Na koho sa obrátiť?

Príspevok v téme: Na koho sa obrátiť?
mendy01

Dobrý deň,

Chcem Vás súrne poprosiť o riešenie môjho problému. Už vyše pol roka mám zlý spánok. Začalo sa to v decembri po ťažkom období keď som mesiac nespala. Navštevovala som psychiatrov, psychológov, dávali mi lieky na spanie i antidepresiva, bola som aj dlhodobo v nemocnici, no nic nepomohlo. Bola som aj CT mozgu a krvné vyšetrenia. Moj organizmus akoby nechcel vypnut, odvtedy mam v hlave divny tlak, stale nespavam, stratila som koncentraciu, sustredenie, vôlove konanie, kratkodobu pamat, hlava dusa a aj telo su kompletne unavene, akoby mozog nepodaval telu impulzy. Som strasne unavena a zaroven nejde vypnut . odvtedy len prezivam. Cez den mam pocit v hlave ako v polobdeni, je to velmi neprijemne. Na okolie reagujem len mechanicky, vnímanie je iné. citim sa akoby zamknutou a neviem si s tym rady. Mam pocit prazdna v hlave, akoby sa mi nevytvarali myslienky, vôlove konanie. Ked chcem napisat nieco odbornejsie s cim som pred tym nemala problem, tak to nejde. Chcem nanovo prezivat radost a život.

Ďakujem moc za rady, mám pocit pocit, že je to súrne, keďže telo neoddychuje

_meno

Ahoj mendy01

Ak si chces popisat kludne mi napis na ateven@pokec.sk

Kedze pises ze v minulosti si vela pouzivala mozog tak ja ti to trosku rozostrim ak mozem:

Clovek sa rodi prazdny a radostny .... Ty si sa vela starala o svoj mozog (myslenie) ale malo celu svoju bytost ... preto si dokazala mysliet kym tvoja bytost bola v pohode ..... cim dalej si sa o nu nestarala tym si ty ako zdroj slabsia ....... a pretoze si v zlej kondicii, k pouzitiu mozgu ani nedochadza pomaly ..... (pretoze jeho pouzivanie ta este viac vysiluje).

Je to uplne normalne a bezne co sa ti stalo....cim viacej sa vzdalujes zivotu (zdroju) tym viacej sa citis vysilena a naspat sa vracias k zivotu. (lahko sa to da predstavit ako studna a pust ... cim dalej zajdes na pust, tym viacej sa chces vratit k studni - tu studnu (zivot) este nevnimas, preto ju hladas.

Ja ta mozem usmernit k zivotu - zalezi na tvojej voli, tvoj zivot je tvoja volba, ja ti len mozem poskytnut usmernenie k comu sa rozhodnes smerovat.
(jednoducho povedane nachadzas sa v zaujatosti ... ako ked 3 tyzdnov hra v miestnosti radio - uz nevnimas ze hra radio pride ti to normalne .. az ked sa to radio vypne sa zrazu zobudis ze "aha to cely cas tu hralo radio?" .. neviem co nevieme :) .. ja zastieni pohlad Zivota .. ked ukludnime JA vidíme Zivot priezracne)

Drzim palce a prajem vela radosti mendy01

bella21

mendy, správne tuším, že je to psychický a nie fyzický problém?

Neodpovedala si, čo vyvolalo nespavosť vtedy v decembri. Toto môže byť koreň tvojho problému. Predpokladám, že si ten dôvod na psychoterapiách neodhalila a že psychiater a psychológ sa tak snažili riešiť len následky bez toho, aby poznali príčinu. Ak si chceš pomôcť, musíš to bolestné, čo skrývaš otvoriť a prebrať so psychológom. Teda ak chceš svoje emócie a pôvodné duševné schopnosti späť. Asi to bolo nejaké veľmi hlboké zranenie na duši, voči ktorému si sa takto podvedome obrnila, aby ťa to nebolelo, keď si na to spomenieš a aby si znovu netrpela, ak by Ťa znovu niekto podobne zranil. Určite na to ani nechceš spomínať, ale inej cesty k uzdraveniu niet: odhaliť tú traumu, znovu pod dohľadom odborníka prežiť tú bolesť a s jeho pomocou celú zraňujúcu skutočnosť správne spracovať. Na toto len lieky nestačia.

mendy01

Dakujem za odpovede. No len to je ten problem, ze kedze mam pocit, ze sa mi netvoria vobec myslienky, neviem si ani naplanovat program. A radovat sa neviem, proste som uplne otupena, ako by mi chybali emocie. Bola som aj na viacerych psychoterapiach, a bolo mi povedane, ze to moze byt sposobene disociaciou - depersonalizaciou. Ma niekto skusenost, ze by sa mu vobec nevytvarali myslienky?? Co s tym?? Kedysi som byvala velmi analyticky typ, vsetko som riesila az moc do hlbky. Vdaka!

_meno

Ahoj mendy01

Co rada robis? Co ta volakedy bavilo? Citis sa byt pochopena od okolia? Prejavujes sa rada?

Zabavaj sa mendy, raduj sa! :)

(vykasli si na svoju chorobu, ved mozno sa ta len snazi usmernit k tomu aby si sa znovu radovala, ty sama si zrejme pamatas aj stastnejsie okamihy svojho zivota ;)

htherapy

Ahoj Mendy,
znamena to, ze si presla vsetkymi vysetrenami a vysledky su negativne? Co sa stalo v decembri, pripadne pred nim, ked si v decembri prestala spavat?