Kvapavka - podozrenie

Príspevok v téme: Kvapavka - podozrenie
Agsbxud

Ahojte,
Pred tyzdnom som z nicoho nic zacal pocitovat palenie pri moceni a cca za dva dni som objavil aj občasne male kvapocky bielej tekutiny. Samozrejme sex som nemal asi mesiac, takze jedine co ma napadlo bol nejaky zapal o pohlavnej chorobe som ani nerozmyslal. Isiel som teraz v pondelok ku urologovi a prve co sa spytal po vysvetleni priznakov na mozne pohlavne choroby. Uistil som ho, ze to nie je mozne s ohladom na kratku inkubacnu dobu poh. chorob. Mam za sebou 2 chladne festivaly po ktorych ma bolelo mocove ustrojenstvo, uzliny atd. Preto som mal podozrenie na prechladnutie, nasledny zapal. Plus jazdim na motorke asi 10 dni, v kratasoch, tricku. Nasidil mi ATB, po precitani letaku som zistil, ze su na kvapavku. Nedalo mi to a zacal som studovat internet a priznaky mam presne ako pri kvapavke. Zacal som rozmyslat ako by to mohlo byt mozne a potom som si spomenul, ze som robil jednej slecne asi pred 10 dnami s ktorou dlhsie randim oral (bol druhy, prvy asi pred mesiacom). Zatial je to take nezavazne, takze nemozem vediet co robi.
Z toho plynu moje otazky:
1. Mozem mat taketo priznaky aj po nejakom prechladnuti z festivalu, motorky, alebo len pri kvapavke?
2. Mozem dostat kvapavku ked som jej robil oral?
3. Docital som sa, ze sa prenasa kvapavka sliznicami, cize mozem ju dostat aj pri bozkavani?
4. Kolko trva liecba atb pri kvapavke? Nemam ziadne hrozne problemy, NEmocim ziletky, je to len mensi diskomfort. cital som ze staci 7 dnova liecba, niekde ze 6 mesiacov ... Omg snad nie.

Moja liecba : suprax (obsahuje cefixim), urologicky caj a brusnicami, urinalAkut. Viem si este nejak pomoct?

Zajtra idem do jedneho centra dat si spravit testy na vlastne naklady, nech viem na com som. Potom kontaktujem slecnu a spytam sa jej na jej sexualny zivot za posledne obdobie.

Dakujem pekne za odpovede

Agsbxud

Takze mam azitromycin (summamed). Doxycyklin mi dat nechcela, lebo to ATB je citlive na svetlo, ze v tychto teplach by som nikam ist nemohol, len ked tak prebehnut z tiena do tiena.

Vsade na nete citam davkovanie azitromycinu 1g narazovo a potom nic.

Moje davkovanie od doktorky:
-500mg tabletku pocas 3 dni - dokopy 1500mg=1,5g
-toto opakovat po tyzdni
-zase opakovat

Co na to poviete? 4,5g azitromycinu a pri doxycykline by to bolo len cca 2g (200mg pocas 10 dni).

Teraz neviem, poradite davkovanie?

Agsbxud

Na Kuchajde som bol len raz v zivote ale aj naposledy, vdaka za info RNG. Sice neverim, ze chlamydie mam odtial, lebo ked som sa kupal nepretrzite 2h, tak cca po 1h som citil svrbenie v uretre a uz sa to tahalo. Chlamydie nemaju taku rychlu inkubacnu dobu, cize to vylucujem.
Vaporwave, znamy mal aj bolesti v krku? Presnejsie mandle? Mna cim dalej tym viac trapia, pri prehltany bolia.
Od nervov nemozem ani spat, ale aspon budem prvy v cakarni :)

vaporwave

:) doxybene by snad mali zabrat

co viem, tak podobné stavy únavy ale bez tých bolesti klbov uvádzal aj jeden môj známy :)

dobre vediet o tej Kuchajde co tam bolo, ja by som odvahu na take nemala .. mne sa nepacia a nenavstevujem ziadne take priestory ako vodne nadrze a kupaliska,dostat sa tam moze hocico, ked som este bola mala tak som mala caste krvacanie z nosa a raz ta krv skoncila vo verejnom bazene :D

tak pre ludí co si nemusia davat pozor aby neprechladli moze byt stanovanie ok, ale niektorym ako ja nerobi dobre ani mierne ochladenie teraz v lete..

RNG

Nuz len tak z minulosti, jazero na Kuchajde je povodne smetisko, kde sa vyvazali rozne odpady, vcitane chemickych a nemocnicnych. Takze tam by som sa rozhodne nekupal.
Skor by som isiel na povodne strkoviska, ako napr jazera v Senci, kde je voda ovela cistejsia.
Teda aspon niekedy bola, mozno dnes je aj tam uz zamorenie znacne, ked sa tam kupu desiatky tisicov ludi v lete.

Agsbxud

Tym som chcel povedat, ze ludia, ktori nehladaju pomoc na nete, alebo sa bez vacssich problemov vyliecia uz z hocijakej choroby, na net nenapisu. Potom to na fore vyzera, ze sa neda z nicoho vyliecit. Chlamydia je najrozsirenejsia pohl. choroba na svete, keby bola tak tazko liecitelna, tak si tie fora preplene. Moja uvaha, takto sa aspon upokojujem.

Agsbxud

Takze zo sterov mam pozitivne chlamydie. Prebehol som rozne clanky, fora, slovenske aj zahranicne a co to o liecbe si nastudoval.
Podavaju sa dva druhy ATB, tak uvidim zajtra co "dohodneme" s doktorkou.
Ja sa od liekov drzim co najdalej ak sa da, co sa tyka ATB tak duplom, ale v tomto pripade liecbu ATB chcem, aj ked tu na fore sa vela radi a hlavne pan RNG(ktoreho si vazim) o antibakterialnych doplnkoch, ale nehodlam cakat. Vacsinou na net pisu ludia, ktori maju problem vyliecit chlamydie (plati to ale pri kazdom probleme) z dovodu, ze ich maju uz mesiace ci roky, mali ich skryte, neliecene, preto dufam, ze moja nakaza cca 3 tyzdnova sa bude dobre liecit. Je to bordel a mam strach ako to dopadne. Bral som zbytocne suprax 7 dni, teraz budem asi 10 dni brat Doxybene (latka doxecyklin), ktory sa pouziva najcastejsie v dnesnej dobe.
Inak mam sem tam pobolievabie klbov (koleno, laket) , nic hrozne, iba to obcas citim a teraz ma bolia svaly a som unaveny. Dufam, ze to nebude nejak velmi rozsirene.
Poucil som sa a to poriadne.
Btw, stanovanie je super :)

vaporwave

aspon viem ze nemam v zivote liezť do stanu :D

inak na jednom tom linkovanom webe je na fore tiez prispevok na temu kvapavka od jendeho co bol na pohode :)

daj potom ale vedieť či ti niečo vyšlo pozitívne v tých testoch, nech vieme čím je kontaminovaná kuchajda :D

vaporwave

to môžu byť aj chlamýdie, tam sú podobné príznaky:

www.pohlavne-choroby.eu

prechladiť si sa tiež mohol.. :)

a hej, aj oralnym stykom sa to prenáša :D

www.hpl.sk

btw na akých festivaloch si to bol?

Agsbxud

Este ma napadlo, ze v den ked som zacal mat problemy som sa cez den kupal nonstop na jazere 2 hodiny v BA- kuchajda