Umelé prerušenie tehotenstva - zdravotna indikácia 20tt

Príspevok v téme: Umelé prerušenie tehotenstva - zdravotna indikácia 20tt
Lolka001

ahojte.
chcem sa podelit o moje prezitie umeleho prerusenia tehotnosti v 20tt tehotenstva.
predtym ako som sa mala rozhodnut som maloco nasla na weboch, preto chcem pomoct ci poradit zenam, ktore to musia podstupit tak ako som musela ja.
v 20tt tehu mi zistili na usg Dandy-Walkerov syndrom + razstep chrbtice u babatka. dovtedy sme nic netusili a kedze tehotnost sa moze prerusit umelo max do 24tt, museli sme sa rozhodnut rychlo.
babatko by bolo uplne postihnute, motoricky neaktivne, ani ine funkcie ako rec, sluch ci zrak by nemuseli fungovat. absolutne nevyvinuty mozocek.
po asi 3 usg u roznych specialistov a zvazeni vsetkych okolnosti sme sa rozhodli na rady lekarov tehotenstvo ukoncit v 20tt. naozaj nikomu neprajem toto zazit. babatko je uz velke a uz som citila aj jeho pohyby, ale zial nedalo sa inak.
bola som teda na UPT. ak by ste niekto chceli vediet viac pytajte sa...

tasty

v prvom rade, je mi to veľmi ľúto, že to takto dopadlo, verím a prajem Ti, aby nasledujúce tehotenstvo bolo bezproblémové a bábätko zdravé

mňa zaujíma Váš vek, a či ste brali nejaké lieky cca rok dozadu pred otehotnením? ak áno, tak prosím názvy tých liekov, všeobecne hocijaké lieky myslím... lebo veľa liekov majú teratogénny učinnok na plod, aj niekoľko mesiacov po vysadení..

tiež ma zaujíma, že či ste boli vystavená nejakým chemikáliam počas prvých týždnoch, mesiacoch tehotenstva, alebo napr. či ste si farbili vlasy, alebo ste absolvovali nejaké "nevinné"kozmetické zásahy?

ďakujem, ak je to pre Vás nepríjemné, tak nereagujte