Leaky Gut syndróm

RNG

Aloe vera odporucam vo forme prasku, vymrazeny koncentrat 200: 1, co je najblizsie cerstvemu aloe vera. Ine produkty, najma tekute su aj drahsie, aj do znacnej miery znicene spracovanim .
Dobry aloe vera vymrazeny prasok ma napr swansonvitamins.com
Co sa tyka berberinu aj ten najdes napr u Swansona, ucinna davka je 2 x 1 gram. Svanson ma aj mikrovlakniny ako modified citrus pectines, arabinogalactany, glucomannan, ale psylium a inulin tiez ovsenne vlaknuinu mozes dostat aj doma lacno z firmy Vemica.

Homeopatie je paveda oprasena z minulosti kam aj patri. Zalozena je na viere,a nie dokazoch ucinnosti(double blind) ze latky co maju podobne priznaky ako dana choroba po velk0om zriedeni mliecnym cukrom su odrazu ucinne
Lekarsky monopol dovoli tomuto bludu pokracovat, lebo nepredstavuje vaznu konkurenciu farmaceutickym liekom
Naviac dava pacientom sklamanych v chemickych farmaceutikach klamlive zdanie moznosti vyberu neskodnej alternativy.

BBB-325

RNG - O berberine a aloe vera som už čítala na internete. Aloe vera mi už odporúčala známa čo pracuje pre LR. Ten berberine som našla iba vo forme homeopatik, ale použitie tam nebolo veĺmi špecifikované.. môže sa to kombinovať?

RNG

Leaky gut syndrom je vysledok najma candidy v crevach, ktora poskodi crevne steny tak, ze sa do krvi dostavaju privelke ciastocky, co pri nedostatku enzymov zamoruju telo.
Napravenie travenia(kyseliny, enzymy) a crevnej flory(mikrovlakniny a probiotika) da moznost sa crevam vyhojit. Extra entericky pokryte enzymy precistia telo od zamorenia. Pri tom moze pomoc aj berberine(antimikrobialny) aj aloe vera(hojive) a niekedy aj triphala(alkalizujuca crevnu floru)

trojklanny

Je veľa faktorov príčin vzniku, ktoré tu nebudem opisovať. Prioritou by mala byť vylučovacia metóda stravy. Musí sa najprv aplikovať test laktulózy/mannitolu, lebo len takto sa môže priamo merať priepustnosť. Zistí sa intolerancia alebo faktor, ktorý to spôsobuje, lepšie povedané, ktorý sa na tom podieľa a podľa toho sa určí ďalší postup. A ako sa to dá liečiť? No ibalginom určite nie, ale ako som už písal nižšie, začať po testoch stravovaním, zamerať sa hlavne na črevnú mikroflóru a z orgánov sa vrhnúť na pečeň a pankreas.

retard

Pozri si GAPS, ak nie GAPS, treba vylúčiť lepok, cukor,... zistiť potravinové intolerancie, probiotiká, tráviace enzýmy, glutamín, atď.

BBB-325

retard - stravujem sa normálne, myslím si, že celkom zdravo, snažím sa nejesť sladké a vysmážané.

trojklanny - ako sa to dá liečiť?

lienka34 - ja s homeopatikami nemám veľmi dobré skúsenosti, resp. neutrálne, neuškodili mi ale ani nepomohli...

trojklanny

Presiakavosť alebo priepustnosť čreva,preložené do sk. Náprava črevnej mikroflory, detoxikácia organizmu, hlavne pečene. Jednoducho povedané toxické látky z odpadu /hrubé črevo /presakuju do tela. Ako si pomôcť je už potom omnoho jednoduchšie.

lienka34

Ahoj, ja som tiež chodila od lekára k lekárovi, mala som kŕče v bruchu, mám už odstránený slepák, žiadne iné choroby nenašli, tak som nakoniec hľadala na nete už v alternatívnej medicíne a skoro furt tam riešili berberin, brest a nejakú americká alkaloidovú rastlinu goldenseal, o ktorej som v živote nepočula...všetko som našla v angličtine, tak neviem či sa to aj u nás predáva...ja ešte dávam poslednú šancu homeopatičke s jej bylinkami, keďže lekári nula bodov, a keď ani to nezaberie, tak ja neviem a skúsim, asi dajaké tie odporúčané rastlinky si dakde z netu zohnať.