Chcem byť lekárkou, no asi by som nedokázala pichnúť injekciu

Príspevok v téme: Chcem byť lekárkou, no asi by som nedokázala pichnúť injekciu
MichaelaO

Dobrí deň. Dnes sme boli so starou v nemocnici na odber krvi. Keď jej brali krv pozerala som sa a prišlo mi tak zvláštne, nie, že by mi bolo na zvracanie ani nič podobné len mi to pripadalo zvláštne, taký nepríjemný pocit. No s tohto by bolo aj všetko v poriadku, KEBY som nechcela byť lekárkou :( je to môj sen už od malička a idem si za tým. Myslíte, že ma to časom prejde? Myslím to, že už nebudem mať také nechutenstvo k pichaniu injekcií? Ja som totiž videla teraz prvý krát ako sa to pichá, doteraz som sa nikdy nepozerala. Myslít, že to bude tým, že som to videla prvý krát? Všetci hovoria, že by som sa to v škole naučila a že by som si časom zvykla no čo keď nie? Nechcem kvôli tomu zahodiť svoj sen :( Poraďte mi prosím Vás, máte aj vy podobné skúsenosti? Ako tomu predísť? Ďakujem!

MichaelaO

Tak ďakujem za motiváciu :) Dúfam, že sa mi raz podarí vyštudovať to, čo ma bude baviť :) Takže asi tá psychológia zatiaľ :)

Netrebasabáť

Tak ale ten chalan si mohol založiť svoju ordináciu pre malé zvieratá, ale keď chcel chodiť po farmách, tak to by sa asi fakt teda neuživil :) Keby si teraz každý, kto chce študovať veterinu, povie, že by nemal uplatnenie, tak by už nikto nebol veterinár :)
Hlavne nepočúvaj blbé reči, lebo tie často, bohužiaľ, vedia človeka odradiť. Ani na vysokej sa nemusí dariť, sestra študuje zubarinu a keď vŕtala zub, alebo niečo také, čosi z praxe, tak jej vyučujúci povedal, že tak hrozne to ešte nikto nespravil. A teraz, po nejakom čase, ju chvália ako dobre to robí :) Nikdy, nikdy, ale nikdy sa nenechať odradiť a snažiť sa!! :) nikdy to nebude ľahké, ale všetky prekážky sa dajú zvládnuť.

MichaelaO

Aha tak ďakujem za podporu :) aj ja keď som bola malá chcela som byť veterinárkou a pracovať v ZOO ale potom jeden chlapec tam išiel študovať a keď skončil chcel mať vlastnú ambulanciu a chcel vyšetrovať zvieratá, no tam mu povedali že je v tom dobrí, že či by nechcel vyučovať ne tej vysokej škole že bude mať aj dobrí plat a v veterine len tak by sa veľmi neuplatnil chcel totiž že bude vyšetrovať zviratá po farmách a tak. Tak potom som si povedala že tak nechcem dopadnúť aj ja a vzdala som sa toho a po čase ma to aj prestalo lákať :)

Netrebasabáť

Ahoj, ja som bola teraz deviatačka a v septembri idem na gymnázium :) Poviem ti, toto bol asi najťažší rok pre deviatakov, lebo bolo veľmi ťažké sa dostať na gymnázia alebo na zdravotku ako je Trenčín. To nehovorím o monitoroch... Vy tuším už monitory robiť nebudete.
Ja ti len chcem povedať, že ak chceš byť lekárka, tak si za tým choď. No a čo že nevieš pichnúť injekciu. Koľí zase nevedia niečo iné a idú si za tým. Veď život máš len jeden, treba skúšať, veď ak by ťa to prvý rok na VŠ napríklad nebavilo, tak by si šla na inú školu, veď to nie je nič zlé. Ja zase chcem ísť na veterinu, ktorá je, myslím aj ťažšia ako medicína, ale pôjdem si za tým :) lepšie ako to raz ľutovať, že som to neskúsila. Ja tomu povolaniu zasväcujem celý život, čiže ak to nevýjde na prvý raz, tak pôjdem druhýkrát, aj tretí, aj miliontykrat :D Tak zase ja sa vydať nechcem ani deti nechcem, ty ako si písala, chceš mať rodinu, to bude pri medicíne trocha ťažšie ale tak všetko sa nejak dá :)
A v devine, možno to tak bude aj u teba, u mňa to tak bolo. Hovorili mi, že sa nedostanem na gymnázium, lebo nemala som dobré známky z matiky, a vidíš, dostala som sa :) a tá, čo mi hovorila, že sa nedostanem sa zase nedostala na zdravotku do trenčína ani na gympel do Trenčína :D takže netreba nikomu nič také hovoriť, bojuj za to čo chceš. Gymnázium nebude prechádzka ružovou záhradou, ja si uvedomujem, že ma tam matika bude zabíjať, ale hádam sa nenechám odradiť takým hlúpym predmetom, ktorý na veterine ani nie je :)
Plň si svoje sny, žiješ len RAZ. Budem ti držať palce, hlavne sa snaž v deviatom ročníku ten prvý polrok, ten druhý už bude taký veget, to som sa už nesnažila :)

MichaelaO

Hej, to aj mne odporúčali rodičia, ísť do Nemecka alebo Rakúska :) z našej dediny veľa žien chodí do Rakúska ako opatrovateľky, či už maličkých detí alebo starých ľudí, a že vraj keď tam natrafíš na dobrú rodinu ( lebo že niektorý sú hrozný, stále kritizujú a tak) tak že sa máš výborne. ...ohľadom tej psychológie, škoda, že psychológ sa nestretáva s tými ľuďmi chorými na nervy alebo na hlavu, ale len s tými čo majú nejaké depresie alebo komplexi :( škoda no, ale aj tak ma to láka

Minions

Tak ale psychiater pracuje už s tými chorejsimi ľuďmi- psychológ len konzultuje a rozpráva- ale platy majú slušné- môj sen je ísť po škole do Nemecka- a tam aj obyčajná upratovačka žije jak kráľ

MichaelaO

Ano určite v zdravotnícve :) to ma láka a za tým si chcem ísť :) ja mám tiež také nejaké informácie, že psychológ nemôže predpisovať lieky, zatiaľ, čo psychiater môže a tak isto psychológ by mal s pacientom konzultovať o jeho probléme a keď to už vidí na psychickú poruchu pošle ho za psychiatrom (aj ja mám takéto informácie), no veľa ľudí hovorí, že je to v podstate to isté a že aj učia sa viac menej to isté, tak teraz neviem.

Minions

Určite ich musí mať naštudované- veď je psychológ. Ale keď už to je niečo vážnejšie tak asi už posiela k psychiatrovi-takže v zdravotníctve chceš robiť?

MichaelaO

:D Veď keby sa to dalo :D a čo si myslíš o štúdiu psychológie? Zaujíma ma viac psychiatria, čiže tie choroby a tak, ale to ba pre mňa asi práca nebola, lebo by som sa zbláznila pri tých chorých na hlavu. Ale nevieš náhodou, či aj psychológ študuje aj psychické poruchy a choroby? :)