Skratove spravanie psa - utratenie

Príspevok v téme: Skratove spravanie psa - utratenie
magdulienka

Je tu niekto kto by poradil, odporucil niekoho, kto sa vyzna vo vychove psika? Na FB som nasla spravu o jednom psikovi, ktoremu z casu na cas akoby preskoci, nie je primarne agresivny, ale ma velmi skratove spravanie. V dvoch docaskach uz pokusal ludi, co sa on starali, dokusal aj psov, ktory boli okolo neho. Tato fenka vie byt mila, poslusna, tesi sa z ludi, ma rada aj deti, ale ked sa jej cosi nepaci alebo sa stane cosi co ju rozrusi, kuse vsetko okolo seba.
Bola 100% tyrana, dlho si buduje doveru voci cloveku. Ked ma svoj dobry den, vie byt dobra, ale staci impulz a nerespektuje cloveka, straca sudnost.
Tento psik ma byt v piatok uspany navzdy a mne osobne to je velmi luto. Jeho sucasni docaskari uz nevidia ine riesenie, len utratenie. Neviete o niekom, kto sa vyzna do chovu psov a ma skusenosti aj s takymito skratovymi povahami? :( Dakujem

Naja85

osobne si myslim, ze pani Karsli nie je taky odbornik, ktory moze kludne s cistym svedomim konstatovat, ze pes je nenapravitelny. A mohla pritom zachranit aj tisic psov, a napriek tomu o ich spravani, psychike bude vediet len zaklad.

mam56

Samozrejme, že potrebujú cítiť aj to, že ich máme radi. Sú to živé tvory, ale občas im prepne ako aj nám.

mam56

Teoreticky je možné, že prestane mať také správanie, ale ak je v nej raz inštinkt zabijaka, tak ho bude mať vždy.
My máme doma tiež takúto šialenotu, je temperamentná a rozumu má pomaly ako človek, ale bárs jej neverím, lebo mi raz skočila po krku, ale mám ju veľmi rád.
Ešte viac ako najlepšieho kamaráta.

anonymka.

magda, ako je to so psíkom ? bol utratený ?

inak utratiť psíka, lebo má poruchu správania je scestné. Psík nemal prísť do styku s inými psami. Ani môj nemá rád iných psov a proste sa im vyhýbame už roky rokúce.

Biela Kobra

To mi je ľúto. Ako sa hovorí, kde je vôľa, tam je aj cesta, ale celkom chápem, ak proste nie sú na hľadanie cesty ani prostriedky, ani čas. Je mi veľmi ľúto zbytočne zmareného života. Snáď ešte do piatku dakoho nájdete - ak nie, proste nemôžete zachrániť všetko :-(

magdulienka

Su to ludia, ktori vedu utulky, poznam ich ale nie sme kamarati. Len ich podporujem ci uz financne alebo roznymi aukciami, cize prichadzam s nimi do styku.
Odporucila som im uz jedneho odbornika, ale prosto sa zatali, ze je to neriesitelny problem a psik bude v piatok utrateny....mlada fenocka, krasna, zdrava..., ktorej sa vsak venovali ludia, ktori to prilis rychlo vzdali. Prvu docaskarku pokusala fenka po 3 tyzdnoch prevychovy, druhu po roku, co u nich zije..,a prosto sa rozhodli, ze ju v piatok uspia, lebo je to jedine mozne riesenie

Biela Kobra

Dobrý deň, poznáte sa s dočaskármi osobne, sú to vaši FB priatelia alebo
proste len niekto zdieľal správu? Lebo bez týchto informácií je ťažko dačo riešiť. Fenka, ktorá bola týraná, má poruchu správania, bojí sa a útočí. V prvom rade by nemala byť zatiaľ v styku s inými psami, urgentne jej treba ako prvú pomoc dočaska, kde by mohla byť sama a nadobudnúť isté sebavedomie, zapadnúť do "svorky" dočaskárov. Potom treba riešiť jej problém, ale to už je na odborníka, skúseného človeka, ktorého treba hľadať v okolí, kde je fenka umiestnená. Utrácať zvieratko, s ktorým si už ľudia dali starosti pri jeho záchrane a opatere, bez pokusu nájsť riešenie, je trochu krátkozraké.