Zvyhodnovanie brata a sestry

Príspevok v téme: Zvyhodnovanie brata a sestry
Majush212121

Mam problem moja mama robi v rakusku zaraba 1200e plus pridavky 600e v cistom tak 1500e otec nas nezivi.Mne mama platila dva roky internat v ba co je 40e ano dala mi par krat aj viac tak 200e na vylet alebo raz 120e za pausal zaplatila a vyslo mi z vreckoveho sem tam nieke oblecenie kozmetika,ale akym zivotom zije moj brat ktory je sam doma kazdy druhy den si objedna pizzu za 7e plus co ide do obchodu takze to je 300e len na jeho stravu potom este handry a diskoteky a sestra tiez prednedavnom 5tisic e do nej dala na plastiku 5rifli po 200e predlzene vlasy za 300e mobi drahy kabelky a hovadiny co len chcela,mne nejde o to co maju nezavidim im len ma rozculuje lebo myslim do buducnosti ze aj ja budem potrebovat na byvanie peniaze a tak..stravu lieky telefon a necakanne vydavky neviem co mam robit?

[zruseny37]

Nemáš od nej nič, lebo si nevypýtaš. Keď som začala chodiť na výšku, dostávala som peniaze, čo mi pokryli internát, internet, dopravu a zostali mi 2 € na deň na jedlo a všetko ostatné. Kým som sa neozvala, že potrebujem viac, a to trvalo hádam rok, tak som z toho žila. Potom sa mi podarilo nájsť aj brigádu, našťastie.

Moja rada je, aby si otvorila ústa a porozprávala sa s mamou o tom. Buď ti pridá, alebo si nájdeš iný zdroj, keďže viac s tým asi nespravíš.

0vecka

to je ale tak yukaz co vidim na viacerych miestach .. proste su dve deti alebo aj viac a jedno serie na vsetko robi nejaku flakacku hovno zarobi a to decko rodicia podporuju... potom to druhe decko ktore vystudovalo maka jak dive tak na to seru..

Bordeau

Mozno by bolo fer, keby kazdemu z vas troch - ak teda vas chce takto podporovat - davala mesacne rovnaku sumu a s tou by ste museli hospodarit a vyjst tak, ako by ste to kazdy chceli. Ty napr. by si si odkladala, segra by to minala na vizaz a brat na zradlo. Ale ked uz sa mama na toto podujala aby vas takto vydrziavala, mala by to robit spravodlivo. A ked by ti dvaja pominali, nemali by dostat viac. Aspon by sa naucili setrit. Ale asi najlepsie by bolo nedavat nic a naucit vas vsetkych aby ste sa dokazali o svoje potreby postarat samy.

kafe

si robíš srandu? Na vlastný byt si asi zarobíš už sama, nie? Ten za 5.000 eur nekúpiš. To si kde zobrala, že ti naň má dávať mama? Ak má dobrú vôľu, jasné, že ti môže niečo dať.
Veď si od nej vypýtaj, že chceš mať rezervu na účte, prípadne sa dohodnite nejako, spýtaj sa jej čo si myslí o tom, že by si si chcela kúpiť vlastný byt. Či by ti pomohla a priložila k tomu, čo si zarobíš a odložíš. Inak, pracuješ?

Majush212121

Sak ok lenze ja si nepotrpim na rifle za 200e a najdrahsiu kozmetiku a fakt hovadiny ja som to chcela mat na ucte aby som si mohla niekedy v buducnosti kupit byt aby som mala na stravu kebyze som nezamestnana v dnesnej dobe nikde nemas napisane ze mas robotu istu a vselijake vydavky sa ti naskytnu ked chodis aj niekde niesi vkuse doma za kadeco sa dnes plati aj v kniznici autobus plus najom opravy takze clovek potrebuje aspon 700e na slusny zivot mat prijem na mesiac.

kafe

koľko máš rokov? Pozri, peniaze čo si zarobí tvoja mama si zarobila ONA. A môže ich minúť tak, ako ona uzná za vhodné. Či ich rozfláka sama, alebo nechá svoje deti ich rozflákať je jedno. Už ti niekedy odmietla dať peniaze? Asi nie, tak nechápem, čoho sa bojíš. Tak ako si pískla tvoja segra, že chce peniaze na vlasy a rifle, pískni si aj ty a možno ti dá tiež. A možno nie. Každopádne, radšej si zvykni míňať toľko, koľko si dokážeš zarobiť SAMA. Lebo vycuciavať svoju matku (aj keď ju už vycuciavajú súrodenci a ona trúbka sa nechá, alebo ju to baví, skákať ako oni pískajú) mi príde dosť hnusné.