Kralik spadol na hlavu, plus preco to robi?

Príspevok v téme: Kralik spadol na hlavu, plus preco to robi?
Evelyn54

Ahojte, uz skoro tyzden mame doma kralika. Bravame ho aspon raz denne do zahradky aby si pobehal aj vonku. Dnes ho bral priatel a ked ho dvihol, kralik sa zacal mykat a vyskocil a spadol na chodnik a trochu si udrel hlavu. Bola to asi metrova vyska. Potom este normalne behal, ale ked sme ho po chvili dali dnu tak lezal. Mohlo sa mu nieco stat?
A chcem sa spytat chovatelov, minule mi olizoval ruku a den nato ma hryzol ked som mu nedovolila skocit na gauc. Minule hryzol kamosku ked ho mala na rukach. Ako ho odnaucim hryzt ludi?

lilia57

Kralik si musí na teba zvyknut a ty na neho. musíš si o tom prestudovat, a pozorovať ho čo potrebuje.
Ked ho napríklad zle chytíš alebo on nechce to čo ty, tak sa brani, snaži sa vyšmyknut,aj pohrýzť. Aj zuby treba mu kontrolovať či sa dobre obrusuju, inač ho to boli.
Aký velký je, či predtým odkial ste ho doviedli, či už nemal nejaké návyky,a vy ste pre neho teraz cudzí.
Naučiť sa všetko zladit. To je velmi niekedy živý tvor- su aj také ktorér ležia tam kde ho date- ten vaš nie je taký.
Mate malé dieta. Je v cudzom pre neho prostredí. a stale ho hladkat, najma ak sa niečo naučí, pochvaliť, nekričať.. Su knihy a to.
Ak dobre dopadne z vyšky tak by nič nemalo byť.
Ale pre istotu len z malej vyšky pustit.
Zajo skače a veľmi dobre, ale ten doskok si určí sám, on vidí inak ako človek, a pozná ťa podla hlasu.
Či už mal predtým meno., odkial prišiel-a čo robil- to by ti mali povedať.Musí sa naučiť napr. chodiť na wC niekde na jedno miesto ak je napr. v byte. vonku nevadí kde sa vy..Neznaša neustale zmeny.
Je velmi prítulný, vďačne a mudre zvieratka.
Ak si udrel hlavu pozoruj jeho reakcie- či papa či robí svoje ukony-ked beha tak asi OK. Pozoruj..Zajo sa aj sám čistí, obriadi.Vodu, kupanie neznáša, len vyčistenie handričkou. Vela stastia.
Podľa druhu a starostlivosti-sa dožíva Aj 4- až 10 rokov.
Škrečok je menej náročný.Kralik je ako velký priatel. Výhoda že ho nemusíš stale 3 krat denne chodiť venčiť von ako pes- ale musíš okolo neho dodržiavať čistotu najma v byte.
Každý deň čistit klietku,proestrannu- ale najprv musí sám z nej vyliezť, nie ked je v
v nutri, nezasahovať priamo do jeho kralovstva.Dostetok čistej vody denne, a jedla-/nie granule/nenaročný na jedlo tak ako iné zvierata.
(:(:

N-ika

Wa- ked je to jemne hryzkanie, tak to je normalne, to je ok:-) to je prejav naklonnosti-oblizovanie a hryzkanie...len opatrne, lebo zajko sa obcas pozabudne a rozvasni sa pri tom hryzkani a potom uz je to "au"...;-)

Wa

N-ika
Ja mu klietku čistim každe ráno. Lebo tam ma seno kade tade.... Na zachodik mi chodi krasne od začiatku,akurát v noci sa mu podarí vykakať mimo zachodu. Cez deň cika aj kaka iba do zachodu. Pokojne mu možem dať ruky do klietky,pohladkať ho,vybrať....akurát to hryzenie...dnes si krásne pobehal ale priateľa pohrazol keď sme mu určovali iba pokiaľ ma výbeh...prišlo mi to take hryzkanie akoby si chcel obrusiť zubky(že skúša čo je dosť tvrde/mäkké

N-ika

zabudla som, ten konarik ak mate zahradu, alebo vies ze nie je chemicky osetreny tak mu ho mozes dat hned ako ho odstrihnes, taky cerstvy je pre nich mnamka...aj nevies o povode nic, tak ho umy, utri a daj mu ho...
a to nevadi ze je este malicky, oni hryzu od mala, zubky im rastu stale a musia ich obrusovat...a cca 3 krat do roka chodime vetosovi davat strihat pazuriky, to tiez treba, inak su dlhe a zajka by to bolelo...
my sme mali samceka aj samicku, samcek sa nam neosvedcil, ked dospieval, stale si znackoval vsetko (jeho teritorium), ocikaval nam steny, zem, postele, gauc...
ale bol kludnejsi:-)
samicka je cistotnejsia, chodi len na zachodik do domceka, neocika zem ani ked lezi 5 hodin v obyvke na koberci a chrni...ale zas je naladova a prchka-ako zena :-)ma rada deti, tym dovoli aj strkat ruky do klietky, inych za to kusne...
a nezabudni na velku klietku a dostatok vybehu a aby kralicek nesmrdel, my pucujeme klietku kazdy treti den...

N-ika

wa- mineralny kamen urcite, okrem kusania obsahuje aj vela mineralov a hlavne sol, ktoru zajko potrebuje...
a drievko mu dat mozes, ale nie hocijake :-) moze to byt len hrubsi konarik z jablonky alebo hrusky...ine druhy nasa krpata nechcela ;-)
a aj tvrdy vysuseny koniec chlebika a mrkvicku...ten chlebik len obcas, lebo z toho dost priberaju ;-)