Stúdium aplikovanej etiky

Príspevok v téme: Stúdium aplikovanej etiky
nikinka22

Ahojte, skôr ako to odsúdite, prosím prečítajte celý príspevok.

Hlásila som sa na Socialnu a pracovnú psychológiu do BA. Bohužial, nevzali ma. Aplikovanú etiku som si dala ako "zálohu" no teraz neviem či tam aj mám ísť.

Zaujímalo by ma to kvôli uplatneniu, ak to niekto vyštudoval, alebo vie o tom viac, mohli by ste napísať, KDE konkretne by som mohla v budúcnosti s tymto realne pracovať?

Ono kým to vyštudujem sa možno čosi pomení a bude dopyt aj po takýchto humanitných vedách, ale neviem si predstaviť, kde.

Alebo je tu ešte jedna možnosť, ísť do BA robiť, urobiť si certifikát z ANJ a možno sa buduci rok podarí dostať na tú školu v BA..

Čo si o tom myslíte? Je tento obor naozaj už dopredu "odpisaný"? myslím, že stúdium by ma bavilo, ale čo potom ďalej?

Ďakujem

nikinka2222

Hm poradite ze co konkretne stym viem robit? Tie oficialne popisy na fakultach mi dokopy nic nepovedali..

mozno by som sa v tom nasla a v tom pripade si nemyslim ze by bolo tazke najst si pracu..ked je clovek pre nieco zapaleny a bavi ho to..vsetko ide jednoduhsie

sentinel

kurzy.education.sk je to síce drahé, len poukazujem na to, že sa to čo ťa zaujíma dá naučiť aj bez vysokej školy. Inak nedávno som čítal, že úrad práce hodlá preplácať takéto kurzy .. www.upsvar.sk

kurzy.education.sk

www.mvakademia.sk

trebars..

mnohé tie kurzy sa dajú naučiť aj samoukou, materiálov je na nete do bludu.. napr. ITIL sk.wikipedia.org zahrna aj projektovy manazment hoc zamerany v tomto smere.

Nuž ak túžiš byť psychológom tak sa snaž dostať na VŠ v tomto obore. Mám kamošku ktorá túži vyštudovať medicínu v BA, na tretí krát sa jej podarilo tam dostať.

nikinka22

Dakujem za reakciu.. ono mna to taha bud smerom k psych. alebo nieco s marketingom....organizovanie nejakých eventov, pripadne nejaky projektovy manazer..

ale ide o to, ze manazment studovat nemozem, pretoze do matiky som tupa... a zas v marketingu je strasne vela zurnalistiky co by mi zrejme neslo..

som uz zufala, neviem co dalej..

sentinel

Nuž ja som toho názoru, že na SR sa oplatí robiť VŠ len vtedy ak niekto túži po tom stať sa právnikom, lekárom, chemikom, farmaceutom, IT človekom (v tomto poslednom prípade ti v skutku netreba ani VŠ keďže IT sa dá študovať aj na vlastnú päsť), študovať jazyky je veľmi výhodná investícia do seba samého takže by som sa na to zameral, hlavne anglinu vyšperkovať min. na B2/C1 a potom sa pustiť na nemčinu. Spoliehať sa na to, že po 3-5 rokoch nastane dopyt po humanitných vedách pri súčasných trendoch je nebezpečná špekulácia zahŕňajúca riziko krádeže tvojho drahocenného času. Ak chceš študovať aplikovanú etiku (jeden z ľahších odborov) len pre to aby si mala nejaký titul pred menom dúfajúc, že to pri výberovom konaní zaváži v tvojom CV tak sa rýchlo vyvedz z omylu. Dnes majú problém nájsť si prácu aj kvázi Ing. z bezpečáku. Systém školstva na SR je nastavený na socialistické pomery, kedysi to fakt fungovalo, po dokončení strednej ti bola prisľúbená robota za štandartný plat s ktorým si bola schopná založiť si aj rodinu. Absolventi VŠ v tej dobe mali ešte širšie ponuky a vyššie platy. Preto nás mladých ľudí staršia generácia nabáda začleniť sa do tohto systému a v podstate ísť v ich šľapajach lebo boli učení konzervativizmu a doteraz slepo veria, že to v čom žili oni funguje do dnešných dní. Viac sa ti oplatí ak si nájdeš nejakú prácu hoc podradnú, našetríš si na nejaké platené kurzy, začneš sa učiť tie jazyky a takýmto spôsobom sa začneš samo-vzdelávať, investovať do seba niečo čo aj v skutočnosti má návratovú hodnotu, narozdiel od bakalára či magistera humanitných vied. A v neposlednom rade, časom pouvažovať o odchode z tejto krajiny, jazyky ti to umožnia. Držím palce.

Slobodna

Urob si ten certifikat, cudzie jazyky ti otvoria najviac dveri v pracovnej oblasti. Studovat mozes aj popri praci.