Dilema s nežiaducimi chĺpkami, za každú radu ďakujem zo srdca

Príspevok v téme: Dilema s nežiaducimi chĺpkami, za každú radu ďakujem zo srdca
lovelylonely

Ahojte. Som zúfalá z depilácie. Kúpila som si depilačný krém Balea s mandľovým a broskyňovým olejom. Okrem toho že mi spálil brušká prstov mi odstránil len pár chĺpkov z rúk a z nôh takmer nič. Skúšala som samozrejme tento krém na malom kúsku kože, ale nič sa nedialo, takže predpokladám že alergická reakcia nebola žiadna. Problém je ale v tom, že tento depilačný krém je naozaj mimoriadne neúčinný, a aj keď som doň nevkladala veľa nádejí, predsa len som dúfala že mi pomôže s nežiaducimi chĺpkami. Vyzerá ale že čochvíľa poputuje do koša...škoda. Už ma vážne nebaví si takmer každý deň holiť nohy žiletkou...a nielen nohy. Holím si aj ruky, ale vydržia mi oholené asi 2 týždne, potom sú tie chĺpky už nechutne dlhé. Pri nohách si je to tak, že si nohy oholím večer, na druhý deň sú pekne hladké, ale potom na ten ďalší deň sa už chĺpky predierajú von a už sa črtá strnisko, ktoré už je nutné oholiť. Samozrejme že si nohy neholím každé 2 dni, väčšinou len keď niekde idem, ale teraz v lete je fakt dobré nájsť nejakú metódu, ktorá by vydržala aspoň týždeň. S epilátorom nemám dobré skúsenosti, väčšinou mi len vytrhal pár chĺpkov a to je všetko. Navyše to príšerne bolí, ale kebyže je to aspoň účinné, tak tú bolesť naozaj vydržím. Depilačné krémy nechcem už ani vidieť, nech je akákoľvek varianta akokoľvek účinná, proste nie...mám s tým otrasné skúsenosti, už nikdy viac si takýto chemický atak na kožu nedám. Čo sa týka voskových pásikov, som voči tomu skeptická, stojí to okolo 3-4 eur a mám obavy že zase to vytrhne dva chĺpky a bude to neúčinné. I keď, ak máte nejaký NAOZAJ overený variant voskových pásikov, ktorý vytrhne všetky chĺpky, môžte mi napísať sem do komentára, budem vďačná. A čo sa týka lasera, to mi sem ani nepíšte.. mám 16 rokov a určite nevyhodím xxx eur za nejaké chĺpky na nohách, ktoré sa dajú odstrániť aj inými metódami ktoré tiež vydržia nejakú tú dobu. Viem, že tá žiletka je najúčinnejšia, ale naozaj je to tak trochu otrava každé dva dni to holiť. Preto ak poznáte niečo overené ..či už tie voskové pásiky, alebo iné metódy ktoré vydržia, tak prosím Vás píšte. Budem nesmierne vďačná.

A chcem sa spýtať... mám v pláne si zakúpiť voskové pásiky na tvár z Avonu, nakoľko nad hornou perou mám tak mierne viditeľné fúziky, ktoré by som namiesto vytrhávania pinzetou strhla jedným pásikom, len mám obavy či mi po tejto metóde nebudú rásť hrubšie a dlhšie a tým pádom i viditeľnejšie fúzy. Kdesi som sa dočítala, že na tvári by sa okrem obočia nemalo vytrhávať nič, ale tak viete... keď máte fúzy, ktoré pútajú pozornosť, treba to odstrániť. Ak máte teda skúsenosti s odstraňovaním fúzov takouto metódou, ďakujem za rady/skúsenosti atď...

