ svrbí?
Móda a krása Telo, 9. apríla 2014 S blížiacim sa letom sa čoraz viac hovorí o mykóze. Číha na nás z kúpalísk, mokrých plaviek či nedostatočnej hygieny a ako iste viete, prejavuje sa hlavne svrbením, výtokom a zápachom. Čo však vtedy, keď niektorý z bežných príznakov chýba a ostane len svrbenie? Nepríjemné, dráždivé a otravné...

Svrbenie v intímnych miestach môže mať mnoho príčin. K tým, ktoré sú z hľadiska zdravia najvážnejšie, sa zväčša pridružia ďalšie viditeľné problémy. Herpes, psoriázu, ekzém alebo molusky môžete odhaliť nielen na základe svrbenia, ale aj kvôli výrazným zmenám kože. Stále je tu však svrbenie, ktoré viditeľnú príčinu nemá.

Keď je na vine holenie
Najbežnejším dôvodom mierneho svrbenia medzi nohami je holenie. Žiletka nielen odsekáva chĺpky, ale aj obrusuje kožu. Nepríjemné pocity môžu nastať okamžite po zákroku, prípadne si počkajú, kým chĺpky začnú mierne dorastať. Strnisko medzi nohami môže spôsobovať nepríjemné pocity, no zväčša zmiznú tak rýchlo, ako sa objavili. Aby holenie nebolo svrbivým problémom, pokožku pred tým aj potom ošetrujte. Sú na to určené gély a krémy, ktoré sú prispôsobené výhradne na depiláciu.
Tipy, ako vyhubiť análne bradavice!
Keď je na vine alergia
Alergia sa neštíti ani intímnych miest. Zareagovať môže na lubrikant, kondóm alebo spermie, problémy vedia narobiť aj bežné mydlá, sprchové gély alebo intímne pomôcky. Niekedy sa za svrbením skrýva prášok na pranie alebo aviváž zachytená na bielizni, prípadne si posvieťte na materiál nohavičiek. Aby nedošlo k zbytočnému svrbeniu, mali by byť z bavlny.
Keď sú na vine baktérie
Premnožené kvasinky sú hlavným spúšťačom klasickej „tvarohovitej" mykózy, ale nemusí to tak byť vždy. Špecifický druh baktérií sa po premnožení mení na mierny zápach spojený so svrbením, ktorý sa môže zdať len ako čosi dočasné. Čím dlhšie však budete odkladať návštevu lekára, tým dlhšie sa budú neprajné baktérie medzi nohami množiť a udržiavať spomínané problémy. Keď sa ich zbavíte vhodnými liekmi, prestane aj svrbenie.

Keď je na vine voš
Neznie to dvakrát lákavo, ale v intímnych miestach sa môže usadiť aj voš lonová. Zväčša nie je chybou ženy, že sa k takejto hávedi dostane, šíri sa totiž nielen pohlavným stykom, ale aj tesným kontaktom s nakazenou osobou, prípadne nakazeným priestorom. Najčastejšie je ním misa na toalete, posteľná bielizeň či nábytok.
Takto si "odtiaľ" vyholíte aj hrubé chlpy
Keď je na vine zdravie
Svrbenie tam dolu sa u žien spája aj so zdravotnými problémami, ako sú nadváha, cukrovka či užívanie istých liekov. Dokážu nenápadne narušiť pH vagíny a spôsobiť nepríjemné problémy. Príčinou nevysvetliteľného svrbenia môže byť aj menopauza, dokonca aj nadmerný stres.
V každom prípade je na mieste návšteva gynekologickej ambulancie, kde problém identifikujete a ak je to možné, nasadíte liečbu. Aj svrbenie je problémom, ktorý trápi, ale dá sa riešiť.

kvasina

Nenavštevuješ plavárne a kúpaliská? Možno sa stále nainfikuješ z ich návštev. Voda v bazéne môže byť kontaminovaná alebo to máš z mokrých plaviek ktoré máš neajakú dobu na sebe či z chloru vo vode.

naco-meno

Áno,mávam to aj počas menštruácie a posledné 2-3 mesiace neprešli dva-tri dni za sebou,keby ma nesvrbelo...mala som aj e-coli, teraz mi vyšli laktobacily atď. Už neviem, čo mám robiť a dosť sa bojím,že kvôli tomu prídem aj o druhý vaječník...
Ale napíšem tam, ďakujem.

Aless

Skús napísať tento problém na gynda.sk ,odpovedá tam gynekológ aj gynekologička,ja som tam písala,tiež..Skús to :) A je to aj zadarmo :)

Aless

A ešte niečo,pri menštruácii to máš tiež tak že svrbí ,boli atď?Alebo len sem tam? Lebo ja pri menštruácii som to mala len sem tam...

Aless

Ahooj,počuj polroka som liečila to svrbenie a až teraz mi to pomohlo,taktiež som používala mnohho tabletok,mastičiek na to ,no nič mi nepomohlo...Tiež mám výtok...Gynekologička mi robila výter a podľa výsledkov mi predpísala lieky ale tiež mi nepomohli a potom som išla k obvodnému lekárovi s tým papierom(výsledkami) a predpísal mi lieky ,ktoré mi pomohli,robia sa v lekárni,ak si ich ešte nepoužila tak skús ,volá sa to NITROFURANTOINI ,ale sú na predpis :) Hádam ti to pomôže :)