Cítim sa úplne sama

Príspevok v téme: Cítim sa úplne sama
frederika456

Ahojte. Potrebujem poradiť. Mám 21 rokov, síce mám priateľa, ale cítim sa sama. Moja mamka trávi dosť často u priateľa, otec mi v detstve umrel. Sestry taktiež už nie sú doma, majú vlastné životy. Som sama v celom byte a posledné dva vôbec v noci nespím a cítim taký strach a prázdnotu. Môj priateľ má ma vraj rád, aspoň tak tvrdí, ale stačí mu, keĎ sa vidíme raz-2krát do týždňa. Spoločné víkendy nepoznám, lebo kamaráti sú viac. Mňa to všetko trápi, že som nieekdy na konci v jeho živote. Ale nielen priateľ, ale aj mamka, sestry. S maminou sa rozprávam len tak všeobecne, ako bolo v práci, čo treba poupratovať, nič také výnimočné. S kamarátkami chodím občas von, ale nie často, tiež majú svojich priateľov a valstný život.
Žáľuby mám, chodím plávať, behať, bicyklovať, tancujem, čítam knihy, študujem..ale cítim sa sama osobných vzťahov.

Čo by ste mi poradili?

uhm

Ahoj Frederika. Mam o dost viac rokov nez ty. Ale bola som na tom podobne. Vsetci okolo mna maju vlastne zivoty rodiny deti svoje vlastne problemy prace povinnosti a podobne. Takze neraz im neostaval cas na svoje zaluby konicky nieto este na kamaratky priatelky. Ano stretavali sme sa ale nie tak intenzivne a predsa len, su to predsa len ine temy ked su spolu nezadani nez uz zadani ludia so zavazkami. Skus mat rozhovor s kamaratkou ktora je uz mamickou a zbadas, ze ten rozhovor je predovsetkym uzko zamerany na to jej male dietatko (plienky choroby varenie pre drobcekov ai lebo ich cely svet sa uz toci len okolo toho ich maleho cloviecika. No tak to ma byt. Je to ok. Je jej prioritou celym jej svetom a ona v tom svete zije nonstop az kym opat zas nezacne chodit do prace ai).
Ja som sa naucila nepotrebovat inych a nerobi mi problem chodit kamkolvek sama (kupalisko plavaren kino restika fittko prechadzka nakupy cestovanie).
Ale ak ti mozem nieco poradit co sa aspon mne osvedcilo (a pritom som to nerobila zamerne alebo s cielom niekoho hladat) je kludne aj internet. Osamelych ludi je tam nenormalne moc. A dnes je doba ze sa ti ludia skor prihovoria cez socialnu siet nez niekde vonku a nazivo. Uvediem ti priklady. Nechcela som chodit cvicit v mojom meste (lebo ma tam dost ludi pozna a nechcela som traposit zumbou skakanim na trampoline jogou fittkom tam kde kazdy hodnoti zaobera sa vsetkymi moznymi alebo inymi len nie sami sebou). Tak som vtedy cez pokec oslovila v susednom najblizsom meste vela bab a zien, nech mi poradia kde sa da u nich v meste dobre sportovo vyzit - zumba aerobic fittko ai. Dostala som celkom dobre tipy na zariadenia kde chodim doposial a nelutujem (lebo na nete vela info nebolo a predsa niet nad vlastnu skusenost ludi). A medzi tym mnozstvom oslovenych bab bola aj jedna, ktora sa mi priznala zeby tiez rada takto niekam chodila len nema s kym. Bola mladsia ale dohodli sme sa ze ok, stretnime sa a uvidime a vyslo to. Sme spolu uz 2r a nechodime spolu len cvicit plavat nakupovat ale sa stretavame aj v sukromi, navstevujeme sa, vinsujeme si, kecame zdoverujeme radime si, vieme si byt oporou a podobne.
A este takto som spoznala aj inych ludi s ktorymi chodime na vylety do kupelov na rozne kulturne zariadenia alebo len tak (bolo to napr.cez podobne diskusne forum ako je toto. A pozname sa osobne uz roky. Je tam aj princip nabalovania - ze oni maju svoj okruh ludi znamych ako aj ja a aj takto navzajom sa da spoznat kopa novych ludi). Dnes rodiny uz nie su to co byvali. Bud sa dostanu do rodiny primitivovia ktori dokazu narusit "rozbit" ai dovtedajsiu sudrznost alebo su v tom neraz peniaze zavist majetky. Takze rodinu si clovek nevyberie no priatelov ano. A neraz si clovek s cudzimi ludmi lepsie sadne rozumie nez s clenmi rodiny. Tak to skus aj takto. Mne to napriklad vyslo vela krat. Mozno mam stastie na ludi. Neviem. Ale ak si sama ok a v pohode tak myslim, ze aj takych ludi pritahujes stretavas. Vsak za skusku nic nedas. Nevyjde ti to raz tak mozno nabuduce, netreba zufat. Alebo skus sama v reale niekoho podla sympatii vyzarovania oslovit inych tam kde chodis, pohybujes sa (praca skola volnocasove aktivity ai).

evikkvik

Si dospela a tvoje sestry mama tiez vacsinou to tak byva ze s vekom tie vztahy priatelstva nie su uz take kedze kazdy ma vlastny zivot buduje si zivot s partnerom a rodinu .....ak chces viac byt v ich spolocnosti chce to planovat a vyvijat aktivitu sama lebo malokto sa ozyva poznam kopec ludi co len fnukaju o samote ale nic nerobia aby sami neboli