Chorobna urazlivost

Príspevok v téme: Chorobna urazlivost
lakota

Moj priatel je chorobny urazlivec. Ja uz dalej nevladzem. Urazi sa na vsetko. Za kazdym mojim gestom, slovom, cinom hlada nieco zle, na co by sa mohol urazit. Cokolvek poviem, prekruti a milionkrat nafukne. Najskor som si myslela, ze asi som teda ja ta zla, ze mu nieco robim, zle hovorim... ale ja sa nemozem predsa donekonecna ospravedlnovat za nic a prosit pomaly o odpustenie. Preco by som to mala robit? Ved som nic predsa neurobila. Takto sa neda zit...

ksichtík

To poznám. Tiež som mala takého chlapa. Mala. Už nemám. Rozišla som sa s ním pretože s takým človekom sa nedá vyjsť ako po dobrom ani pozlom. Žiadno. Teraz mám normálneho muža s ktorým vždy o problemoch spolu diskutujeme, nikto sa neuráža.

Fleur-de-lis

no podľa mňa tá urážlivosť plynie z nízkeho sebavedomia a prehnaného sústredenia na seba, teda egoizmu. Nízke sebavedomie ľudia často kompenzujú hrdosťou, arogantnosťou, nepripustia si chybu... Egoizmus sa zas môže prejavovať ako syndróm obete - "stále mi ubližujú..."
Nestačí sa vysporiadať so symptómami, to je len dočasné. Treba riešiť korene problému a symptómy sa vyriešia samé...
Ale to je niečo, čo druhý nezmení... Musí chcieť sám človek...
Ty môžeš akurát zaujať postoj "prísnej lásky", určiť si hranice a nenechať sa "vydierať" jeho urážlivosťou a sebectvom. A pomôcť mu objaviť jeho hodnotu, vyjadrovať dôveru v jeho schopnosti...
S takými ľuďmi to ale nejde ľahko. Treba svätú trpezlivosť a múdrosť pokiaľ im človek chce pomôcť. Ale či to pomôže, to ti nik nezaručí...

LMarika

V akom je znameni? Nie nahodou vahy? Najurazlivejsia osoba, ktoru som poznala, bola v znameni vah. Alebo z akej je rodiny? Ma bohatych rodicov? Lebo vacsinou z bohatych rodin pochadzaju taketo "urazlive fajnovky". Ludia z takych rodin nemaju ziadne problemy, tak si aspon nejake vymyslia tym, ze sa hraju na urazenych. A asi sa takto nemozne choval niektory z jeho rodicov.

lakota

Tazke je to veru. Nvm co bude dalej.. diskutovat sa s nim neda (velmi tazka povaha). Ked nieco poviem obrati to proti mne a nafukne to. Svoju chybu nikdy neprizna. Ja sa nvm ofukovat ani ked mi povie nieco neprijemne, nemam to v povahe. Ale vtierat sa mu uz nemienim. Ked chce byt urazeny nech je.

Nina.

Tak ak si to neuvedomuje, tak možno ak mu predvedieš to čo on tebe, že sa poriadne urazíš, tak potom mu to dôjde, ak to nejde cestou rozhovoru.

cosmetic

Nie je to náhodou Rak? To je totiž typická vlastnosť Rakov. Sú na seba strašne citlivý, čo vyplýva z ich vnútornej neistoty.

Rocketman

Urazliva a jesitna zena, je zla. Ak je taky chlap, je to este 10 krat horsie. A to nie je iba moj nazor, ale nazor jedneho psychologa co som sa s nim bavil na tuto temu.
Moja rada: utekaj od neho, lebo ta znici !

lakota

on si to podla mna absolutne neuvedomuje. snazila som sa mu to vysvetlit milionkrat, ze takto sa zit neda, aby sa niekto nonstop urazal na vsetko a bol stale ofucany, vsetko prekrucal a zvelicoval... on ma v hlave ,, nabitu ,, tu svoju pravdu a iny nebude... naozaj som sa s tym nikde inde u ineho cloveka nikdy nestretla okrem neho