Dom, ale so svokrou...

Príspevok v téme: Dom, ale so svokrou...
Pentlicka

Ahojte. Bývame v panelákovom byte, ktorý je nám trochu malý :-) Môj svokor zomrel a svokra žije druhým rokom sama vo veľkom dome. Začína sa hovoriť o tom, že by sme tam mohli ísť bývať my. Dom už pýta investíciu, ale je pekný a záhrada tiež. Finančne i pracovne je to pre manželovu mamu udržať ťažké. Problém je v tom, že sme z núdze jeden čas bývali spolu a museli sme doslova utiecť, keďže je to nepríjemná osoba, ktorá si rada vymýšľa, klebetí, ľutuje sa a hysterčí. Okrem toho uhýba, keď sa hovorí o tom, že by sa to malo dať všetko na papier. Manželov brat tvrdí, že sa do toho nechce starať, ale ja nechcem ísť zo svojho do cudzieho a nakoniec sa môže stať, že budem musieť dom predať a dať polovicu z našej driny švagrovi. Som na vážkach, na jednej strane dom, na druhej celé to okolo. Manžel nie je konfliktný typ, viem si predstaviť, že by dom prepísal na brata za "doopatrovanie". Neviem ako reagovať, čo je správne a čo nie... Ako sa rozhodnúť, aby som sa nedostala do kaluže z ktorej nevyjdem nielen ja, ale ani naše deti. Dopredu ďakujem za názory.

0vecka

co ti sibe? saq to je uplna ta najvecsia klasika... kym nad tebou nema moc tak je mila akonahle nejaku tu moc ziska tak ti bude robit zo zivota peklo... nakoniec prides o peniaze ta zahradka ti bude aj tak na rit lebo ti imho nebude dovolovat robit si tam co chces a nakoniec prides aj o nervy a mozno aj o manzela...

dvojpes

mohli by vynajst nejaky liek na tuto chorobu mestskych ludi (myslim tu tuzbu po zahradke)
ludom to hrozne komplikuje zivot, uplne im z toho prepina.
tiez ich dost poznam vo svojom okoli.

ale myslim, ze nove trendy mestského zivota sa s tym casom vysporiadaju.

analyn

a co tak svokru do bytu a vy do domu? Ak sa naozaj nevladze starat o dom, aj toto by mohlo byt riesenie..., mensi byt nedaleko od vas.

ivonka133

ja by som ti tiež poradila bývať oddelene aj napriek možnosti bývať vo veľkom dome. So svokrami je to ťažké, a zvlášť ak má také povahové črty ako si napísala.

ivonka133

ja by som ti tiež poradila bývať oddelene aj napriek možnosti bývať vo veľkom dome. So svokrami je to ťažké, a zvlášť ak má také povahové črty ako si napísala.

Pentlicka

Dievčatá, ďakujem. Je to síce ťažké, človek si veci časom idealizuje, ale presne ako ste napísali. Budem tam ako hosť. Teraz som si pripomenula, že som sa tam cítila stále ako na návšteve, v jednom kŕči. Dobre ste napísali, že my vlastne nemáme vzťah. Napríklad,odkedy sme sa presťahovali z malého bytíku do trojky (pred 10 rokmi) nás bola pozrieť dva krát - raz keď išla od lekára a raz ohovárať švagrinú. Nepríde ani na narodeniny detí, ani na sviatky. Asi je to tak. Sme cudzí ľudia. Ja ešte väčšinu vecí robím z domu alebo online, takže určite by ma ohovárala, že ani do roboty nechodím. My sme vlastne odišli preto, že naše manželstvo už bolo takmer na pokraji krachu. Tým neustálym podpichovaním. Teraz, keď to píšem, sami všetko vracia. Fakt mám slzy na krajíčku. Záhrada je pekná vec, ale stromy vlastne rastú všade. Manžela to tiež neťahá domov, keď tam už nie je otec... To je čo povedať.

zewa

NIKDY nechod byvat k nej. NIKDY preboha. Nikdy. Ani nad tym viac nerozmyslaj. Bude to len a len horsie. A o to vacsia hlupost tam ist, ze je to tvoja svokra. Ktovie ako na tom svokra casom bude. Aby nezostala leziaca. Starecka demencia tiez nic moc. To mas o buzeraciu do konca zivota postarane. A ver, ze tu zahradku si moc neuzijes. Do konca zivota budete vrazat strasne prachy do domu. To radsej chodte kazdy rok na paradnu dovolenku. Nasterite si radsej na nejaku zahradku alebo chalupku, ked uz tak po tom tuzis.

soffa

radsej sa potlac v malom.rodina a deti by mali byvat oddelene,vzdycky to tak bolo.usetris si problemy.,ktore casom tak ci tak nastanu.Trebars,doopatrovat svokru,bude ti behat za chrbtom,"bude ti chciet pomoct",a nakoniec vyplatis polovicou domu svagra.Radsej maly bytik vas,kde si gazdina,v dome budes len host,ci chces abo nie.sa ty cudujem sa tam chces ist,ked ste odtial utiekli.nic sa nezmeni nemysli si,skor to bude horsie,lebo svokra starne.bude sa starat do teba,tvojej rodiny,neskor do vnucat.a to ze beres ohlad na svokru ze to financne nezvlada,skor mysli na seba!

Pentlicka

To by sa dalo u rozumných ľudí. Podľa mňa by to bolo pre ňu ideálne - z praktických dôvodov. Žiadna starosť so strechou, pokazený kotol... Ale na to by ona nikdy nepristúpila. Sama dala rodičov do domu dôchodcov, kde zomreli do 2 mesiacov, takže skúsenosť nepustí... Škoda. Je tak pekne, teplo, decká by sa mohli vyšantiť a v bezpečí. Mám troch chalanov, tak by som chvíľu nebola v strese :-)

flegma

a co tak navrhnut svokre vymenu, vy do jej domu, ona do vasho bytu a ked sa raz pominie, tak predajom bytu vyplatite svagra...