Je to pravda?

viemneviem

Ja som sama na pochybách. Síce mám len 21, ale už ma stihlo oklamať veľa ľudí a naučila som sa nedôverovať. Len teraz keĎ už mám vzťah je to o to ťažšie, začať dôverovať cudziemu človeku kt. poznám polroka.

MYslím, že chyba je vo mne, ale neviem či ja dokážem udržať tento vzťah, aj keĎ mi tvrdí on, že je som mnou veľmi spokojný. ZAtiaľ čo ja ani nie. Ale rozísť sa sním nechcem, je to dobrý človek a povahovo mi vyhovuje, len ja sa akosi neviem odpútať od minulosti (jeho bývalá a natrhnutie dôvery iných ľudí).

viemneviem

Už som sa s ním o tom 2-krát rozprávala avždy mi poevdal to isté - že s aým nemám trápiť, že on už je vysporiadaný. Možno je to vážne len moja domýšľavosť, priznávam veľakrát si robím vlastné scenáre a skutočnosť nemusí byť taká. A áno som neskúsená, on je môj prvý, zatiaľ čo on už mal priateľky.

kafe

no neviem. Ja si myslím, že pocit, čo máš (že nie je s bývalou vysporiadaný) je len tvoja vlastná neistota a neskúsenosť. A veľmi typická ženská vlastnosť je domýšľavosť - vykonštruovať si v hlave úplne sci fi príbeh, ktorý s realitou má len mrňavý kúsok spoločný.
Porozprávaj sa o tom s priateľom (ale len raz, nevŕtaj sa v tom opakovane) a povedz mu o svojich pocitoch. Tiež si skús predstaviť, že čo ak medzi nimi naozaj nič nie je a priateľ by bývalku nechcel späť ani za milión eur. Táto možnosť je tiež celkom reálna.

viemneviem

My dvaja sme spolu od marca 2015. No či sa niečo medzi nimi stalo, to neviem. Nič iné mi okrem toho nepovedal a ja som viac nepátrala.

viemneviem

Tak bol to pre mňa šok, keď mi to povedal, bola som smutná, sklamaná a žiarlila som. Ale potom som si uvedomila, že to už aj tak nezmením. A prišlo mi aj ľúto, že na tom koncerte nebola, ani ma nezavolal a jeho bývalá áno.

Tých 5 rokov mi vysvetlil tak, že on nevedel nikdy na čom u nej je. KeĎ bola sama, išla za ním, inokedy si našla iného. Nevedel mi definovať, čo vlastne emdzi nimi bolo, lebo on sám si ňou nebol nikdy istý. Ale že keĎ to mám tak spojiť tých 5 rokov, tak spoločne chodili polroka. Mňa to veľmi trápi, hovoriť mi síce môže, že medzi nimi nič nie je, ale v skutočnosti to tak vôbec nemusí byť a on to vždy odôvodni tým, že ona už má frajera a že on je vysporiadaný s ňou. Ale ja ten pocit nemám.

kafe

5 rokov, čo to spolu ťahali, je dosť dlhá doba. To zanechá v človeku stopu a hoci je to ex, neberie ju ako úplne cudzieho a bezvýznamného človeka. Zachoval sa ako džentlmen. To je pekné. Napríklad ja by som skôr tak trochu obyčajne žiarlila, ale určite by som si nedomýšľala, to čo ty - že ju ma stale rád.

viemenviem

ja som si to vydedukovala aj z toho, ze minule sa stretli na nejakom koncerte aona nemala kde prespat, tak prespala u neho. Sam mi to povedal, ale, ze sa nemam obavat, ze nic medzi nimi nebolo, ze mu len bolo blbe ju nechat o stvretj rano samu v cudzom meste. TAk mi to napadlo, ze asi ju ma stale rad a presiel uz rok od ich rozchodu. A potom som si pozrela spolocne fotky co mali a bolo na nom vidiet, ze bol do nej zaľúbený. Skôr sa aj obávam, že mňa ma aj ako takú náhradu za ňu.

kafe

"len mi je ľúto,že ma možno nemá tak rád ako ju :(" svatá prostoto :) a načo by ti bolo, aby ťa mal veľmi rád, keď by mu to s tebou neklapalo? Rozumieš tomu, že nech mal bývalku akokoľvek rád, to sú tie intenzívne city, vzťah im nefungoval, nepasovali k sebe, zraňovali sa a PRETO je aj bývalá. Preto neni s ňou, ale s tebou, lebo ty si iná, inak sa dopĺňate a nemáte také "ostré hrany". Samotné city k šťastnému vzťahu nestačia, nech sú akokoľvek intenzívne. Dvaja si musia sadnúť aj tak ľudsky, povahou, životným štýlom... To je to, čo mu zatiaľ funguje s tebou. Zdá sa ti to málo?? Tak si predstav, že je to oveľa viac, lebo on chce byť s tebou a nechce byť s kočkou ktorú, podľa tvojich slov, mal radšej ako teba. Proste ona za to nestála, aby s ňou ten vzťah ťahal ďalej. Váž si čo máš a nevŕtaj sa v minulosti. Na odmeranie citov neexistuje merítko. To, že si myslíš, že ju mal radšej, je LEN TVOJ SUBJEKTÍVNY DOJEM. Neni to pravda.