Veľmi málo sa vidíme...

Príspevok v téme: Veľmi málo sa vidíme...
zebra89

Ahojte..s priateľom sme spolu od marca, môžem povedať, že to je emdzi nami ok, ale veľmi málo sa vidíme. Bývame od seba asi 40 minút. Striedame sa raz prídem za ním ja, raz on..a je to asi raz týždenne. Chodím na vysokú, už som dosúškovala, on je rok nezamestnaný a býva s mamou. KeĎ som cestovala do školy na západné Slovesnko, tak som chápala, prečo sa častejšie nevidíme. To som brala v pohode, bolo mi tak dobre, maal som dostatok času na učenie, na seba. Ale teraz, keĎ on je doma, ja tiež, nezmenilo sa to vôbec. Asi mu to stačí. Cez víkendy sú samozrejme kamaráti. Môžem povedať, že ho to asi netrápi tak ako mňa.
Asi pred 2 mesiacmi som sa o tom s nim bavila, že keĎ už budem mať po škole, že sa môžeme častejšie stretávať. Povedal, že ok, v pondelok a stredu. Tak som to potom neriešila. Mám ho rada, ale zatiaľ som sa nezaĺúbila, veď ani nemám kedy. Správa sa ku mne milo, pozorne, s úctou, je mi s ním dobre.

Čo mám robiť? Akceptovať to? Alebo uvažovať o rozchode? Prečo má taký prístup?
Ďakujem.

typiiiiica

Podľa toho, čo píšeš, budeš s ním lrn dovtedy, kým sa neobjaví niekto lepší. Takže je to len namotávanie.

zebra89

typiiiica:

A čo keĎ ma on namotáva? Prečo by som ja mala byť vinná?
A mám pocit, že tým svojím menom má urážaš, nepoznáš ma, tak by som ocenila, keby si ma neurážala. Pýtala som radu a nie kritiku.

zebra89

idylka

áno, to si dobre urobila. Ale asi s aho to opýtam, aby som mala ako takú predstavu. AK by sa zľakol, tak má enchá a aspoň budem vedieť, že on a rodina nie je v budúcnosti. Lebo ja by som po škole už s niekým bývala spoločne.

typiiiiica

Jednoznačne sa s ním rozíď. Neľúbiš ho, ťaháš ho len za nos. Hľadaj si teda niekoho s kým by si si lepšie rozumla a nenamotávaj ho zbytočne..

[zruseny37]

zebra89, ste spolu naozaj krátko a stretávate sa ešte k tomu len párkrát do týždňa, váš vzťah je v rozkvete, čiže chápem tvoje vyjadrenie...

Ja som sa o budúcnosti bavila s priateľom v čase, keď sme ešte spolu nechodili, a len v takej rovine ako s kamarátom, pretože si predsa nebudem začínať s niekým, koho plány sa diametrálne líšia od mojich.

zebra89

idylka

áno, ako tak je šikovný na učenie, ale aj tak, no. Toto čo teraz napíšem môže byť sebecké, ale, ak by som stretla niekoho s kt. by som si lepšie rozumela, tak by soms a s ním rozišla.
A mám otázku, ekby som s aho napr. budúci týždeň opýtala o budúcnosti, nebude to vyzniveať, že už ja s ním plánujem budúcnosť? Toto vraj chlapi enradi počúvajú..či ako to je?

[zruseny37]

zebra89, takže mal aspoň nejakú snahu, keď si robil kurz, a nesedel stále doma. Však uvidíš, ako to pôjde ďalej.

Inak tá moja veta "Pre mňa by to bolo prekážkou, resp. by som sa s takým človekom nedávala ani do reči, ak o to ide." bola odpoveď pre duchdoby na toho milionára...

zebra89

idylka

Ok skúsim sa s ním o tom porozprávať, ako si predstavuje budúcnosť. Ten rok čo nepracoval chodil na jazykový kurz, tak má teraz štátnice, aby mohol učiť jazyk. Ale aj tak máte rpavdu, že mohol aspoň nejaké brigády nájsť.

[zruseny37]

zebra89, všetko sa môže zmeniť k lepšiemu v blízkej budúcnosti. Momentálne je veľa nových ponúk pre pedagógov na ďalší školský rok. Dobre robíš, že nejdeš do vzťahu s niekým pre peniaze. S terajším partnerom by som sa porozprávala o tom, čo ťa trápi, pretože dobrá komunikácia je základ. Určite by som nadhodila aj tému plánov do jeho budúcnosti, že ako si ju predstavuje, len tak nezáväzne teda, keďže ste vo vzťahu zatiaľ krátko a čas ukáže viac.

[zruseny37]

duchdoby, ja netvrdím, že sa s ním má rozísť kvôli tomu, len som upozornila na pritiahnutie za vlasy z tvojej strany, že ide o peniaze, pretože človek ak chce, tak ide aspoň manuálne pracovať na dohodu, kým si niečo nenájde, aby mal z čoho žiť.

Pre mňa by to bolo prekážkou, resp. by som sa s takým človekom nedávala ani do reči, ak o to ide.

Ak zarába len veľmi málo, tak je to v poriadku, pretože má snahu postarať sa sám o sebe alebo prispieť rodičom v tomto prípade. Rok je naozaj dlhá doba...