A na záver sa chcem ešte spýtať či mi naozaj nehrozí že keď už v 16-tke sa tak dosť často holím, či fakt nebudem za pár rokov ako opica :D Lebo holím sa už asi 3 roky. Ďakujem ešte raz.
Snáď si to niekto prečítal do konca.

zuzi74

Existuje este takzvana cukrova pasta. Je setrnejsia k pokozke pri depilacii ako vosk a nespali pokozku u citlivejsich jedincov . Da sa kupit v drogerii, cize mozes s nou depilovat sama doma, ale je dost obtiazne sa naucit s nou narabat. Ja uprednostnujem radsej skusenu kozmeticku. Co sa tyka jemnych chlpkov nad perou, tak tie zvladam depilacnymi pasikmi. Pouzivam strep s arganovym olejom, ale podarilo sa mi uz aj mierne spalit kozu nad perou, takze treba davat pozor a riadne pokozku napnut a hlavne s citom strhnut. Dlzka dorastania je u kazdej zeny individualna, mne vydrzia nad perou mozno 2 tyzdne odepilovane. Niekomu moze aj dlhsie. Nerastu hrubsie, ani netmavnu, je to najlepsi sposob odstranovania chlpkov. Ak chces depilovat, tak lepsie by bolo uz nepouzivat ziletku. Pri nej chlpky hrubnu a zarastaju, vtedy je vacsi problem aj pri depilacii.

katka...

Ruky si neholim. Ak mas pocit, ze ich mas velmi zarastene, bez za lekarom. Mozno mas viac muzskeho hormonu. Holim sa asi od 14. rokov. Myslim si, ze pre teba je najvhodnejsia ziletka. Je to naozaj rychle a bezbolestne. A netreba nad tym spekulovat.

katka...

Ja sa holim ziletkou uz skoro 16 rokov a je to najjednoduchsi a najrychlejsi sposob. Ja mam tmave chlpky, depilacne kremy mi nazabrali ani voskove pasiky. Epilator pozivam vynimocne, zarastaju mi z toho chlpky. Cize najlepsi sposob je ziletka. A to, ze sa ti nechce kazdy druhy den holit. No tak sa nehol. Ja to beriem uz ako samozrejmost, ako napr. umyvanie zubov. A na hornu peru voskove pasiky Veet.

Ina9

s voskovými pásmi ti neviem poradiť, ruky ako som ti už písala by som si neholila, ale radšej skúsila to odfarbovanie ako ti poradila Kýčera

lovelylonely

A na ruky schvalujete dep.krem? Rozmyslam ze tu Baleu na ruky miniem aspon ked z noh mi vela toho nevezme.

A aky mate nazor na toto:
ruky: dep.krem
nohy: voskove pasiky, v pripade obdobia kedy sa nevyzaduje mat oholene nohy, tak pouzitie ziletky
horna pera: voskove pasiky

a tusim ze existuju aj pasiky na cele telo, tie mozem pouzit aj na nohy aj na fuzy nie?

Inak hladala som aj na nete tie veet pasiky, to sa deli este aj na depilaciu studenym voskom a aj horucim voskom. Co je ucinnejsie/lepsie?
A ak mate dake odkazy na overene pasy dajte ich sem prosim :-)
dakujem :-)

Ina9

Lovelylonely, tak chceš aby ti poradili alebo nie? Pretože mám pocit, že aj tak si hudieš svoje :)
Ja napr. nepoužívam žiadne depilačné krémy len žiletku a chĺpky si odstránim veľmi rýchlo a bezbolestne, nohy si neholím, pretože mám na nich riedke a veľmi bledučké chĺpky a na rukách by som sa určite neholila, pretože to bude horšie, to som počula už od viacerých, že nikdy viac.

Kýčera

Sú pásiky špeciálne určené na tvár a na nohy, iná je pokožka na tvári, iná na nohách. Ja som to neskúšala a ani by som to nikdy nerobila. Nenapísala som Ti, že máš používať len pásiky, ale výhody vosku a žiletky na odstraňovanie chĺpkov na nohách. Žiletku odporučila používať len príležitostne aj kvôli iným veciam, tak si to ešte raz a dôkladne prečítaj. Sú to Tvoje chĺpky, tak používaj, čo chceš a hoľ sa koľkokrát chceš a odkedy chceš - Tvoja vec.