Nenávidím otca

Príspevok v téme: Nenávidím otca
OnlyHatred

Ahojte. V skratke ho nenávidím lebo zničil život mame, mne aj mojim súrodencom. Dlho si žije v zahraničí a vôbec sa o nás nestará. Akurát hodí výživné, o kt. sa súd ťahá už 2 roky, zarába vyše 2000€ a to robí len 3 dni, lebo viac sa mu nechce. Súd mu určil platiť 450€ a tiež platiť pozadok od podania žiadosti, čo dodnes neplatí, naďalej si platí len 300€, súdnictvo naše slovenské sa nestará. V zahraničí dostáva vyššie rodinné prídavky a z nich si platil 10 rokov výživné. On si chodí po dovolenkách a žien mal už toľko, že ani sám nevie koľko. A všetko štetky, ale ani jedna s ním neostala. Nečudo. Sme 3 súrodenci, ani jedného z nás nechcel, no mňa najviac nie, mamu bil keď čakala mňa, aby potratila, vždy ju len posielal na potrat, no mne neprišiel do nemocnice ani na krst so slovami jeho mamičky a jeho "na toho bastarda nie sme zvedaví". Pritom mama mala len jeho celý život, on ju však podvádzal celé manželstvo. Môj brat išiel tiež do zahraničia, po čase sa osamostatnil, no zo začiatku býval u neho a pýtal od neho na benzín, na potraviny a pod., pritom mama od nás nikdy nič nepýtala. Jeho mamička ma 600 € dôchodok a keď tam raz za uhorský rok prídeme, tak nám neponúkne ani vodu a už len čaká, kedy sa nás zbaví. Je to chorobne lakomá bosorka, prekliala si vlastnú dcéru, kt. sa potom narodilo postihnuté dieťa.

Snažím sa čo najviac v mojom živote, aby som bola nezávislá a aby ma nikdy žiadny chlap nezdieral jak "otec" nás. Plánujem si aj zmeniť priezvisko, ale vravím si, že možno sa za pár rokov vydám, tak načo. Zmaturovala som na samé 1tky a chcem ísť na VŠ, ale na to potrebujem funkčný notebook a samozrejme aj viac financií. Bola som u neho teraz aj ja brigádovať v zahraničí, jediná jeho reč je však bola o peniazoch, ako som ho tam stála peniaze a že ma tam už nechce.

Nikdy som si nemyslela, že by vo mne mohlo byť toľko hnusu, odporu a nenávisti voči niekomu. Ešte stále verím v Boha, aj keď sa zo mňa stal zlý človek a ďakujem Mu ako mi pomohol v zlých časoch, no zároveň sa na Neho hnevám, lebo necháva vyhrávať zlo a dopúšťa veľké nespravodlivosti. Bola som presvedčená v Božiu existenciu, ale hnevám sa, že niekomu dal všetko a niekomu nič. Prestala som sa modliť, mám k tomu odpor a kašlem na Neho, lebo mám pocit, že On kašle na mňa. Viem, že keby som práve umrela, tak ma čaká peklo, ale ved asi mi to už On tak určil, že kto kam pôjde, kto má šťastie sa kde narodiť, asi má svojich favoritov. Nechcem nikoho týmto odvádzať od viery,lebo On je. Len mi ubližuje Jeho ľahostajnosťou, aj keď si tú ľahostajnosť zaslúžim, On je dokonalý, takže by to nemal robiť.

Nechcem byť ako otcova pošahaná mater, ale som schopná už ísť aj za nejakou čarodejnicou, aby otcovi nejak spravila zle, som schopná sa spriahnuť aj s diablom, len už aby konečne bolo zlo potrestané a vyhrala spravodlivosť. Ak to nevie spraviť súd či Boh, tak to spravím ja, aj keby som mala prejsť k Božiemu rivalovi.

Je mi ľúto, čo sa zo mňa stalo, ale už ma nebaví žiť z ruky do úst a znášať všetku tú bolesť a hanbu. Veľakrát som si priala zomrieť, veľakrát som sa za to modlila, aj vtedy ma Boh odignoroval. Neviem čo mám už robiť, ale cítim, že sa vo mne len hromadí zlo a nenávisť a že to nedopadne dobre.

chretienne

"A uvedomujem si, že som sa veľmi vzdialila od Boha, ale neviem ako sa k Nemu vrátiť naspäť. Ja sama si to nechcem dovoliť, aj keď viem, že Boh o mňa stojí, lebo viem, že si to po tom všetkom nezaslúžim."

