Problem dať najovo city

Príspevok v téme: Problem dať najovo city
layla27

Zdravím ,chcem poprosit o radu možno osobnu skusenost v tejto oblasti. Mám momentálne priatela kt. je podobný introvert ako ja. Zo zaciatku bol iniciatívny v prejavovani citov on ale po case to bolo cim dalej tym menej. A uplne ho v tom chapem pretoze , mam velky problem prejavit city ako prva :/ ked mi ich prejavi on tak bez problemov ich opetujem aj niekolko nasobne ale ked mam nieco iniciovat tak proste zlyhavam :( akoby nejaky blok ktory mi v tom brani aj ked by som velmi chala ho napriklad len tak objat, pobozkat a pod. , ale nejde to ostava to len pri predstave a chceni ale k skutku sa neviem dokopat...mate niekto taku skusenost? alebo partnera s podobnim problemom? resp. riešil to niekto prostrednictvom psychologa?

_meno

Ahoj layla27

Neistota = "nedostatok sebaprijatia". Rodicia, spoluziaci, spolupracovníci ked pouzivaju taku energiu na teba - vnimas samu seba ako velmi negativnu osobu. Priklady "nie si dost dobra na..., nemas na to ..., ty si taka ... nerob to ... rob to". Je to vychadzanie z "ja". Akonahle si vsimnes ze niekto k komunikuje k tebe / o tebe - hned jasne vies identifikovat ze je to vychadzanie z JA a je to velmi nebezpecne - takýchto zdrojov sa stráň, odchadzaj od nich, bran sa pred nimi, utekaj, ked treba bojuj.

Z toho ako pises mi je jasne kde uz si a kam ides, skusim ti pomoct : v skutocnosti nehajis seba, hajis dobro.

Vzdy si bud ista len a len v sebe, v ziadnom inom cloveku, bytosti veci, v nicom ...... Akonahle uvidis lepsi nazor ako svoj, stane sa tvojim. (prijmes lepsie dobro). Ale vzdy veris len sebe.

Ak chces zit podla seba, svojich skusenosti, svojich vedomosti, svojich darov, svojich citov, svoju cestu - zacni verit v sebe.
(ono v skutocnosti veris v dobro skrze seba ... v skutocnosti to nie je ako pise "verim sebe", ale skor "verim v dobro" skrze seba.

Konkretnejsie v praxi : clovek co neveri v seba .. zije bez seba ... cize neprijima svoje emocie, neprijima svoje odpory voci veciam, neprijima svoje dary apod.

Zacni zit sama navonok - pretoze ludia nerozpravaju sa v dnesnej dobe nahlas ked su sami (samomluva) - prejavuje sa to nasledne v tom ze s okolim uz vôbec nerozpravaju .... tym ze ludia nepozdravia a neprivitaju sa veselo v zrkadle - to sa dalej prejavuje ze nikoho nevitaju a nezdravia sa .... tym ze ludia malo prijimaju a neprejavuju svoje emocie ani dobre ani zle - neprejavujeme potom uz vôbec ziadne emocie k okoliu.

Kľudne napis na ateven@pokec.sk rad usmernim Vasu zivotnu energiu.

Si na dobrej ceste, nesies si skusenosti a vedomosti ktore ti pomozu. Zivot je dobrodruzstvo a ja nam vsetkym prajem vela radosti !

Pekny vecer layla27

Sonmi451

Layla mám presne rovnaký problém ako ty, tiež sa neviem dokopať k činom, tiež to končí len predstavami a pocitom, že mám v sebe nejaký psychický blok. Premýšľala som už aj nad tým, či to náhodou nie je partnerom, teda chýba "akási chémia alebo iskra", ktorá by prebudila tú moju momentálne zablokovanú iniciatívnu časť...či je to skrátka človek, ktorého naozaj milujem alebo si to len nahováram, zatiaľ čo moje telo a moja myseľ v tom má jasno...netuším...

Michael067

Chcel by som tiež nejakú radu, ja mám dokonca taký problém že nedokážem povedať ani ľúbim ťa, alebo mám ťa rád, absolútne sa mi to prieči.