Yorkshire ma chrasty a suchu kozu ako jej mozem pomoct?

Príspevok v téme: Yorkshire ma chrasty a suchu kozu ako jej mozem pomoct?
Fuk

Mam 7 rocneho yorkshira a uz 3/4 roka ma problem s kozou, robia sa jej chrasty na chrbatiku a ma uplne suchu kozu. Bola som s nou uz 2x u veterinara a vzdy jej len chudatku pichali strasne vela injekcii proti svrbeniu. Dali sme jej aj spravit vyter z pod tych chrast a nic sa tam nenaslo a veterinarka nam tak akurat k tomu povedala ze to je MOZNO alergia... teraz to ma uz tretikrat a ja uz neviem co mam robit, prosim poradte mi ak ste mali podobny problem alebo ak viete co pomoze.
Dakujem.

tasty

daj mu niečo na parazity z lekárne, určite to je prioritne vnútorný problém, žiadne masti a šampóny nepomôžu, to môže byť len ako doplnková liečba, možno psíkovi treba aj špeciálnu stravu...

Ivka 1

Lekáreň je lekáreň a príroda je príroda. Môže skúsiť kúpiť šampóny a iné prípravky v chovateľských potrebách ale aj to je len chémia, škoda.

ivana.

v lekárni je dostať šampóny pre psíkov s citlivou pokožkou Tam je aj prídavok oleja, ktorý zabráni vysušovaniu aj svrbeniu.

Ako prvé by som s detským olejčekom tri dni ráno a večer natierala psíka, aby sa mu premastila pokožka. Samozrejme olejčekom na citlivú pokožku. Potom by som okúpala horeuvedeným šamponom.

Ak nepomôže, zmeň veterinára, lebo príčina sa musí nájsť.

Ivka 1

Veľmi dôležité je, v čom a ako často psíka kúpete . Máme tiež yorkshira v decembri bude mať 7 rokov . Na všetko čo potrebujeme riešiť ideme prírodnou cestou.
Konkrétne na ťažkosti ,ktoré popisuješ by som odporúčala aloe šampón aloe s jojobou , srsť by mala byť čo najkratšia aby sa to mohlo prestriekavať s Aloe Veterinari formulou .

Deria

Na to ti asi tazko niekto odpovie, lebo to moze byt vselico ale len na zaklade spravnej diagnozy sa da psikovi pomoct. Nezostava ti nic ine, len zmenit veterinara. Zisti si vopred, ktory je dobry a spolahlivy.