Partner - moc jemny, chyba mi muzny muz

Príspevok v téme: Partner - moc jemny, chyba mi muzny muz
fialkovaja

caute, riesim vztah, pretoze mam "problem",ze ma pritahuju muzni muzi nabiti testosteronom, proste muzna postava - velky poriadny chlap, muzny hruby hlas, sebavedomy, ktory mi doda pocit bezpecia a opory a je schopny pri roznych zivotnych situáciách vybavit veci, nestrati sa vo svete atd...no a teraz sa obzriem po okoli a mam dojem ze "tito" chlapi asi snad vymreli.
ide o to, ze mam partnera, je to dobry clovek, len mam pocit ze na chlapa az moc jemny v spravani, slusny a mne tam chyba to "nieco", chyba mi v nom taky ten muzny naboj, ktory ma pritahuje (vyzrovo je to pekny chlap, ma aj muznu postavu atd, len spravanie je take nejake jemne, rozprava tichsie nema moc velke sebavedomie)....je mi s nim dobre az na par malickosti (chyby mame kazdy aj ja), ale blbe je to, ze ma nejak prestal bavit sex, myslim si ze pricina je asi aj v tom, co pisem vyssie.....neviem uz co mam robit, mali ste niekto podobny problem? ako ste to riesili? (upozornujem ze nehladam muza s despotickym spravanim, ale normálneho zdravého sebavedomého chlapa, ak ste mali niektora pri sebe partenra ktory si neveril a neskor sa z neho stal zsebavedomy muz prosim dajte rady jak ho podporit aby si veril atd)

Nina.

fialkovaja - podľa mňa sa s ním najprv o tom úprimne porozprávaj, a ak sa to ani po takých dvoch, troch mesiacoch nezmení, tak sa s ním rozíď a skúste zostať kamarátmi, kedže máte spoločné záujmi a pod. Lebo jednoducho je to cítiť, z toho čo píšeš, že proste ti tento partner nevyhovuje, aj tak sa najskôr asi stane, že možno by ste boli ešte dlho spolu, ale určite by si stretla za tú dobu viacerých takých chlapov akých si opísala a s najväčšou pravdepodobnosťou by si aj tak raz neodolala a súčasného partnera buď podviedla, alebo opustila. Takže čím dlhšie to budeš naťahovať - tým horšie pre neho a samozrejme aj nevera by ho zranila viac ako férový rozchod. Ale skús ten rozhovor najprv, lebo on ti nemôže vedieť čítať myšlienky, ale neviem či sa dokáže nežný, citlivý chlapček zmeniť na vášnivého a sebavedomého muža.

sivedla

a ked ti chyba pevne zovretie pri sexe, povedz mu to, nech ti priskrti zapastie tak ako len chce...
podla mna nic nie je na tom, aby bola v sexe komunikacia...
zatvor oci, predstav si nejakeho 150kg svalnateho vymleteho opiciaka, a pri tom zvieranie zapasti (napriklad, okrem ineho), viac potrebovat nebudes..

mas vyhodu, ze vzdy to mozes zastavit, a takeho 150kg opiciaka nezastavis :D

sivedla

ktory mi doda pocit bezpecia a opory a je schopny pri roznych zivotnych situáciách vybavit veci, nestrati sa vo svete atd

nikdy takeho nenajdes, resp si nezasluzis...

len tak, zo srandy, vid zakladatela facebooku, je to muz, alebo chlapec?

creature

Ano o to ide. Predpokladom k laske nie je perfektne kompatibilna osoba (chybajuce puzzle), lebo sa ani neda najst perfektne kompatibilnu osobu. Naopak laska by mala viest ku kompatibilite. Cize ako motor k tomu zladovaniu.
Ten pesimizmus na ktory som sa odvolal (hoci ja by som to skor nazval realizmus) by mal viest k vedomiu, ze aj neviem ako uzasne posobiaca osoba nebude taka uchvatna po tom ked ju blizsie spozname. A malo by to viest k odpusteniu tych nedostatkov ktore urcite vzdy v druhom najdeme, ale mimochodom tak isto ich druhy najde v nas, na to netreba zabudat. Pretoze je zbytocne sa krmit iluziami o perfektnej polovicke, o puzzle ktore ked najdeme zapadne do skladacky a vsetko bude eňo ňuňo. Vzdy v kazdom vztahu po case objavime nejake chyby. A taktiez by to malo viest k uvedomeniu si, ze skutocnou vyzvou partnerskych vztahov nie je najst tu perfektnu pravu osobu, ale akceptovat, alebo rozumne inteligentne zdolavat vzajomne rozdiely bez paniky a nechuti, ale brat ich ako samozrejmu sucast kazdeho vztahu (a vlastne nie iba partnerskeho). Podla mna to moze byt pre mnohych ludi dost oslobodzujuce, pretoze mnohi ludia hladaju toho spravneho partnera, ale nevedia sa dopatrat a tak zuria na opacne pohlavie, alebo sa lutuju a podobne.

