Ako jej pomoct prekonat amneziu?

Príspevok v téme: Ako jej pomoct prekonat amneziu?
DenisM.

Písal som sem už, ale odozvy som sa nedočkal, bohužial..tak skusim znovu:
Ahojte, mám kamarátku ktorú strašne lubim..urobil by som pre nu čokolvek na svete...a aj ona mňa, len to nikdy tak nedala najavo lebo chcela aby som bol lepší človek a aj som sa snažil a darilo sa mi, spraval som sa vdaka nej lepšie ale nestihol som to uplne.. Problém je že niečo sa jej stalo a ona má amnéziu. Nepamätá si na nič z doby predtym než sa jej to stalo a má problém si zapamätať nové veci. Myslíte že je možné aby si spomenula na to niečo medzi nami? Alebo vobec bude v poriadku? Čital som že si nikdy nemusi spomenut a ja neviem ako sa mam spravat okolo nej.. Poradte prosím

_meno

Ahoj DenisM.

Oooo to je naozaj mile :)
Podla mna si vedies vynikajuco Denis, priam ukazkovo. Je krasne ako ju mas rad.

Ja osobne som prekonal nezhubnu rakovinu a naucila ma 2 veci : nerobit zle a radovat sa zo zivota :)
Ale mozem povedat ze sice to bolo tazke, bola to laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaacna skusenost, ozaj som zaplatil velmi malo(aj ked vtedy som nevedel ci mi bude zivot nechany a s akými následkami budem zit). Spatne fakt vidim ako milosrdcne som splacal svoju neludskost.

Skus sa pozriet na zivot bez \"seba\" - kam Vas zivot sa snazi usmernit?
To co sa stalo, ako to dokazete pouzit? Ja napríklad vnimam ze ona ta mohla mat viac rada. Zaroven citim ze je to obrovska prilezitost pre Vas plnsi vztah.

Hlavne sir nadej a radost :) :) Vsak co ine sa da sirit ako zivot vsakze ;)

Niekedy tie najtazsie udalosti nam pripominaju tie najvacsie hodnoty :)
(je to vyzva, pretoze vitaz je ten co vie prekonavat prehry ... vitazenie = radost zit aj ked ostatni uz nemaju chut .......................... laska(obeta) je to co sa nachadza na druhej strane co my volame laska(potesnie) ... je to zrejme naschvál tak spravene, aby sme v cieli uvedeli len tych co maju volu .. a ostatných v bufetoch :D

Trav s nou cas, venuj sa jej .... To je vsetko, tym ze sa vzdavas seba - zivot je zvedavy kolko vlozis do hry .. a ked vlozis seba = nech sa paci vstup a hraj

zewa

Ja si myslim, ze by jej nemal nic hovorit o tom, co spolu prezili lebo pre nu to nema ziadny vyznam, kedze si to nepamata! Bud s nou teraz, vytvarajte si nove spomienky. A ak zabuda aj teraz, tak ona za to nemoze. Je na tebe nakolko si trpezlivy a ci jej dokazes vecne byt po boku, aj ked si ona mozno tie najkrajsie zazitky nebude pamatat. Pre nu je dolezity ten moment tu a teraz. Tak sa k tomu tak postav. Nezi minulostou, ale pritomnym okamihom. Ona ti asi ani viac ponuknut nevie, lebo nemoze. Sam nevies aky druh amnezie ma a chces vediet, ci sa z toho niekedy dostane tak, ze sa opytas na fore... Ved na to snad ani sam necakas odpoved. Je to zivot v neistote a mozno raz opat uplne na vsetko zabudne. Zalezi aj na tom, ako to budes zvladat ty, aby si bol stastny aj ty.

Kýčera

Máš tu nádherný príspevok od Alovey, môžeš skúsiť aj randenie od úplného začiatku. Spomenúť si môže spontanne, ale pomôcť jej môže hypnóza, terapie s psychológom,...Chce to však božskú trpezlivosť, vieru, nádej a tú Tvoju lásku. Tvojej láske prajem, aby si spomenula len na krásu vo svojom živote a na Teba, na všetko zlé zabudla a vám spoločný život plný lásky a pochopenia až do samučkého konca.

aloveu

Ak chceš, tak jej hovor o veciach, ktoré ste spolu prežili. Možno si na Teba spomenie. Ale Ty jej nemusíš nič hovoriť. Stačí, že budeš s ňou, že budeš v jej blízkosti. Nemusíš s ňou na nič spomínať, lebo Láska nieje o spomienkach, ale o tom, čo tie spomienky vytvára. O tom, že budeš s ňou. Láska je o tom, že sa jej celý daruješ. Takže buď s ňou, akoby bola len Tvoja. Taká tichá Láska je najkrajšia. Obetuj sa pre ňu. Obetuj jej čas. Neboj sa jej len preto, že ona si Ťa nepamätá. Je to určite ťažké, ale urob to tak, ako to cítiš v srdci.