Co na to poviete

Príspevok v téme: Co na to poviete
clue

Ahojte povedzte mi prosím aký máte názor

Bola som dva roky vo vzťahu s alkoholikom ktorému som sa rozhodla pomôcť (podpora motivácia).Veľmi som ho milovala, ale verte neverte je to obrovská záťaž, keď do toho máte riešiť ešte aj svoje problémy. Po roku a pol sa rozhodol ísť na liečenie. Zvyšného pol roka sa zmenil k lepšiemu ale zároveň nie. Bola som nesmierne šťastná, lebo som dúfala, že náš vzťah to posilní. Stala som sa piatym kolesom na voze, našiel si dobrú prácu je fita na mňa sa vykašlal. Mrzí ma že som vkladala energiu do nesprávneho človeka a tým som len sebe uškodila.

ivonka133

Jednoducho to nebol ten pravý, máš za sebou obrovskú skúsenosť a to si váž. Zíde sa ti pri nedväzovaní ďalších vzťahov.

Carnie

Clue,

čo zaseješ, to budeš žať... Táto pravda platí v živote. Stále jej verím, aj keď na niektoré žatvy treba čakať dlhšie.

Ver, že raz sa Ti Tvoja dobrota vráti a budeš šťastná.

kafe

pozri, proste sa stáva, že to nevíde. Blbé je, že pekného si si s ním asi neužila veľa. Pouč sa z toho a nesnaž sa byť "spasiteľka" a strašne veľa pomáhať. Je dobré mať v sebe nejakú hranicu a pomoc, ktorú vnímaš ako bremeno, ktoré ťa viac obmedzuje, radšej stopnúť.
Neuškodila si si, naučila si sa niečo. Potrebuješ hľadieť aj na seba a svoje potrebym, nie len na druhých.

clue

Ďakujem za Vaše názory.
Ja sa z toho stále nemôžem akosi spamätať. Je to už pár mesiacov od vtedy a stále mi dotyčný moc chýba. Celý čas prezentoval to, že nikdy nikoho neľúbil tak, ako mňa. Ale to je asi bežne. Určite som mala aj ja svoje muchy, ale všetko som myslela úprimne bez oplacania. Keďtak vrátiť mi to mohol v podobe pekného vzťahu.

Slobodna

Ty to beries tak, ze tvoja investicia sa ti nevratila spat. Ale robila si to snad preto aby si mu pomohla, co sa aj stalo. Nie snad preto aby ti bol do smrti vdacny. Takych ludi co sa vystveraju po tvojom chrbte a na teba zabudnu stretnes v zivote neurekom.

De

Jednoducho ta nema rad v takej miere ako ty jeho. Otazka je, ako dobre ste sa poznali ako ludia pocas tych dvoch rokov ? To si mala skutocne pocit ze v tej dobe sa ti city ktore si do neho vkladala vraciali nazad ? Mozno si si len po celu tu dobu neuvedomovala ze ty k nemu prechovavas to, co on k tebe mozno nikdy necitil.

creature

Pridavam sa k idylke. Nieco stare skoncilo, ale nieco nove moze zacat. A to je vyborne.
Ale doplnil by som este cosi. Rozmyslam kto z toho vzisiel ako vitaz. Podla mna ty. Pomohla si cloveku v dost tazkej zalezitosti, preukazala si charakter, skvele osobnostne crty a predovsetkym si lubila. Takze to neber ako stratu casu, pomohla si cloveku a to sa rata. Bolo to uprimne, od srdca, robila si nieco z lasky nieco comu si verila a pomohla si, takze mas cisty stit. On sa ukazal ako chrapun a este je otazne ci ma vyhrate, ako dlho mu abstinencia vydrzi. Ale to uz teba trapit nemusi. Ty si mu ukazala ze sa to da, v urcitej etape zivote si ho vytiahla z bahna. Teraz je na nom ci sa tomu bahnu vyhne, alebo sa do neho zas ponori.
A do buducnosti neprestan byt napomocna, lebo partneri by sa mali podporovat a mysliet jeden na druheho. Akurat ze kazdy clovek musi mysliet AJ na seba. Takze si nabuduce premysli v com a komu pomozes. Alkoholikom sa vyhybaj. Dobre ti radim. A aj v tomto pripade ber pozitivne ze nie ste spolu. Ostat s abstinujucim alkoholikom je riziko. Takze vidis, kazda minca ma dve strany. Sice ta rozchod mrzi, ale vlastne je to pre teba dobre. Ver mi

Zemjak

Moj nazor je, ze sa ti to veru neoplatilo. Vlastne zachranila si ho svojim sposobom z najhorsieho ale tebe sa to z jeho strany nevratilo.

[zruseny37]

Ber to z tej lepšej stránky - niekomu si pomohla a teraz si voľná pre niekoho, koho už nebudeš musieť "opravovať". Čo už, taký je život. Strata času bude to, ak sa tým ešte pol roka budeš trápiť.

Ukázal sa, ale to je pre závisláka typické. Buď rada, že to trvalo len 2 roky.

Bandolera

Niektori lidia su jednoducho taki, ked su na dne, clovek s dobrym umyslom sa im snazi v dobrej viere pomoct, dufajuc, ze si to ten dotycny v zivote bude vazit. No, ked sa ten zufalec dostane zo sraciek, tak ako sibnutim carovneho pritika, uz ta pri sebe neotrebuje, a tebe zostane len zlomene srdce a oci pre plac... Ja som sa tak dala dokopy s chalanom, ktory mal asi 3 mes. po nehode. Na krku mal sud a odobraty vodicak a auto v srote. Nevedel co snim bude,lebo v tom aute bol aj nepriputany, bez sedacky, troj-rocny chlapec. Bal tej masnej pokuty a toho najhorsieho - basy -. Ked sa mi s tym priznal, aj tak som stala pri nom, podporovala som ho a prezivala som to s nim. Nakoniec ho nezabasli, z predsnych dielov z vraku a z havarijnej poistky si naskriabal na nove auto. Nakoniec mu po roku vratili aj vodicak! Vyviazol z toho len z podmienkou. No a ked, sa vsetky jeho trapenia vyriesili a zacal sa premavat na aute. Mna poslal do prdele, lebo sa vratil za mojim chrbtom k byvalej... Bolo to pre mna ako noz do chrbta keby mi dal... Velmi tazko som to niesla, ale prezila som to...