Magnetická rezonancia

Príspevok v téme: Magnetická rezonancia
tree90

Zdravim. Rad by som absolvoval toto vysetrenie, pretoze mam dlhodobo problem s bruchom, travenim, atd. Mam tiez intoleranciu na laktozu, ktoru mi zistili vdaka gastroentorologickemu vysetreniu. Napriek tomu mavam casto poruchy travenia, bolesti v dolnej casti brucha, prelievanie tekutin v crevach, plynatost atd. Nechcem absolvovat kolonoskopiu, takze som ochotny si toto vysetrenie aj zaplatit. Kedze som z casti ZA, najblizsia moznost je myslim v Ruzomberku. Chcem sa spytat, ci sa cena vysetrenia da ovplyvnit, ak ma napriklad odporuci lekar na toto vysetrenie? Moze to urobit aj obvodny lekar alebo len odbornik? AKe mate skusenosti? Za kazdu radu voprede velmi dakujem :)

Moireal

lienka_lienka, nie v pohode sa pytaj. No ja som mala nezhubny nador a nie na mozgu nastastie ale v lebke na sluchovo-rovnovaznom nerve napravo. Vestibularny schwannom. Uz z nazvu je jasne o co slo. Ohluchla som zo dna na den. Uz je to rok a pol a hodne som sa naplakala, lebo milujem hudbu a nie som diskotekovy posluchac. No a samozrejme sumenie, piskanie, tzv. tinnitus a poruchy rovnovahy. Tahalo ma to na pravu stranu, chodila som jak ozrata a citila som ze nemam pevnu podu pod nohami ale najhorsi bol ten sum. Ked som na to nemyslela, dalo sa ale akonahle som sa sustredila, bol tam ten sum vkuse a dost hlucny. Este teraz mi tam tak jemne pohucieva. Inak, ludia co maju taketo nasledky po nadoroch v hlave maju narok na invalidny alebo aspon ztp, to keby niekoho zaujimalo...

lienka_lienka

Ahoj Moireal,

nechcem byť neslušná, ale ako sa ti prejavoval n. v hlave? ako si sa cítila? ako ti ho zistili?

Ďakujem pekne za úprimnú odpoved

tree90

To hej, ved tu intoleranciu mam pod kontrolou, len mam skor pocit, akoby som mal problem s tenkym crevom alebo v tej oblasti niekedy citim bolesti. Asi len odporucenie toho gastroentorologa by mi pomohlo. Chcem skratka mat istotu , ci som ok.

magnetka123

povedz obvodnemu ze ta bolieva brucho nech ta posle na sono brucha, tam ta objednaju nalacno a skontroluju ti vsetky organy v brusnej dutine aj v panvovej oblasti. Ak ta posle lekar, preplaca to poistovna, mne to robia kazdy rok, mam hemangiom na peceni a tekutinu v brusnom priestore tak to sleduju...

trojklanny

Tiež premýšľam načo magnetická? Skôr CT alebo ultrazvuk. Inak,k čomu ti je vyšetrenie, keď vieš na čo trpiš,si alergický? Začni riešiť alergie a intolerancie, celiakiu a t.ď.

papradie

a prides na to, ze si zbytocne vyhodil prachy, lebo magneticka rezonancia ti ziadnu funkcnu poruchu neodhali :-D

Moireal

Ja ked som sla na magneticku rezonanciu, mala som odporucanie lenze u mna islo o nador v hlave, takze som neplatila. Bol tam aj typek co si tu rezonanciu platil a mal nieco s nohou. Bola som v Trencine a ten typek vraj platil asi 80 eur. Pytala som sa na to, ci sa zato plati a pozreli na mna ze nie neplati sa. Pritom ale ten chalan tvrdil nieco ine. Fakt netusim ako to je. Ale ked si ochotny si to aj zaplatit, tak nepotrebujes ani to odporucanie. Odporuci ta inak asi iba gastroenterolog.