Co vsetko mozem chytit z vody na kupalisku a v jazerach?

Shayleen

LMarika neviem kde ty v Rakúsku žiješ ale u mňa v Hornom dostať bez lekárskeho predpisu Antihistaminikum a to nie len jedno a aj tie cukríky dostať tak neviem kde to v akej krajine žiješ že u teba nedostať! Prv než sem niečo napíšeš tak sa pozri ako to vlastne je

Kýčera

Všeličo, od nevinného zápalu očných spojiviek, cez parazity, infekčné ochorenia,... plesne až po pohlavné choroby. Vyhýbaj sa hlavne termálnym kúpaliskám a vyhľadávaj jazerá s čistou vodou a tečúcu vodu - rieky.

LMarika

Mozno aj anafylakticky sok, ak mas nejaku silnejsiu alergiu na spory plesni a si ubytovana niekde vedla jazera, kde je velmi horuco a slnecno a denne prehanky a uplne bezvetrie... raz som na takom mieste bola a nebyt toho, ze je to na nasom milovanom rodnom Slovensku, kde v kazdej lekarni dostat volne dostupne antihistaminika (pre porovnanie v Rakusku ich bez lekarskeho predpisu nedostanete) a v kazdych potravinach stiplave cukriky Halls v ciernom obale (v Rakusku sa vobec nepredavaju), a velku ciernu kavu omnoho lacnejsiu ako u nasich juhozapadnych susedov, nebola by som uz asi medzi zivymi... Co z toho vyplyva? Ze ak uz k jazeru, tak na Slovensko a nie do Rakuska! ... aj ked chapem, ze tato otazka bola zamerana na nieco ine, ja len pisem svoju skusenost. Snad odpise niekto mudrejsi, nejaka sestra alebo lekar, niekto, kto sa vyzna... :)