OnlyHatred, to nie je len o tebe, ale aj o Bohu. Čo je viac - nedovoliť si vrátiť sa k Bohu zo zranenej sebalásky a hrdosti (takto som padla, neodpustím si to a nedovolím ani, aby mi Boh odpustil), alebo urobiť radosť Bohu z tvojho návratu? Nikto z nás si nezaslúžil božiu lásku. Kým budeš čakať, kým si ju zaslúžiš, tak sa k Nemu nikdy nevrátiš. Pokor sa, uznaj svoju biedu a urob hoci len jeden malý krôčik k Bohu. Ani nevieš, akú radosť Mu tým urobíš. Začať môžeš napríklad takouto peknou modlitbou:

Môj Bože a môj Pane, spolu s Bartimejom volám k Tebe: zmiluj sa nado mnou!
Zmiluj sa nad mojou temnotou a buď mojím svetlom. Zmiluj sa nad mojou slabosťou a buď mojou silou. Zmiluj sa nad mojou opustenosťou a buď mojím priateľom. Zmiluj sa nad mojou túžbou a buď mojou pravdou.
Zavolaj ma k sebe - chcem prísť!

Michal079

Only hatred: Klobuk dole pred tebou toto si málo kto uvedomuje, alebo málokto ide tak do hĺbky : "lebo z rozvratenych rodin sa potom deti stávajú rozvrátenými identitami a majú tiež potom problémy so vzťahmi. A tam kde nie je láska, tam nie je ani Boh, tam vzniká zlo. Preto netreba súdiť kriminálnikov, lebo sú to len ľudia trpiaci nedostatkom lásky.

Aj môj otec bol vychovávaný chorou ženou a ktovie zase akých rodičov mala ona a takto to ide z generácie na generáciu. Ale sú ľudia kt. mali napr. rodičov alkoholikov a rozhodli sa byť iní. Môj otec sa rozhodol byť taký istý. A viem, že nemôžem nikoho súdiť,

Michal079

Only hatred: "ale otec je jednoducho netvor, ubližuje s úsmevom na tvári"

Zaujímal by ma postoj Boha k takýmto ľuďom ktorý ubližujú s úsmevom na tvári.
Poznám to môžeš ho upozorňovať, potom sa mu vyhrážať nič nezaberá stále to isté bez toho aby si uvedomil že to čo robí je zlé a ešte sa pri tom pomaly naozaj usmieva.

Čo s takými ľuďmi ako napríklad Psychopati pre ktorých je také správanie normálne lebo nemôžu cítiť emócie atď môžu ich len napodobňovať.
Ako sa k taký ľuďom stavia Boh?
Je to ich vina že su taký?
Alebo satanova?
Bude ich za to Boh súdiť?

OnlyHatred

chretienne: Ďakujem. Presne toto som potrebovala počuť. Viem, že nenávisť je zlá a preto ľudom odpúšťam. K cudzím ľudom sa viem chovať naozaj dobre, ale keď príde k mojej rodine, tak akoby som bola iným človekom. Akoby som od nich očakávala viac alebo že oni ma nesklamú, ale nie je to tak. Samozrejme, že sklamú. Ale od nich to bolí najviac, preto som k nim najtvrdšia. Máš pravdu, že nemám súdiť. Ale už som si asi na to vypestovala zvyk a rada by som sa ho zbavila. Lebo viem, že Boh by ma potom súdil takými váhami, ako som ja súdila otca. A viem, že v mojom prípade ma zachráni jedine Božie milosrdenstvo, takže musím zostať ticho a akceptovať všetko ako je.

Viem aj, že to zlo v mojom živote má svoj význam, ale často sa teda pýtam, prečo niekto dostal menej zla, teda menej milostí? Ak teda zlo spôsobuje dobro a Boh nás miluje rovnako.

A áno, zmaturovala som takto, lebo stál pri mne, proste som si vytiahla dobré otázky. Ale som sa aj učila, i keď som nevedela všetko.

Ja viem veľmi dobre aký krutý a ľstivý ten hnusák je. A dobrý klamár. Preto sa mu darí klamať človeka, najmä ak ide o jeho slabinu. Na jednej strane mi je otca ľúto, vždy si ho potom aj snažím predstaviť ešte ako malé nevinné dieťa a že toto z neho spravil jeho život. Nechcem, aby skončil v pekle, neželám peklo nikomu. Ale trest áno - teraz súdim, viem, ale chcem len, aby pochopil, ako sa cítim a ako mi ubližuje.

