Smrdia mu nohy a dohovaranie nepomaha

Príspevok v téme: Smrdia mu nohy a dohovaranie nepomaha
veterny mlyn

Mam priatela, ma uz viac ako 50 rokov. Chodi behavat, cvicit do posilovne a na korcule kolieskove aby si udrzal formu. A kedze ma kladny vztah k sportu tak je zvyknuty chodit v botaskach aj po meste ked nieco vybavuje alebo len tak na nakupy. Proste nosi ich v podstate kazdy den. Jedine do prace nosi tie na snurovanie tenisky take platene. Natom by nebolo nic zle ze nosi sportovu obuv keby ju nenosil aj teraz v horucich a sparnych dnoch po cely den. Obuv si meni, botasiek ma asi styri pary ale to nic nemeni na veci. Jeho problem je ten ako aj asi kazdeho kto nosi v horucavach uzavretu sportovu obuv ze sa mu nohy velmi potia a kedze v nich travi znacnu cast dna tak samozrejme idi z nich neprijemny odor. Proste zapachaju ked sa vyzuje. Nosi aj ponozky ale oto horsie. Ci si obuje botasky naboso alebo s ponozkami stale sa to tam poti a neskor otrasne zapacha. Ako vecer sa osprchuje ale mne vadi cas cez den. Napr. ked rano si ich obuje pobeha po meste a pride domov vyzuje sa a uz to citit na cely byt. Alebo ked si odbehne z prace, ked ideme na nakupy. Ono sa to neda nespotit ked v tom beha cely den a potom sa vyzuje a jasne ze smrdia mu nohy. Odmieta nosit slapky alebo sandale. Uz som mu aj kupila aj sandale aj slapky a nenosi ich. Ze v botaskach je to praktickejsie lenze aj smrdavejsie. Ja uz neviem akomu dohovorit aby tie botasky si nechal na dazdive a chladnejsie dni a nie v takych horucavach nechat nohy takto spotit. Aj ked pouziva sprej do topanok aj na nohy co som mu kupila stale to nepomaha. Ved si len predstavte ze vonku je 25 a viac stupnov a vy mate obute ponozky a botasky. K tomu este rychlo chodite alebo sportujete. To neda sa nespotit. Potom ma mokre aj botasky zvnutra. Kompletne akoby vysiel zo sprchy. Tak mu nechty zltnu lebo ich napadne plesen. Je to zamotany kruh a on to neriesi. Ako mu mam este dohovorit? Ci je vonku 25 ci 31°C stale ma nohy v botaskach. Aj trpnem ak ideme niekam na navstevu a on zase ma na nohych tie botasky nepriedusne. Kupila som mu aj take z priedusnou vyplnou ale to nepomaha. Ono nohy v lete tak ako cele telo potrebuje dychat a vetrat lebo sa poti co je logicke. Potime sa vsetci ved inac by sme umreli. Ja viem ocom je potenie a viem ze k zivotu cloveka patri ako dychanie a jedenie ale telu musime vyhoviet podla teploty okolia ked je zima tak sa oblecieme ale ked je teplo tak sa obliekame nalahko a teda dovolime telo primeranu regulaciu telesnej teploty ktora mu vyhovuje. Ak je clovek primerane obleceni ani sa tak nepoti lebo vzduch prudi okolo tela a volne dycha. Tomuto ja rozumiem ale on nie.
Najradsej by som mu tie botasky vyhodila do kosa. A toto sa opakuje kazde kazducke leto. Dokonca aj k moru si bali botasky. Jedine na plaz si obuje slapky alebo naboso ale v meste ani za boha ako prepacte za vyraz ale uz ma to stve ze nic na tom nemeni. Horuco dusno a on nohy drzi v ponozkach v uzavretej obuvi. No hroza co vam poviem.
Ocakavam nejake rady a vopred dakujem.
S pozdravom Maria

trojklanny

No, riešite tu obuv, ale je to jeho zdravotný štýl, bohužiaľ! Na druhom mieste sú to nechty, za ktorými sa uskladňuje určitá plieseň.

