Hospitalizácia na onkohematológii

Príspevok v téme: Hospitalizácia na onkohematológii
N_Kristy

Dobrý deň,
mám 16 rokov a zajtra nastupujem na kliniku onkohematológie s diagnózou Non hodging lymfómu. Nikdy som ešte v nemocnici nebola a neviem čo ma čaká a mám obavy.
Vie mi prosím niekto aspoň v skratke napísať ako prebieha hospitalizácia na takomto oddelení a čo ma aspoň približne čaká, aké vyšetrenia a pod.?
Ďakujem.

Ina9

Na začiatku hospitalizácie sa odoberá anamnéza, je to taký rozhovor s tvojím ošetrujúcim lekárom ohľadom chorôb v rodine, chorôb a ťažkostí, ktoré máš alebo si prekonala, alergií... potom také drobné vyšetrenia, tlak krvi, pohmatom sa zisťuje zväčšenie uzlín, bolestivosť hlavy, brucha, zväčšenie pečene, sleziny, opuch končatín atď.. Po tomto ťa lekár pravdepodobne oboznámi s ďalším postupom, čo ťa bude čakať, drž sa!!

M-M-M

Zalezi od toho, co je cielom hospitalizacie. Kedze diagnozu uz mas stanovenu, pojde najskor o terapiu resp. dosetrenie rozsahu ochorenia. Co sa vysetreni tyka, tak podla toho ako uz mas dosetrene ochorenie sa da ocakavat ultrazvukove vysetrenie (bezbolestne), CT vysetrenie pripadne rontgent (bezbolestne), mozno, ale naozaj to nemusi byt iste vysetrenie kostnej drene, ktore sa robi ihlou, ale v umrtveni, takze to bude len minimalne bolestive. Co sa tyka liecby, ak budes liecena chemoterapiou, tak ta sa podava v infuziach a k tomu dostanes rovnako infuzne pripadne aj tabletkovo doprovodnu liecbu podla toho, aky rezim budes mat aby sa minimalizovali mozne neziaduce ucinky. Drzim palce, urcite to nie je prijemne, ale zvladnes to, nebude to tak zle.