Trápim sa zbytočnosťami

Príspevok v téme: Trápim sa zbytočnosťami
smutna22

Ahojte, odhodlávala som sa dlhší čas, aby som sem napísala. Nakoniec píšem, lebo už mám toho ozaj plné zuby :(. Trápim sa všetkým možným, a pritom buď to moja vec vôbec nie je alebo sa ma to vôbec netýka. Skúšala som či to nie je kvôli tomu, že mám nižšie sebavedomie, ale nedarí sa mi to prestať robiť. Dokonca aj priateľ mi vždy povie, že načo sa takými vecami zapodievam alebo sa ma spýta a ako sa to mňa týka. Ale nič. Nepoznáte nejakú múdru knižku, ktorá by ma naučila byť len sama sebou a len seba riešiť? alebo nejaké rady?
Taktiež mojím problémom je facebook. Mám tam hádam každého okukaného. Napr. nových susedov, priatelovych kamošov z detstva, priatelku priatelovho kolegu, priatelovu bývalu a pod. :/ A to keď si popozeram, tak vždy ma potom začne čosi trápič, a vždy sa to len hromadí...
Snažila som sa to obmedziť, ale nedarí sa mi to. A to zachvilu končím VŠ, konečne budeme môcť s priateľom riešiť už aj rodinu, v septembri idem do zahraničia zo školy,...proste aj v mojom živote sa dejú veľa nových, peknych vecí a ja i tak si pozerám druhých, riešim druhých a je mi kopa veci ľúto potom...

smutna22

Ďakujem, keď sa rozhodnem zmeniť svoje zmýšlanie a sledovanie ostatných a nie seba, tak si čítam knižku Tajomstvo a pod. Ale to mi nikdy dlho nevydrží a upadnem...
Ale všímám si, že keď som naplno veľa toho, hlavne ked som mimo domu, tak mi facebook nechýba a ani sa nezamýšľam nad volovinami čo sa ma netýkajú....No keď chcem čosi osožné pre seba doma urobiť, čosi sa navyše učiť, čítať si a pod, tak hned ten fb alebo začnem sa trápiť ostatnými ľuďmi :/.

sewie

hm, prva vec-zivot ineho cloevka zvacsa nebyva taky ako vyzera na FB, aj nudny ci smutny zivot moze vyzerat na fotkach uzasne, takze podla nejakeho FB by som urcite neriadila...mna tiez stvali veci ktore niektori ludia dosiahli a ja akoze nic...ale ti pocity som vyuzila na to aby som sa nastvala a zacala na sebe makat a konecne som zistila co je mojim zivotnym snom a poslanim a teraz budem makat dalej aby sa to naplnilo!
vyuzi energiu k akcii-smerom k pozitivnym veciam...nestracaj cas sledovanim zivotov ale ten zivot zi-zi svoj zivot!
dalej skus terapiu-mozno skor alternativnu. ja som skusila kranio-sakralnu terapiu a zrazu som pochopila dost hlboko zakorenenu pricinu jedneho mojho problemu...hlavne na sebe pracuj! ked o probleme vies, tak mas dve moznosti-plakat na zemi, alebo sa zdvihnut a robit nieco pre svoj rozvoj!:) drzim palce!

Moireal

Zmaz facebook, ty si jedna z tych, ktori asi este nevedia presne co chcu, a tak prepadaju takymto zavislostiam.
Ved sama vies,ze tych ludi snad ani v zivote nepotrebujes. Zacni zit pre seba a pre priatela a pre to, co sa ta bezprostredne tyka. Nepremarni svoj zivot sledovanim inych zivotov.
Zacni lovit vo svojich talentoch a na ne sa zameraj, alebo skus nejaku terapiu. Terapiu by aj tak potreboval kazdy, lebo kto uz ma v poriadku sebahodnotenie?
A zacni sa pripravovat na to zahranicie, spoznas kopu novych ludi, mozno sa naucis jazyk. A ak chces sledovat inych, tak sa nimi nechaj inspirovat a nie zdepkarit. Ale v prvom rade pracuj na svojich cieloch, na to com chces ty. Nemusis byt ako druhi co si vesaju stale nove fotky kde boli, co si kupili, jak sa opili a pod. Prv sa robili fotky pre spravny dovod. Pre to, aby si ludia spomenuli kde boli a co zazili. Teraz sa s tym len chcu chvalit prevazne cudzim ludom, ktorych ani nezaujimaju.
A nezabudni, ze kazdy clovek s niecim bojuje, to co vidis na fb, je len pozlatko. :)
Drzim ti palce. :)