Ako zistiť čo od života chcem?

_meno

Ahoj Albrecht

Keď si bol dieťa, určite si sa radoval a zabával.

V postupom času začneme veriť viac podmienečnosti (systémom) - toto si prosím ta vsimni - snazis sa vtesnat do nejakého systemu (ten system ani sam nepoznas(ved preto sem pises:) - robis to zvyku pouzivat systemy (obmedzenosti).
"aby mi to prinášalo pocit šťastia a naplnenosti do života." "musim aby som bol stastny" - to je presny opak stastia, preto stastie necitis, oddelujes sa od neho nevedomky samozrejme. (paradna sprava je ze si si vedomy toho ze zivot taky nie je - zacinas si uvedomovat ze vytvorit stastie nie je mozne, avsak je mozne ho priamo prejavovat :)

"Musiet" (ze sam nutim seba ani neviem do coho) konci vysilenim - vtedy si zacneme uvedomovat ze ziaden system nefunguje, ze "sami klameme seba" - vtedy prichadza velke odlahcenie, upokojenie, odovzdanie (ked vyskusame vsetky cesty zistime ze aj tak sme tym kym sme..).

V podstate ak mozem poradim ti lahke cvicenie : co chces / co musis.

Spociatku budu len sami veci musim .. musim to, musim tamto, musim to, to to to .... na vsetko toto sa vykasli, sustred svoju pozornost na "chcem". chcem robit toto .. chcem aby to bolo takto .. keby som mal moznost robil by som to .. velmi by sa mi pacilo toto .. velmi by som chcel hento .... bavi ma toto.

Prosto su 2 pristupy k zivotu : "musiet=pomala sebevrazda seba a tym padom aj sveta" ..... alebo chciet=nadsene rozvijanie seba a tym padom aj sveta.

Vyclen si nejaku pokojnu hodinku, sadni si, daj si dobre jedlo, dobru hudbu a len tak sed, rozmyslaj - zabavaj sa so Zivotom :) Poputuj trosku spomienkami, co si v zivote uz prezil, co by si este chcel prezit .. zabavaj sa so zivotom jednoducho :)

Drzim palce a vela radosti ti prajem Albrecht a pekny vecer ! :)

kafe

jeej :) pekná otázka. Podľa mňa to ani nejak konkrétne nemusíš vedieť (chcem byť stavebný inžinier a pod), stačí, keď budeš nasledovať svoje pocity (myslím tie príjemné) a to čo ťa zaujme a proste kráčať a vyskúšať to. Môže sa ti stať, že šliapneš vedľa, neúspechy ti dokážu ukázať detailnejšie, čo vlastne chceš. A ono aj keď sa dopracuješ k vzdelaniu a práci, ktorú chceš a napĺňa ťa, stále napreduješ ďalej. Po čase ťa to môže ťahať k niečomu inému, z práce presedláš na koníčky, ktorým sa venuješ a pod.
Je kopec doktorov, právnikov, manažérov a magistier, ktorí síce skončili VŠ ale baví ich robiť s drevom, vyrábať nábytok, jedna kočka chodí po kaderníckych súťažiach a vlasy a účesy sú to kde sa našla (inak je Mgr).
Buď proste otvorený a vnímavý, pestuj si koníčky, bav sa s kámošmi, nestresuj a život si ťa sám zavedie tam, kde máš byť. Len na to potrebuješ byť uvoľnený, vnímavý a veriť, že nájdeš to, čo ťa bude baviť (a aj živiť:). Používaj srdce (pocity) i rozum a uvidíš.

spring

na to neprides kym nieco neskusis - uplne hocico.. je uplne zbytocne viest nekonecne uvahy o tom co by si chcel/a ...