Posúdenie invalidneho dochodku

Príspevok v téme: Posúdenie invalidneho dochodku
Dusan.Kozuch

Dobry den,
V january 2015 som podal ziadost o invalidy dochodk socialnu poistovnu Nove Zamky .Ziadost bola zamietnuta,stanovili mieru poklesu vykonavat zarobkovu cinnost na 30 percent.Podal som proti rozhodnutiu odvolanie,ktore bude riesit sud v Nitre. Dovodom je, ze s mojho pohladu nebol objektivne posudeny moj zravotny stav,co som dolozil novymi lekarskymi posudkami.Chcel by som poznat Vas nazor na dolozene diagnozi,a zaroven informaciu,ci by som na sudnom pojednavani nemal mat pravneho zastupcu s odboru lekarstva. Na pravneho zastupcu nemam financie,nakolko som dlhodobo nezamestnany,18mesiac PN,a poberam socialnu davky vo vyske 117e
ur.Posielam aj posledny posudok neurologa.
Diagnozy:
R 524 generalizovana payartroza IASP 933.96
M 545 Dorzalgia
A 749 Stp.chlamdiova infekcia
M 501 cervikalna radikulopia
G 56.0 sy.canalis carpi
M 50.3
Raynaldov syndrom prstov pravej ruky
Autoimunitna tyreoitida s hypotyreozou
vysoky krvny tlak
lieky ktore uzivam:
doreta75mg,lyrica 75 mg,palexia retard 200mg,palexia 50mg,setralin50mg,bakoflen10mg,noliprel,Bi-forte,concor,L-thyroxin200mg.
Zaroven ch cem sa spytat ci sa nema brat do uvahy 10-rokov prace s vyskytom azbestu a ziarenia na zaklade coho som bol zaradeny do 2 rizikovej pracovnej skupiny
Moje zdravotne problemy spocivaju s rannou nevolnostou/zvracanim/,nefunkcnostou pravej ruky/rano nulova/zovretie je slabe,chyba cit,vypadavaju predmety s ruk,bolesti krcnej chrtice,krizov,ramien,bedrovej kosti/lezanie na lavom boku bolestive/trisla/nocne budenie na ich bolest/palenie chodidiel,nervoze,nepokojne nohy/nocne chodenie,neda sa sediet ani lezat-2hod/nocny sponok prerusovany 3-4hod,bolesti na hrudi spojene s busenim na hrudi/intenzita a bolest sa zvacsuje/,celkova slabost,ospalost,/aj pocas chodze/chodza obmedzena spojena s vykyvmi do stran/hlavne do lava/,podlomenie v kolenachppohy a chodza znemoznena/
Prosim Vas poradte a ak mozte pomozte,uz neviem ako dalej postupovat,nie som ziadny simulant,bolesti su skutocne a niekedy na nevydrzanie,nemam znamosti ani peniaze na percenta,beham od lekara k lekarovi,len zase dalsie a silnejsie tabletky a uz o psychyckom stave sa radsej nebudem zmienovat.
Za pochopenie a pomoc vopred dakujem.

Posudkovy

To ze mas viac diagnoz neznamena automaticky invalidny. Vzdy sa berie do uvahy len jedna, najzavaznejsia diagnoza, v tvojom pripade asi radikulopatia. Posudkovy postupoval podla zakonnych tabuliek-konkretne tejto :

Degeneratívne zmeny na chrbtici a medzistavcových platničkách
a) bez účinku na statiku 10%
b) s miernym funkčným postihnutím, s prejavmi nervového a svalového dráždenia (napr. syndróm cervikokraniálny, cervikorachiálny, lumbálny, lumbosakrálny a syndróm sakroiliakálneho skĺbenia blokády stavcov), slabosť svalového korzetu, obmedzenie pohybu v postihnutom úseku 20%
c) s trvalým ťažkým postihnutím funkcie a často recidivujúcimi, dlhotrvajúcimi prejavmi dráždenia nervov a svalov, ťažkou poruchou statiky a dynamiky chrbtice,
s výraznou poruchou svalového korzetu 40 - 50%

podla lekarskej spravy ta posudil na 20% a za zvysne diagnozy ti dal dalsich 10% co je maximum...
Tie problemy co opisujes su vsetky sposobene chrbticou.Zial na priznanie invalidity by si musel mat este horsie priznaky, ako krce, parezy, pripadne nosenie korzetov, ochrnutie a pod.
A niektore diagnozy co si uviedol su uplne bezpredmetne, napriklad syndrom karpalneho tunela, raynaudov fenomen alebo chlamydiova infekcia alebo autoim. ochorenie stitnej zlazy-na tieto diagnozy sa invalidny nedava, dokonca myslim ze sa ani nezaratavaju k hlavnej diagnoze.
A to zaradenie do druhej prac. kategorie nema vplyv na priznanie ID iba na upravenie vysky sumy priznaneho ID-pouzivaju sa ine kriteria na urcenie vysky sumy ID-samozrejme zvyhodnene, ale ovsem az po priznani invalidity.
A este k sudu, ziadneho zastupcu mat nebudes, ved si plne sposobily. Dokonca nebude ani sud, na okresny sud poslu iba spis, nasledne ta vyzvu na dolozenie novych nalezov a sud posudi ci socialna poistovna postupovala v tvojom pripade spravne. Tebe poslu uz domov len rozhodnutie.

takveru

síce ti neviem poradiť, ale je mi to úprimne ľúto. je to hrozné, ako sa tu zodpovední starajú o človeka. nepochybujem, že za mastný úplatok by si bol v plnom invalidnom hneď.