A uvedomujem si, že som sa veľmi vzdialila od Boha, ale neviem ako sa k Nemu vrátiť naspäť. Ja sama si to nechcem dovoliť, aj keď viem, že Boh o mňa stojí, lebo viem, že si to po tom všetkom nezaslúžim.

V každom prípade, ďakujem, poslal ťa sem sám On.

chretienne

OnlyHatred, nenávisť nie je dobrá, zožiera ti vnútro. Čím viac budeš s hnevom myslieť na otca, tým hnev a nenávisť v tebe budú rásť. A človek, ktorý druhého nenávidí - aj keby bol presvedčený že právom, najviac trestá sám seba. Musí žiť s tou nenávisťou, nemá pokoja, zožiera ho to. Dá sa toho zbaviť len jediným spôsobom - rozhodnúť sa odpustiť.

Prenechaj súd nad otcom Bohu. To On hovorí: nesúďte, aby ste neboli súdení. On tiež hovorí, že máme odpustiť svojim vinníkom, lebo Ježiš odpustil nám, že sme ho poslali na kríž.

Boh ťa miluje a nie je ľahostajný k tomu, čo prežívaš. Tvoj otec nechcel ísť na tvoj krst, ale nebeský Otec ti pri krste povedal: toto je moja milovaná dcéra. To stále platí, Ježiš je každú sekundu pri tebe a práve v tých najťažších chvíľach, keď si myslíš, že ťa opustil, ťa drží a posilňuje. Pri tom všetkom si perfektne zmaturovala a sama si priznala, že ti Boh pomáhal. Nemala si pozemského otca, ktorý by ti bol skutočným otcom, ktorý by ťa ľúbil, ale máš nebeského Otca, obráť sa k Nemu, k Ježišovi, On ti všetko vynahradí. Len prenechaj súd nad otcom aj starou matkou Jemu.

Nevieš, čo všetko prežil tvoj otec od detstva, ako ho vychovávali, kto a ako mu možno v detstve ublížil. Nemáš istotu, či aj on nie je obeť zlého zaobchádzania, či ho niekto nepohoršil a nedal mu zlý príklad. Možno aj on zažil od svojho otca dosť zlého. Boh všetko vie a vidí. Tvoj otec nie je nepriateľ, nepriateľom je diabol, ktorý navádza ľudí a aj tvojho otca na zlé. Nenávidieť máme hriech, ale hriešnika milovať. Nám je to ťažko rozlíšiť jedno od druhého, ale je to tak: môžeš odsúdiť zlo, čo otec urobil mame i vám deťom, ale otca neodsudzuj. Diabol ho naviedol. Aký krutý musí byť diabol, keď podnecuje človeka, aby robil to, čo robil tvoj otec. A ty by si chcela ísť diabla pýtať pomstu pre otca? Zlý by si len škodoradostne mädlil ruky. Nedostal iba otca, ale už aj dcéru. Chcel rozoštvať rodinu a podarilo sa - dcéra ho prišla prosiť, aby poškodil jej otcovi. Potrestala by si zlo? Kdeže, naopak, len by si ho zväčšila a znásobila a ešte by si bola zaviazaná Božiemu nepriateľovi. Ako môže vyhrať spravodlivosť vďaka zásahu diabla, ktorý je čistá nenávisť? Nemožné! Spravodlivosť predpokladá pravdu. A pravda je, že všetci sme zhrešili - jedni menej, iní viac. Tvoj otec, ale aj ty. My nemáme právo mstiť sa jeden druhému, lebo sme na jednej úrovni. Boh nás vidí, ako sami špinaví ukazujeme na špinu druhého a žiadame pre neho trest. Nerob tak, prenechaj otca božej spravodlivosti, nie vlastnej. Vzdaj sa pomsty a utekaj od božieho rivala, nepodľahni pokušeniu, ktoré ti on sám nastražil a nechoď k žiadnej čarodejnici.

