Dá sa zistiť zo stolice Crohnova choroba alebo ulcerózna kolitída?

boon

Vážne? Ja som pevnú stolicu nemal ani nepamätám ... tiež chodievam ráno na stolicu raz za deň a pred stolicou cítim slabé kŕče a výrazné pohyby v črevách, ale to je normálne (povedala moja gastro). Pred crohnovou chorobou alebo ulceroznou kolitídou zvykne prehánať, väčšinou by si cítil pravú časť brucha a nie lavú.

|AnonyM|

boon a ake si mal priznaky? Ja sa velmi bojim tychto ochoreni či crohnova aleo ulcerozna kolitida.
Pytam sa, pretože ja mam už 2 mesiace taku riedku stolicu nie hnačka, a ma farbu taku do žlta. Stolicu mám 1x do dna vždy rano. Dost ma nafukuje a citim slaby tlak v lavom podbrusku. Chodim na gastro už 2 roky, mam zisteny reflux žlče do pažeraka + helikobakter no toho som sa už pred rokom zbavil. No prave po tej kombinacii liekov 2 antibiotika + helicid ma začalo nafukovať...

alkas

Chcem sa spýtať, je tu niekto s Crohnovou chorobou z okolia Krupina, Zvolen? Mamina má túto chorobu a musím bohužiaľ skonštatovať, že odkedy jej ju diagnostikovali, jej psychická nálada je neuveriteľne kolísavá, je náladová.... a to dosť často. Všetci to znášame veľmi zle, ale najviac otec, nakoľko s ňou býva a žije v jednej domácnosti. Možno by jej pomohol/pomohla priateľka s podobným osudom.

RNG

Helicid zastavi tvorenie kyselin tj znici aj travenie, aj zaludocnu kyselinovu barieru voci mikrobom nachadzajucim sa najma na surovych potravinach. Takze sa ti rozmnozuju v zaludku a dostanu vo velkycy mnozstvach do criev a mnohe z nich nie su probiotika, ale skodlive mikroby. Takze sa ich telo najprv snazi vyhodit hnackami, ale ked to neadresujes, postupne ti to nici creva, z IBS na Crohn az na vredy na crevnych stenach=ulcerativna colitida.
Prebvytok kyselin je lekarmi sireny lzivy mytus na predpisovanie protikyselinovych liekov.
Jedine presne meranie stavu a vylucovania kyselin je vyse 40 rokov stara metoda, Heidelbergova kapsula, o ktorej gastroenteorologovia nechcu pocut, lebo to by odhalilo ich loz o tzv "Prebytocnych kyselinach" v zaludku Pozri napr na
www.antiagingwellnesscenter.com
advancedrejuvenationinstitute.com
phcapsule.com

boon

No ono je to celkom divné nakoľko pred dvoma mesiacmi mi robila endoskopiu žalúdka plus krvné testy a všetko som mal v pohode až na to že sa mi robilo veľa kyseliny v žalúdku a na to mi predpísala Helicid. Každé dva mesiace jej nosím stolicu a vždy bola v norme, no to len tento posledný krát čo som jej ju priniesol tak tam bol zápal. Pred stolicou nemala žiadne podozrenie, že by to mohol byť crohn alebo ulcerózna. Chcem tým povedať že ono je to veľmi ťažké diagnostikovať tieto ochorenia a niekedy je to aj nemožné keď máte remisiu.