Z-Bikerka

Keď som bola malé dievča, pamätám si, že môj otec prvé, čo prišiel domov z práce, išiel do kúpeľne, umyl si nohy, ošetril proti poteniu a dal si čisté ponožky. Tie smradľavé z práce si sám opral.
Mama by mu totiž netrpela, aby zasmradil celú domácnosť. Tá by ho hnala!!! :-) Nohy sa mu príšerne potili. Ale on, ako muž si to aj uvedomoval a robil všetko preto, aby rodinu nevystavil odpudzujúcemu pachu z nôh.

botaska

niektorí tu píšete fakt odveci. Nieje normálne ani zdravé nosiť v horúcich dňoch uzavretú tesnú obuv a darmo môže mať aj dierky ale to v takej horúčke 28 stupňovej nepomôže nič. Veď vtedy je človeku horúco aj na odhalenom tele a nieto ešte nohám v botaskách. Ani pranie botasiek, výmena vložiek do topánok ani dierky na obuvi nič nezmôžu keď bude vonku 25 a viac a on bude chodiť stále v botaskách. To je ako nosiť flanelovu košeľu v takých horúčkach a potom riešiť prečo smrdím aj keby ta košela mala dierky na vetranie. Keď je teplo až horúco človek by mal nosiť nielen ľahké oblečenie ako kraťasy a tielka ale aj nohy odľahčiť od tesnej uzavretej obuvi kde sa nohy nevetrajú a dusia sa v teple. Jasné že potom sa vyzuje tak človeka dorazí ten pach a tuch z topánok a ešte keď v tom behá aj do práce, na úrady a do obchodu celý deň. Veď to musí mať tak zaplesnené nohy že sa mu už aj šúpať musia z toho dusna. To nech aj rovno spodky pod nohavice si oblieka keď je taký umrznutý. Pokojne si môže kúpiť sandále trekové ak nechce šľapky nosiť. V takých sandáloch sa chodí perfekne a nohy sa nepotia a nieje človeku tak teplo. Veď on musí byť celkové veľmi prepotený nielen na nohách lebo nohami sa človek ochladzuje a tým že nosí botasky sa mu telo len prehrieva ešte viac. Prečo v zime nosíme čižmy aby nám bolo teplejšie lebo cez nohy sa nám telo v zime dosť chladí a tak ich dávame do teplých čižmičiek.

takveru

ježišikriste o jednych smrdľavých nohách takýto dlhý príspevok. a pritom píšeš dokola to isté. no tak mu povedz, že keď s tým niečo nespraví, tak s ním nemôžeš ďalej existovať. keď ti to tak vadí. inak aj mne by to vadilo, je to odporné. človek ktorému sa takto potia nohy by mal nosiť obuv s vetraním - hlavne v lete.

gfvncd

z kvalitnych botasiek a ponoziek by mu nohy nemali smrdiet. tie topanky su nato aby dobre vetrali pot. lenze pravdepodobne jemu tie topanky nestihnu vyschnut od potu ked ich nosi cely den a potom sa tam die bakterie len mnozia. skus tie botasky umyt. vybrat vlozky a vyprat v rukach aj tie cele botasky preplachnut vo vode s praskom na pranie. neodporucam botasky davat do pracky. mohli by sa poskodit. pozri na nete ako "vyprat" botasky. a nech ich nenosi pokial uplne nevyschnu. a nech casto strieda obuv. tie topanky musia byt uplne suche predtym nez ich obuje. v obchodoch predavaju take sacky co sa davaju do topanok na pohlcovanie vlhkosti na noc. odporuc mu pouzivat detsky puder na nohy predtym nez sa obuje a nech si nohy umyva antibakterialnym mydlom

analyn

a preco nenosi botasky urcene na leto? Su dierkovane z boku aj zo spodu, a namiesto drahych sprejov pouzivat ocot, ocot, ocot....