Žiadna tvoja modlitba k Bohu nebola odignorovaná. Vieš čo Ježiš hovorí? "Moje ucho je pritisnuté k vašim perám ešte skôr, akoby ste ma niečo prosili." A "Boh trpí vašou biedou viac ako vy sami". Netušíš, s akým súcitom na teba hľadel a hľadí, keď sa ti dejú zlé veci. Aj keď nevieš prečo, On vie, prečo sa to stalo a raz ti to odhalí. Tebe sa zdá, že necháva vyhrávať zlo, v skutočnosti On má geniálny plán, ako to zlo porazí jeho vlastnými zbraňami. Je to rovnaké ako pri ukrižovaní Ježiša. Ježiš práve kríž a smrť použil na porážku diabla, aj keď okolostojaci pod krížom boli presvedčení, že to Ježiš je porazený.

Boh je samá láska a milosrdenstvo, nepochybuj o jeho láske k tebe a k všetkým ľuďom - nevynímajúc ani tvojho otca. Áno, Boh má favoritov. Ježiš hovorí: "Každá jedna duša bez výnimky je mojím miláčikom." Boh určil každému jeho miesto v nebi a strata každej duše mu spôsobuje až smrteľný zármutok. Zlo, čo si prežila a nenávisť ti zatemňujú srdce a našepkávajú zlé veci o Bohu, klamstvá, ktoré nie sú pravdou. Diabol sa z toho teší, lebo sa vďaka klamstvám vzďaľuješ od Boha.

Pozháňaj si knihu od Gabriely Bossis - On a ja. Tam odhalil Ježiš svoje srdce - a On je úplne iný, ako ho teraz vidíš Ty. Láskavý, citlivý, súcitný, milujúci a vôbec nie ľahostajný.

A kľudne ešte napíš..

OnlyHatred

mam56: Ja si myslím, že na mne sa ich baví veľmi veľa a v mojej rodine sa dobre zakorenili. Viem, že hlavným cieľom diabla dnes, je rozvracať rodiny, čo sa mu aj darí, lebo z rozvratenych rodin sa potom deti stávajú rozvrátenými identitami a majú tiež potom problémy so vzťahmi. A tam kde nie je láska, tam nie je ani Boh, tam vzniká zlo. Preto netreba súdiť kriminálnikov, lebo sú to len ľudia trpiaci nedostatkom lásky. Hnevám sa na seba, že nevyužívam modlitbu - hlavnú zbraň proti nemu, ale jednoducho si prídem už príliš zlá, aby som oslovila Boha. Viem, že som Ho zradila, keď ma najviac potrebuje. Ale je to dosť zložité, keď človek musí bojovať so svojim životom a zároveň s neviditeľným nepriateľom o vlastnú spásu. Aj môj otec bol vychovávaný chorou ženou a ktovie zase akých rodičov mala ona a takto to ide z generácie na generáciu. Ale sú ľudia kt. mali napr. rodičov alkoholikov a rozhodli sa byť iní. Môj otec sa rozhodol byť taký istý. A viem, že nemôžem nikoho súdiť, ale stále to neviem pochopiť, prečo tak ubližuje..

mam56

Treba nájsť v sebe vždy silu na to, aby sme pokračovali ďalej, ale niekedy sú o dosť silnejší a môžeme sa postaviť aj na hlavu.

mam56

To nie je podľa mňa o B. spravodlivosti, to je o tom, že sa na nás zabávajú démoni, oni nám ničia životy. Aspoň ja to tak vidím.
Veď aj v knihách sa o tom píše. Kde vycítia slabé miesto, tam zaútočia.
Myslím, že Elias Vella o tom pekne píše.

mam56

Odpustila si mu už 77. krát, tak 78. krát ho j.b ho do ucha. Treba si to vždy pekne porátať.
Ale je to len môj názor.

OnlyHatred

palacinka111: Tak to opisuješ nejakého iného boha. Ja verím jedine v kresťanského Boha, t.j. Svätú Trojicu, plne si uvedomujem, že robím úplný opak toho, čo by som mala, že už ani nie som kresťankou, ale viem, že On je. Len nerozumiem Jeho cestám a príde mi tu veľa vecí na svete nespravodlivých. V tomto chápem ateistov, lebo oni sa často opierajú o vedu a logiku. Ale ja som bola presvedčená o existencii diabla, takisto ako o Božej existencii, takže som si istá na 100%. Len zrádzam a zradila som. Aj to Mu vyčítam, načo mi dal túto vieru, keď ju neviem využiť a neviem Mu nijak pomôcť či dobre slúžiť. Iný kresťan by už s mojou vierou hory prenášal, ale ja sa správam úplne nekresťansky. Najviac sa asi hnevám sama na seba.