Neviem ako ďalej

Príspevok v téme: Neviem ako ďalej
KAKTUSIK

Ahojte, trápi ma jedna vec s ktorou si neviem rady a neviem ako ďalej mám pokračovať.

Môj problém súvisí z hľadaním si práce. Niežeby som nemala prácu to nie ja prácu mám, ale ma nebaví a nerada tam chodím. Je to práca ktorá ma nenaplňa.

Ja chcem robiť v živote niečo čo ma baví a chodím do tej práce z radosťou :) Ved to chce každý

No ale ja neviem čo by ma bavilo. Už som rozmýšľala, že pôjdem na VS, ale žiaden odbor mi nepasoval. No rozmýšľala som nad SP, ale neviem či to chcem robiť.....

Celé dni nad tým rozmýšľam ale na nič som neprišla ... Ešte som rozmýšľala, že sa dám na nejaký šport, no ale neviem....šport ma veľmi baví, ale len doma. Prosím porade mi ako ďalej, ako sa mám správne rozhodnúť čo robiť? za každú odpoveď vopred ďakujem :)

_meno

Ahoj KAKTUSIK

Dobre robis co robis, vrelo pokracuj dalej ! :)

Ono ak to mozem opisat, zivot skrze teba nieco chce realizovat (volame to sny osud). Cim viac zacnes doverovat sebe a zivotu tym jasnejsie uvidis svoju cestu.

Deje sa to lahko, sadnes si a divas sa co ti zivot ukazuje :)
(to len casto vytvarame odpor: na to nemam, to o par rokov, nemam na to peniaze, neviem kde to zohnat ....... sme to my kto odmietame tieto dary).

V podstate len pocuvaj zivot (my sme zvyknuty ze ludia nam trepu sprostosti, kopiruju na nas svoju nespokojnost a tym padom ich zaciname ignorovat, a casto ignorujeme aj seba a to ked uz ignorujeme seba to uz je priestor bez niecoho pevného.

Taaakze otazka priamo konkretna KAKTUSIK, co citis ze vies poskytnut len ty? Citis ze mas cit pre cvicenie, ze mas cit pre strihanie, citis ze by sa ti pacilo keby vsetky domi boli namalovane, citis ze sa chces naucit sit oblecenie???
Ten sen co je do teba vkladany, co to je ... opis to, co vidis, co sem vnasas....

(da sa spravit aj tak ze si vezmes papier a zacnes pisat - zivot to skrze teba napise ..... len pis pis co chces... a ked zivot napise ten papier, tak ty si ho potom len znovu este raz precitaj :_) a hned to pochopis - na aku buducnost ta pripravovala tvoja minulost :_)

Zitie(radovat sa) je prirodzene, len ked my vytvarame starosti a odmietanie vlastne zostavame bez radostí :)

Cim viac sa budes podporovat, cim viac ta bude okolie podporovat - tym viac zhmotnis toho sna, tym viac budes zit. Takze drzim palce KAKTUSIK a vela radosti Vam prajem ! :)

(ak este mozem osud funguje skor ako vyzva - budete radsej robit ten osud aj ked bude tazky - radsej ako vsetky lahsie veci co ste uz zvladla a stali sa nudnymi, bezduchymi... zivot nas vyzyva aby sme ho zili, na nasej velkosti zalezi ako velmi ho chceme prezit :)

zewa

Mozes robit cokolvek v zivote chces. Ale musis pre to vela obetovat. Zalezi na tebe, co vsetko si ochotna do toho vlozit. Podla mna len tak z brucha strielas, co by ta asi bavilo. Ved skus sa nakontaktovat na ludi z odborov, co ta zaujimaju a pytaj sa ich, na napln prace, uplatnenie, atd. Alebo aspon studentov tych odborov sa opytaj. Ono je jednoduche si to rpedstavit, ze chcem byt tym a tym, ale za vsetkym je kopec usilia, kopec rokov. Drzim palce!

Tia5656

A koľko máš rokov? Lebo ak máš okolo 25 alebo menej, môžeš ešte predsa stihnúť nejakú VS,, nehovorím, že ak si staršia tak nie, veď predsa NIKDY NA TO ČO CHCEŠ, NIEJE NESKORO!! To si zapamätaj! Ak sa nevieš rozhodnúť, napíš si na papierik všetky odbory na VS ktoré by ťa mohli zaujímať a vylučovacou metódou sa dostaneš k tej správnej škole :) alebo si vyhľadaj, ako si už spomínala, nejaký šport, veď ho môžeš robiť aj doma :) Hlavne sa snaž niečo zmeniť a nerob celý život to čo ťa nikdy baviť nebude! Veď žijeme len raz :) Držím palce pa :)