Recept na dlhotrvajuci vztah

Delete 2

Panda ^-^ bol som zaregistrovaný ako Delete ale Admini mi dali ban...neviem doteraz prečo som tu neželaná osoba :)

Panda ^-^

Suhlasim so Slobodnou a s Delete 2. Inak Delete, preco sa nezaregistrujes? Takto moze v tvojom mene niekto nieco napisat...

diviak2015

povedal by som ze priatelstvo medzi partnermi. a snaha podporovat posilnovat to pozitivne medzi partnermi namiesto negativneho. ked sa potom objavi nejaky konflikt a on sa nejaky objavy vzdy, tak sa lahsie prekonava medzi takymito partnermi nez takymi kde chyba priatelstvo a nieco pozitivne sa prilis nepodporuje.
taktiez zaujimat sa o druheho v com je zahrnute aj uz spominane porozumenie, pochopenie ale aj napriklad byt vnimavy k partnerovi alebo robit si vzajomne drobne radosti. humor je super taktiez. ked sa dvaja priatelia vedia spolu zasmiat je to uzasne. spolocne hodnoty pohlad na zivot. nemusi byt identicky, ani byt nemoze, ale v zasadnych veciach by sa mali zhodovat. robit zaujimave cinnosti, nestagnovat, byt kreativny. ale je dobre robit nieco zaujimave aj samostatne.

Delete 2

Vymeniť sa dajú veci len pokiaľ na ne máme. Ak sa pokazí niečo veľmi vzácne tak to vymeniť síce môžeme ale nikdy už nebudeme mať konkrétne to, čo sa pokazilo.

Ak na to nemáme tak vymeniť môžeme len za lacné a bezcenné veci. Radšej by sme mali pouvažovať ako tie veci nepokaziť a ak sa už stane tak sa pokúsiť ich opraviť :)

Dadula56

1. Komunikacia - nedrzat v sebe jed, necakat, ze si niekto nieco domysli, riesit problemy, pocuvat, poradit, utesit
2. Podporovat partnerovu individualitu, netvarit sa, ze sme zrazu dvojjedina bytost, zaluby uz neexistuju, partner sa nemoze ani pohnut bez toho druheho.
3. Uz na zaciatku vztahu si overit, ze na zivotne dolezite udalosti a smerovanie maju dvaja rovnake alebo aspon podobne nazory (napr. necakat, ze ked je jeden nabozensky zalozeny a chce mat nabozne deti a druhy je zaryty ateista tak "sa to nejak spravi")
4. Nepustat do vztahu tretie osoby (matky, otcov, sesternice, kamaratov...ich nazory si mozno vypocut, ale clovek si musi byt vedomy, ze jedine dvaja vedia ako su na tom skutocne)

Delete 2

Súhlasím so Slobodnou :)

Najskôr starnem :D

Dôležité je pochopenie čo, ako a prečo sa nám deje. Prečo jeden urobil to, druhý ono, prečo niekto neplní naše očakávania.

Ak ich neplní tak ho do toho nenútiť, pretože plní pravdepodobne nejaké iné. Tie ktoré neplní a sú pre nás bytostne dôležité je treba hľadať inde.
Človek nemôže stráviť s jednou bytosťou celý svoj život. Tiež som mal a aj mám ten sen ale ľudia sa menia. Vždy som mal pocit, že ak sa človek zmení tak jeho podstata ostáva ale menia sa naše návyky, naše sny, ciele, správanie, celkové vyžarovanie... Prečo trávime celý život s niekým kto nám nič nedokáže dať a naopak niekto na takého človeka bytostne čaká a nevie ho nájsť?
Ale toto je na dlhú debatu. Čím viac ľudí má človek okolo seba, tým sa stáva informovanejším. Ovšem ak pochopí.

A samozrejme, ak pochopíme ako sa dajú veci opraviť, tak si ich možno aj budeme opravovať a nebudeme ich pri najmenšej chybičke meniť.

Všetko čo partner urobí je akceptovateľné. Prečo? Pretože sme to my, kto si takého partnera vybral a teraz mu musíme vysvetliť, musíme vedieť pochopiť prečo robí, to čo robí. A nakoniec by sme mu mali dokázať aj pomôcť. Prečo niekto podvedie partnera? Prečo sa z niekoho stane alkoholik alebo narkoman? Prečo je niekto agresívny? Všetko má svoj dôvod a ak si uvedomíme, že za celkový vzťah a aj za jeho chyby či rozpad sme zodpovední obaja rovnakou mierou tak potom to všetko pôjde ľahšie. Potrebujeme pochopiť - nič viac, nič menej :)

Slobodna

A este nieco. Nevyuzivat partnera na to, aby som zo seba urobil lepsieho a uspesnejsieho cloveka a ked to dosiahnem, tak ho odkopnem a najdem si ineho. Lebo som to dosiahol vdaka nemu a bez neho som nikto.