Túžim sa stať veterinárkou, ale nemám na to

Príspevok v téme: Túžim sa stať veterinárkou, ale nemám na to
Veterinárka

Ahoj. O chvíľu budem prváčka na gymnáziu. Už odmala milujem zvieratá a veľmi by som ich chcela zachraňovať a pomáhať im. Vždy, keď ideme so psíkom ku veterinárovi, tak sa v tej ordinácii cítim tak dobre, proste si hovorím, kiežby som aj ja raz takú mala. Viem, že veterina je veľmi náročná a že nikdy by sa mi nedokázalo podariť zachrániť všetky zvieratá. Vždy by boli situácie, v ktorých by mi, či už psík alebo morča, zomreli pre očami...
Na základnej som sa učila a teda ešte učím na dvojky, matematika mi vôbec nejde a chémia ako kedy. Taktiež aj fyzika je pre mňa dosť náročná, preto by som sa bála to i len skúsiť. Viem však, že neexistuje iné povolanie, ktoré by ma bavilo viacej ako veterina. (ne)kamarátky sa mi pre toto smiali, čím chcem byť, že na to nemám, a preto si moc neverím, viem, že to je ešte ďaleko, ale ja po tom tak veľmi túžim. Keby Vám nejde vôbec matika, moc chémia a fyzika, skúsili by ste to?
Veterina je náročná, ale nikdy neomrzí.

EvickaBBB

Z tej M, F a CH by bolo dobre chodit na sukromne doucko po celu dobu gymnazialneho studia. Je to velka pomoc vzhladom na individualny pristup pedagoga. A najlepsie je chodit k tomu, kto ta ten konkretny predmet uci aj v skole. Lebo on sa uz potom naozaj bude snazit vysvetlit ti to tak, aby si chapala a zaroven by sa hanbil dat ti zlu znamku na vysvedceni. Radsej prizmuri oci a da ti lepsiu znamku, ked budes medzi niecim a niecim. Este mas 4 roky casu na rozmyslenie, ci pojde tvoja prihlaska naozaj na veterinu, alebo na inu skolu. Ale doucko kazdopadne nech tam je.

ryza

Ahoj ja studujem veterinu a môžem ti povedať že najviac potrebujes na prijimacky biologiu a chemiu. Ked to teraz nezvladas nič to neznamena. Existujú spoločnosti ktoré robia doucovacie kurzy na VS. Aj konkrétne školy robia akési prípravné kurzy. Takže si myslím že niet sa čoho bat a hlavne treba skúsiť a urobiť preto co najviac. Nepodari sa jeden rok skusim ten ďalší. Za snom si treba ist. Ale prijimacky sú nič v porovnaní stym co ta čaká. Budeš mať minimum volneho času a celý rok presedis nad knihami. Je to narocne aj psychický pretože stále sú na teba kladene vysoke nároky. Takže je vela takých co odidu v priebehu roka ale aj takí co to vzdaju v tretiaku. Dufam že ta nijako neodradím iba ti dávam obraz o tom co by ta v konečnom dôsledku cakalo. Dovtedy však treba urobiť maximum a az potom ked to nepojde si mozes povedať že na to nemas ;)
PS:matiku nepotrebujes

Kýčera

Nevzdávaj sa svojho sna,tie dievčatá,kt.vedú tieto reči,nie sú tvoje kamarátky.A ide aj o to,ako to myslíš s tým "nejde mi to",nemusíš mať nutne z týchto predmetov jednotky.Ale ak by predsa len nastali,môžeš skúsiť doučovanie,či prestúpiť na strednú veterinárnu školu.

silviapo

Ahoj Veterinarka,
ja na tvojom mieste by som to urcite skúsila! Tie kamarátky, nekamarátia, sa Ti vysmievajú preto, lebo ony na to nemajú a závidia ti. Vravíš, ze ti nejde chémia, Marika, fyzika, ale na druhej strane vravíš, ze sa učíš na dvojky, tak zrejme ti to ide. mozno ta práve tento druh chémie nebaví, ale ked sa budes učiť o zvieratkách, tak ten druh chémie, ta bude urcite baviť, lebo budes vediet, ze je to pre dobru vec. urcite to teda skús. za skúšku nic nedáš. držím palce :-)