Hnedy vytok

Biela Kobra

Nie, nemusí. Obyčajne hnedý výtok trvá 1 až 5 dní, potom sa to utíši. Môže sa objaviť po mesiaci alebo po pol roku. U každého dievčaťa je to iné. U niektorej sa rozbehne krvácanie hneď po prvom výtoku, ale určite výtok + krvácanie netrvá dlhšie ako pár dní. Zvyčajne trvá aj rok, kým nabehneš na normálny cyklus, čo je 28 dní (z toho 4-7 dní krvácaš), ale u rôznych žien to prebieha rôzne. Nos zatiaľ intímku na chránenie nohavičiek a aj keď to prestane, nos nejaké intímky a aspoň jednu vložku v taške, keby to náhodou zasa začalo. A dbaj na osobnú hygienu, nos napríklad aj vlhčené neparfemované vreckovky, ak by si sa potrebovala niekde v škole na záchode utrieť, aby si nesmrdela. Ak by si mala neskôr kŕče - bolesti, nech ti mama kúpi nejaké ľahké tabletky od bolesti, ale veľmi s nimi netreba preháňať. Neboj sa, zvykneš si na to, časom ti to príde prirodzené a jednoduché, je to súčasť života ženy.

Biela Kobra

Začína ti menštruácia. O nejaký čas sa to zopakuje a keď sa to ustáli, nastane normálne každomesačné krvácanie. Je načase, aby si sa o tom porozprávala s mamou.

luse

Ahoj. Ak si pred týmto ešte nikdy nedostala menštruáciu tak je veľká pravdepodobnosť že ju dostaneš onedlho. Nos so sebou vložky/tampón pre istotu a náhradné nohavičky ak pôjdete niekam preč alebo sa chystáte ;) dúfam že som pomohla