Duševné zdravie

Príspevok v téme: Duševné zdravie
Niki96

Ahojte volám sa Veronika a už som tu toho dosť popísala namiesto toho aby som si svoje problémy aj naozaj riešila ked som bola malá bola som výrečné dieťa všade som musela byť ked prišla puberta vytvorila som si vlastný svet v ktorom som bola iba ja a videla svet zo svojej perspektívy. Odišla som na leto do Anglicka. Vždy som chcela ísť do Anglicka bol to môj sen. Ale ked som tu prišla začala som trpieť nespavosťou čo spôsobilo úzkosti a vyvrcholilo to panickými záchvatmi kedy som si myslela že sa zbláznim alebo zabijem. Rozhodla som sa ísť domov ešte ma čaká dlhá cesta domov tak mi držte palce :). Ale to som nechcela chcem zmeniť svoj život a prístup k sebe aj k ľudom lebo doteraz som bola ako vzduch nič sa ma nepýtajte a ja sa nebudem nič pýtať vás. Preto som možno nemala ani žiadny vzťah. Lebo žijem vo svojom svete kníh a filmov. Ale chcela by som pomáhať ľudom ktorí majú podobné problémy. Bývam blízko Spišskej Novej Vsi. Tak ak o niečom viete ako by som mohla pomáhať ľudom možno len tým že im poviem o svojom príbehu. Od Septembra idem na výšku do Bratislavy tak aj tam ak by ste o niečom takom vedeli bola by som povďačná. Lebo nechcem to brať ako niečo čo som nezvládla, že som nezvládla letnú brigádu. Ale niečo čo mi otvorilo oči že človek musí komunikovať s okolím a blízkymi. Chcem upnúť svoj život na pomáhanie druhým a tým dúfam pomôžem aj sama sebe :)

Delete 2

,,Chcem upnúť svoj život na pomáhanie druhým a tým dúfam pomôžem aj sama sebe :),,

Zaujalo ma na tvojom článku pár detailov, skopíroval som sem poslednú vetu, kde píšeš, že chceš pomáhať druhým a dúfaš, že tým pomôžeš aj sama sebe. Je to omyl - nepomôžeš! je to ako keby také placebo na dušu ale v skutočnosti je pomoc niekomu nezištná, musí byť nezištná a nesmieš nič očakávať... Ak závisí tvoje šťastie na niekom inom, tak máš problém. Možno do toho nevidím ale v prvom rade by si sa mala cítiť spokojná a šťastná vo svojom vnútri, pretože ak to tak nebude, tak to pekné a dobré nebudú vidieť ani ostatní...

Jednoducho môžeš dávať len to, čo máš, čo nemáš tak rozdať nemôžeš...logické nie?

jediné, čo môžeš druhým ľuďom ponúknuť je tvoje vlastné ja, no o to ako také podľa mňa v tomto svete perfekcionizmu nebude veľký záujem. veď nie si predsa dokonalá, nevyžaruje z teba to pozitívne, tak načo by sa mali tebou ľudia zaoberať?

Možno som to napísal drsne ale tak to nejako vidím.

Držím ti silno palčeky :)
No nehľadaj u druhých to, čo máš hľadať v sebe, oni to nemajú a nikdy to od druhých nedostaneš.