Nenávisť?

[zruseny37]

To nie je závisť, ak im to dopraješ, a že by si taký vzťah chcel ty je fajn. Aspoň máš živý príklad toho, že je to možné. Málokto verí, väčšina len dúfa, že raz... a keďže si niečo podobné hovoria aj ženy, tak sa tie vaše cesty raz musia predsa pretnúť.

Ak bude mať človek všetko, bude šťastný? A je vôbec niekto taký? Ten, ktorý má aspoň niečo, tiež môže byť, pretože dlhodobou negativitou nič nezlepšíme, i keď tá krátkodobá frustrácia občas príde na každého...

Symet

Myslíte že je normálne to že závidím ľudom ich vzťah ? keď vidím kamarátku a jej frajera ako spolu vychádzajú ...aké to majú krásne,ako si rozumejú hovorím si prečo som to nemal aj ja ? a že by som chcel to isté aj ja ?! a stále nič :) niekoho to trápi ... a niekto to nerieši lebo vie že to príde...ale ja neverím :)

Symet

Ďakujem ( ALL ) viem že sa nedá mať všetko naraz ... a kto má to všetko si povie že je štastný ? je toho dosť :) ale rád by som prijal niekoho kto by naozaj o mňa stál .. no bohužial ... neverím ničomu a nikomu ... a Koriander ... dosť si toho napísal ako to cítim a akou životnou etapou prechádzam. ( Snaz sa nezatrpknut no ak sa to aj stane, je velka pravdepodobnost ze pride niekto s kym sa zacnes citit uplne inak. ) Uvidíme ... :)

[zruseny37]

Utrápený Symet, niekto má lásku, iný domov a ďalší dobrú prácu napríklad, ale málokto má všetko. Treba si udržať, čo máš dobré, a o ostatné bojovať, hľadať to... Lásku máš v sebe a časom sa ukáže aj navonok, keď príde tá správna chvíľa opäť... Nenávisť je len hnev, ktorý máš voči strate jednej "lásky".

koriander

Podla mojho nazoru je to co opisujes celkom realny stav. Po mnozstve sklamani a hertbreakov sa ti uzatvori srdce, popripade zacnes citit vyslovene odpor k akymkolvek citom. Moze sa ti stat ze ich nebudes schopny ani len prezivat. Avsak moj momentalny priatel mal takyto isty stav, citil velmi silnu averziu voci laske a este sa to kombinovalo stym ze nedokazal citit pocity. Potom sme sa spoznali hlbsie, a ani nevedel ako jeho vnutro sa zacalo otvarat, a znova to krasne preplavalo na povrch. Tvoj momentalny stav je teda realny ale aj riesitelny. Uzivaj si momentalne pocity, ci uz bolest alebo nenavist, cokolvek. Snaz sa nezatrpknut no ak sa to aj stane, je velka pravdepodobnost ze pride niekto s kym sa zacnes citit uplne inak.

mam56

Ja ti asi rozumiem. Ja verím a praktizujem sebalásku. Mám sa rád, doprajem si všetko, čo len môžem. Nikto mi nepovie ani prda, lebo to nikomu nedovolím.
Na brechot psov už nie som alergickí, príde mi to len úbohé a primitívne.
To, čomu verím, nie je egoizmus, ja mám rád aj blížnych, dám im, doprajem im, ale seba mám najradšej.
Taká je doba, taký treba byť.
Potrhať sa pre niekoho iného je to isté ako sebapoškodzovanie.

Symet

Ja sa pýtam či je to možné ... za ďalšie,áno máš pravdu že som si to vykonštruoval,možno...nebola iná možnosť... od toho zlého čo som si prežil :) ľudská hlava je nekonečný zdroj možností a myšlienok ... ale prečo som dopadol tak aby som videl len to zlé :/ prestávam veriť v lásku ako takú ...

hihuha

vsetko je to len tvoj pohlad na svet..
tvojimi zmyslami, tak ako si si to vykonstruoval, v hlave sa da naozaj kadeco vymyslat :)

preco potom ini vidia aj lasku? oni si vymyslaju ci ako to je?