Sejla

Počuj, tak zjavne ťa nepriťahuje povahou, načo s ním si? Možno iná v ňom bude vidieť muža, zatialčo ty ho budeš vidieť v nejakom druhom.To je veľmi subjektívna vec.

fialkovaja

creature dakujem za tieto slova a taktiez aj ostatnym, ale ty si presne opisal ze ludia si myslia ze ta spriaznena dusa alebo ten "pravy" je ta puzzla ktora k nam zapasuje najlepsie.....ale myslim si, ze je nieco na tom co pises dalej, ze sa ludia zladuju na zaklade lasky, pretoze uplne dokonaly "pravy" neexistuje....zaujimava myslienka naozaj, skusim o tom popremyslat takto

adr1a tiez som za vernost, je na tom asi nieco, ze clovek by mal najprv vyskusat toho viac a potom si vybrat co mu pasuje....ja mam len druheho partnera takze moc som toho neskusila a mozno aj preto to vidim takto momentalne...

creature

Kedysi som sa dopocul, ze aj pesimizmus moze pomoct laske :-) Myslienka je mozno na pohlad trosku pesimisticka, ale nieco na nej je a mozno ani nie tak pesimisticke, ako viac realisticke. Spocivala v tom, ze optimisticke hladanie perfektnej osoby, nas vedie k tomu odhodit kazdeho koho kedy stretneme, lebo hladame toho praveho. Avsak osoba ktora nam sadne nie je v skutocnosti ta ktora zdiela vsetky nase tuzby, priania, nas vkus (pretoze taka neexistuje), ale osoba s ktorou dokazeme inteligentne a rozumne zdolat vzajomne rozdiely v nasich tuzbach, vkuse, prianiach (pretoze nieco dokazeme zdielat, ale nejake rozdiely sa vzdy najdu). A este, aby sme boli schopni spravne lubit, musime urobit najprv pohreb: musime pochovat mnohe z nasich tuzob :-) Oslobodi nas to k tomu aby sme sa vratili spat do realneho sveta a mali prave medziludske vztahy ktore budu schopne vydrzat a prekvitat :-D hehe. Nieco na tom je si myslim.

creature

Toto mozno nesuvisi priamo s autorkinym vztahom, alebo hladanim stratenej vasne vo vztahu, ale neda mi nepripomenut, ze mimochodom to ako dosiahnut aby spolu bol par kompatibilny pekne vystihuje aj tento vyrok a adr1a sa toho dotkla tiez, ze - "Kompatibilita je vysledkom lasky. Nemoze byt jej podmienkou". Inymi slovami je to podobne co pisala adr1a, ze na vztahu (a pekne tu niekto dodal ze aj na vztahu k sebe samej) treba pracovat.
Ja mam dojem, ze vela ludi si to predstavuje asi tak, ze su ako puzzle a musia k sebe najst ten spravny chybajuci clanok (ten pravy, ta prava...niekde urcite existuje) a to je cely figel, zazvonil zvonec a rozpravky koniec. Ja to vidim trosku inak. Ludia su rozdielni, kazdy je jedinecny a snazia sa spolu fungovat. Prirovnal by som ludi k rozdielnym hudobnym nastrojom ktore sa spolu pokusaju harmonizovat, spolocne zladit, hrat nejaku zmysluplnu harmonicku melodiu. Niektore hudobne nastroje spolu vyprodukuju melodiu lahsie nez ine, ale koniec koncov aj ich to stoji nejake usilie a nejde to len tak samo. A samozrejme vsetky hudobne nastroje maju nejaku chybu bez vynimky, hladat taky ktory nema chybu je nezmysel, preto treba vediet robit tie kompromisy.

creature

Hovori sa, ze vasen je ako stastie, uteka pred tymi ktori ju nahanaju a sleduje tvorivych, aktivnych. Pekne sa aj vravi, ze bozk je len dosledkom lasky a nemoze sluzit na jej udrzanie.
A ta jeho muznost. Nuz pises, ze "na zaciatku ma aj dost pritahoval, nikdy som z nikoho nebola vyklepanejsia jak z neho (tie motyle v bruchu a tak)". A zaroven dodavas, ze nevies kam sa to vytratilo. To je dost pozitivna sprava lebo ak by to tam nikdy nebolo, to by bolo horsie, lenze v tomto pripade sa to len vytratilo. Cize to mozete spolu hladat.
Co ty na to ?

adr1a

Som za vernost. Lebo sama taka som a uznavam vernost. Rano osem:29 to co si napisala, je podstatne. Tie motyliky nikdy nevydrzia donekonecna. O lasku sa treba velmi starat, drzat ju pri zivote, dbat o nu, piplat si ju ako take dieta, zivit vasu tuzbu zivocisnost a partnera. Ako som uz pisala, som za vernost. Ale tebe by som odporucila par sexualnych zazitkov s dominantnym partnerom (BDSM), aby si sa az potom rozhodla co chces. Bud by si doliezla so sklopenym chvostom k svojmu partnerovi uvedomiac si plna vdaky co doma mas alebo by ti vyhovovalo toto. V zivote nejde mat vsetko. Urci si priority