Nechať si ho?

Príspevok v téme: Nechať si ho?
ozairao

Ahojte. Som žena, mám 22 rokov a pred týždňom som zistila že som tehotná. Všetko by bolo v poriadku, s priateľom sme spolu skoro 6 rokov ( od kedy som mala 16 ), ľúbime sa a plánujeme svatbu. Bývame spolu už dva roky. Takže ako som povedala, všetko by bolo super. Ale, mám dosť vážne zdravotné problémy, vedela som že to dieťa nebudem môcť mať. Doktorka mi povedala že buď ja alebo dieťa. Vraj by mi pri pôrode zlyhalo srdce či čo. Sama sa v tom nevyznám. Priateľ vie o tom že mám zdr. problémy, ale nevie že to dieťa v podstate ani nemôžeme mať. Keď vydím ako sa naň teší, neviem ako mu to mám povedať. Keď som mala asi 17 tak mi povedali že nebudem môcť ani otehotnieť, takže už to že som tehotná je celkom zázrak. Ja to dieťatko ľúbim už teraz, a neviem si predstaviť život bez neho. Ale naopak, som ešte mladá a mám rada svoj život, veď ešte som toho ani veľa nezažila. Som na pokraji síl, možno to vyzerá že to píšem s úplnom pohodou, ale v skutočnosti stále plačem a neviem čo mám robiť. Nemám sa s kým o tom poradiť, a keďže aj ja rada pomáham ľuďom, dúfam že pomôžete aj vy mne. Ako by ste sa rozhodli vy ? :( :( :(

Lajlinkax

Ked to nie je 100% tak to treba skúsiť dieťa je niečo nádherné, ten pocit ked sa ti niečo narodí je niečo neskutoční všade kde je nejaká šanca tak to treba skúsiť

spirited_away

Ahoj,
sama si nedokážem predstaviť čo by som robila v takejto zložitej situácii ale tvoj príspevok ma veľmi zaujal a tak ti napíšem aspoň môj názor.
V prvom rade je naozaj dôležité aby ste sa o tom všetkom porozprávali. Bude to určite ťažký a asi aj z psychického hľadiska veľmi bolestivý rozhovor ale je to určite dôležité a bez toho to ďalej nepôjde. Je to problém, ktorý musíte riešiť ako pár, teraz je to celé len na tebe a podporuješ pomoc svojho priateľa.
Druhá vec, išla by som k lekárovi a kľudne aj k viacerým a spýtala by som sa na názory a všetky možné riešenia. Povedali ti že by si mohla pri pôrode zomrieť. Tak treba sa skús spýtať či to je myslené všeobecne alebo či je to len v prípade prirodzeného pôrodu a či by predsa len neexistovalo riešenie.
Viac ti asi neporadím aj keď by som veľmi chcela.

saratica

Ahoj,

asi ti moc neporadim, iba ti chcem povedat ze mi je to hrozne luto a drzim palce aby si sa nejak rozhodla a hlavne, aby to bolo co najmenej bolestive.
Neviem, aky mate vztah, ale znie pohodovo. Urcite by som sa s priatelom narovinu porozpravala, jednak na cisto racionalnej urovni a potom na tej emocnej, duchovnej ci akokolvek. My s priatelom zas nemozeme mat deti a taketo rozhovory sice nesli sami od seba, chcelo to troska namahy, ale velmi mi pomohli sa zorientovat a hodne nas zblizili. Vela veci sa postupne vyjasni, chapem, ze nemate more casu, ale spolu sa vam snad bude rozhodovat lepsie. Budes vediet na com ste ako par, ako jednotka. Drzim velmi palce.