Ničí cop vlasy?

Príspevok v téme: Ničí cop vlasy?
tia89

Riešim hovadiny ja viem, ale aj tak ma to zaujíma. Totiž kamarátka mi nedávno povedala, že by som už mala prestať nosiť cop. Si tým že vraj ničím vlasy a môžem byť z toho aj plešatá :( Je to naozaj pravda? Totiž ja nosím cop už od malička každý deň aj v noci nedokážem bez neho normálne fungovať a v takomto teple si už vôbec neviem predstaviť že by som mala chodiť s rozpustenými. Mám ich husté, kučeravé, v minulosti boli snahy o zmenu účesu, aj som si ich nechala preriediť, zostrihať do postupna a na kratšie. Vždy som sa snažila prekonať samú seba, že musím vydržať aj s rozpustenými keď už ich mám kratšie, moja snaha vydržala hodinu a vždy som si ich aj tak nakoniec stiahla do gumičky. Takže ku kaderníčkam už ani nechodím, je to zbytočná snaha. Jednoducho keď ich mám v cope, cítim že som to znova Ja, cítim sa fajn a ďalší dôvod je aj ten že s rozpustenými vyzerám do tváre jak taký dunčo, vyzerám smutne, mám neforemnú gulatú tvár a keď mám cop stiahnutý tak sa mi tvár ako keby opticky zúžila a rozjasnila. Preto sa pýtam, či je to naozaj pravda, že tkato možno raz budem ja plešatá :(...po prípade je tu ešte niekto kto nevie existovať bez copa?

Bubliii

Ja nosim cop denne a vlasy mam v uplnom poriadku. Totizto kvalita vlasov ako aj pripadna neskorsia plesivost su dane hlavne genetikou. Takisto tie "plesiny pri cele", co ste tu spominali, ak myslite kuty, tie su dedicne po jednom s rodicov (dominantna dedicnost), takze s tymi je najlepsie sa zmierit :)

Lusinka Lucka

Mne dennodenné nosenie copu zničilo vlasy tak, že ich mám v mieste ,kde bola gumička zlomené..Takže cop už nikdy.Teraz musím vyčkať , kým mi vlasy odrastu..Najradšej by som si ich od polovice hlavy odstrihla..

nicollette12

Mozu sa ti robit plesiny pri cele, ja som videla nedavno video ze baba nosila stale cop kvoli praci musela mat stiahnuty ulizany cop a urobili sa jej tieto plesiny, ale dost podla mna zavisi aj od toho ci mas ten cop stiahnuty moc alebo taky volnejsi...hs copy nenavidim, jedine ked mam drdol pekne spraveny, ale aj tak ma z toho vzdy boli hlava ako mam tie vlasy stiahnute

Bnb

V podstate áno, takto si vlasy vytrhávaš, takže nosiť menej upnutý vrkoč. Ešte také malé jazykové okienko, spisovne je to vrkoč nie cop, cop je čechizmus/bohemizmus.

dneskatreska

Emma Valusiakova .. trepe z cesty, nepodlozene nezmysly!
nezavadzaj, nepíš bludy!

ja mám vlasy stále v cope,.. teda väčšinou , lebo práca.. aj v noci mám volne hore na hlave drdol ,
poznám vela dievcat ktoré nosia iba v cope vlasy a maju ich krasne zdrave,..

ide o to ako sa o tie vlasy staraš...

a určite z toho ako nosíš vlasy nedostaneš trombozu ako tu táto trepe...! tu dostaneš z toho ked sa budeš napchavať fastfoodmi..

Emma Valusiakova

ani si nevies predstavit ako velmi to skodi a nielen vlasom aj tebe. ked mas vlasy v cope stahuje sa ti po troske pokozka a aj cievy krv ma nepriamy prienik a miesto koznych tukov sa ti zacne tuk usadzat v nich a vies ake to ma potom nasledky.. upchate cievy to nie je ziadna sranda ´-infarkt, tromboz, krcove zily.... ja cop nosim iba vynimocne a to si ho spravim vysoky a stiahnem si ho na volno maximalne tak na 2 nech si potom spadne, mne bude len prijemnejsie z pocitu uvolnenej pokozky. dnes som si po naozaj dlhej dobe spravila cop a nevies si predstavit ako neskutocne ma rozbolela hlava, nie je to tazke zvyknut si bez neho... a ak mas gulatu tvar tak ti najviac svedcia kratka priliehave vlasy, len taka poznamka :)

a sorry za diakritiku a gramatiku nemam naladu to opravovat :D

Wiking

Hej, pocula som o takom niecom. Vraj jedna baba z toho skutocne zacala mat plesinu, davali to, myslim, v telke. V noci by som konsky chvost - pardon, nemam rada slovo cop :) - urcite nenosila, chudak vlasy trpia. Sama sice teraz nosim chvost hojne, vlasy mam najdlhsie v celej historii, ale ked sa da, rozpustam ich. Takze bacha na to.