Deaktivacia FB

Príspevok v téme: Deaktivacia FB
fbfb

ahoj, chcem sa len spytat taku vec..ze ked som niekomu na FB poslala spravu a nasledne som ucet deaktivovala, tak uz si to dotycny asi neprecita vsak?..chcela som napisat svoje posledne myslienky a odist, lebo ma ten fb nici, avsak az neskor som si uvedomila ze ta sprava este nebola precitana tym clovekom a kedze som sa hned deaktivovala, neviem ci mu v massengeri ta sprava zobrazi aj ked ja uz som prec, alebo sa vsetko zrusi co sa tyka mna aj sprav.:? dakujem

usmevny_den

no tak ja potom asi nežijem :D nikdy som nemala konto na fb, ani nemám a ani nemienim mať,brrrr, dávam prednosť 100% realite a skutočným živým priateľom, s ktorými sa stretávam osobne a tie stretnutia si dohadujem (podrže sa!) osobne alebo cez mobil (ktorý mám len na telefonovanie,max.sms,nič viac). Asi toľko k tomu,bo už sa popísalo moc. :) hlásim sa do klubu antifb :D

Moireal

Party men, nemas pravdu. Ja som si nevsimla, zeby tolko ludi na ten fb kydalo.
Ale samozrejme ti, co aj kydaju a aj tak tam chodia su zavisli a boja sa aj vyjadrit vlastny nazor, alebo jednoducho ziadny nemaju.
Ja som si ho zrusila zaciatkom roka 2012 ale poznam ludi, co to urobili ovela skor.
Este ked som odtial bola len cerstvo prec, znama mi povedala, ze neveri, ze sa tam nevratim. No a uz je rok 2015 a stale som sa nevratila.
Kto chce, hlada sposoby, kto nie, hlada vyhovorky.

antiFB

ľudia sú už posadnutý facebookom a lajkovaním. Nesprávajú sa už ako ľudia ale ako roboti. Človek nemá ani ako nadväzovať kontakt s opačným pohlavím alebo nových kamarátov lebo prídeš na fest či koncert a keď hraje hudba tak každý počúva, tancuje aj keď zo zapnutým nahrávaním na mobile a, ale len čo hudba dohrá tak natočené videjka hneď dávajú na fb a posielajú kadekomu. Čiže po skončení opäť hlavy dole a mobil v ruke. Prídeš sadnúť do parku, niekde v meste alebo k vode, na kúpalisko opäť veľa ľudí majú mobily v ruke, prídeš do kina či divadla skôr než začne predstavenie mobily v ruke. Ideš na nejaký kurz alebo krúžok účastníci počas prestávok mobily v ruke. Ideš po ulici mobily v ruke a hlavy dole. Ešte čo vtáčky spievali vraj aj v kostoloch sa počas omše veľa ľudí venuje mobilom. A ešte keď sa niekoho niečo spýtaš lebo chceš nadviazať kontakt nejaký tak musíš začať konverzáciu pozrie oslovený na teba s vražedným pohľadom že čo otravuješ a vytrhávaš ho zo "zaujmovej" činnosti. Ako si to len dovoľuješ ma vyrušovať. Je to choré, ľudia sú chorí. Jedine s kým sa dá normálne porozprávať sú babky na zastávkach autobusov.

Rybanka

Ja dodám k FB len toľko, to ako sa niekto prezentuje "happy" na fb, v realite býva častokrát inak :)
a či si už spráu prečíta alebo nie,možno lepšie ak prečíta, lebo si to tej chvíli tak chcela :)

Moireal

Michal555, Fb je dobry akurat na to podnikanie. Dohodnut sa na stretku sa cez fb tiez velmi neda, mnohi ho maju praveze ako nahradu za to stretko. Slabsi jedinci su od neho zavisli a ublizuje im neustale porovnavanie. Clovek je tam ako dieta, ktore stale caka pochvalu. Pozri, aky domcek z piesku som postavil (pozri na moj status) a nic. Su ludia, ktorym fb vyhovuje. Skutocne maju vdaka fb viac kanosov a realne aj s nimi idu von. Zavisi ale aj od miesta, kde clovek zije. Ked je mrtve, smola. Ti ostatni z inych miest a statov mu nedaju velmi kamaratstvo.
Zavisi to od mnoho faktorov. Ale cisto pred par rokmi, ked nebol fb, zili ludia spokojne. Chlapi neonanovali nad dofotosopovanymi fotkami ich znamych alebo hocijakych bab a zeny sa neporovnavali s kazdou jednou znamou, ako vyzera, co si kupila a kde bola.
Kazdy ako sa mu paci, ale vacsinou je to tak, ze ludia prestanu byt schopni toho stretka a myslia si, ze par riadkov cez fb a je to vybavene.

michal555

O FB sa uz tolko napolemizovalo ako o nicom, ma to svoje pozitiva aj negativa ako vsetko na tomto svete. Je na kazdom ako FB vyuzije vo svoj prospech. Napriek tomu ze som ucet na FB mal zruseny asi rok a pol, som si ho obnovil a zmenil svoje spravanie na tejto socialnej sieti tak aby neovplyvnovala moj zivot negativne. No myslim si ze ak niektori slabsi jedinci nedokazu odhadnut jeho vplyv na svoj zivot tak to moze mat katastrofalne nasledky. Staci sa pozriet kazdy den okolo seba na zastavke, v autobusoch, obchodoch, proste vsade kazdy cumi do messengera, alebo scrolluje timeline a ked sa niekomu prihovorim tak pozera ako z inej planety keby som bol.

Poviem priklad zo svojho zivota ako sa da z FB vyuzit to pozitivne. Ako hlavne pozitivum FB povazujem ze sa z toho stal fenomen doby a ma to takmer kazdy. Tym ze maju prepracovany messenger tak mozem kontaktovat hocikoho ked potrebujem. Vyuzivam ho hlavne na to ked sa chcem s niekym dohodnut na stretku. Nie na bezduche klabosenie ako vacsina uzivatelov.
Dalsou vyhodou je ze vela udalosti sa siri cez FB, o vela z nich by som sa nedozvedel ak by som nebol na FB.
Je na kazdom z nas aky obsah bude odoberat, na ake stranky da "like" a aky suvisiaci obsah sa mu bude zobrazovat. Je neuveritelne ako si dokaze clovek spravit obraz o neznamej osobe na zaklade toho na ake stranky dal "like". Nie nadarmo sa vravi: "Si tym, cim sa krmis".
V neposlednom rade je pozitivum FB to aky potencial ponuka pre podnikanie.
A ako posledne, treba si uvedomit kolko casu clovek stravi tym sledovanim. Samozrejme ze to zerie isty cas, ale to aj televizia, aj noviny, a ak sa nikto z vas nechce absolutne odstrihnut od informacii tak isty cas treba tomu obetovat aby bol clovek ako tak v obraze s tym co sa deje.

Moireal

Rada vidim, ze ma viac ludi na fb ten spravny nazor. Ja som sa zo zaujimavosti pytala jednej psychologicky, co si mysli o fb a povedala presne to, co som si aj ja myslela. Ze to pacha viac skody nez uzitku a ten uzitok sa nevyrovna tej skode.