Rozchod kvôli chrápaniu?

Príspevok v téme: Rozchod kvôli chrápaniu?
1karina1

Prosím vás pekne, máte niekto skúsenosť s chrápaním, resp. čo by pomohlo, aby človek prestal chrápať?
Som s priateľom niečo vyše roka, nežijeme spolu, takže nespávame spolu každú noc, ale tých pár nocí (a mám na mysli naozaj len spánok) mi bohate stačí. Priateľ neskutočne a neznesiteľne chrápe, ale ono to nie je také chrápanie, ako napr. môj otec, že mama ho trošku pohladká po ruke alebo potichu mu povie niečo a on sa otočí a spí už pokojne bez chrápania - toto je také choré chrápanie, že to počuť nielen do iných izieb ale isto aj pred barák.Dosť ma aj štve, že mi to priateľ nepovedal, že ma na to neupozornil.
Je len prirodzené, že s ním odmietam chodiť na predĺžené víkendy alebo k známym, kde treba spať, proste potom som uťahaná, nervózna a nevyspatá, čo mám z takých výletov...?
Problém nastal, keď som mu o tom povedala (citlivo naozaj), on sa urazil, bolo vidieť, že sa ho to dotklo.No namiesto aby to riešil tak na mňa vybehol, že o čom je taký vzťah, že budeme spať každý zvlášť, že ako chceme spolu žiť atď, normálne naštvaný. Potom sa upokojil, že to bude riešiť ale nerieši.
Oznámil mi, že operovať sa nedá, že nie je sprostý,že pre banálne operácie už mnohí pomreli, že prípravky sú drahé a neverí im, návštevu lekára odkladá. A mňa to už nebaví.
Nie som žiadna cintľavka, ale kto to nezažil, ten hluk a naozaj celučkú noc!!! nepochopí.
A ešte jeden problém - priateľ dosť pije - myslím vody, tekutín, čo je síce fajn a zdravé, ale nie aj tesne pred spaním a aj v noci, potom ide na wecko aj 4-5x za noc a ešte aj počas toho ako sa vracia sa napije a jasné, že o 2 hodky zasa ide :( a pritom ma zobudí+to chrápanie, a potom že čo toľko zívam cez deň...Keď som mu varvela o tom nočnom pití a cikaní, tak vravel, že keď je smädný, napije sa a hotovo.
Niekto sa tu možno usmieva, že mať tak moje problémy, ale verte, že ani ja by som si nebola pomyslela, že chrápanie (nielen také obyčajné sem tam pochrapkávanie) vie tak znepríjemniť život a ohroziť vzťah.
Aký máte názor či radu? Ja za ne vopred ďakujem.

artemis3

Ahoj, moja rada znie: okrem lekárov a operácií a drahých medikamentov existuje aj iná pomoc. Vravím z vlastnej skúsenosti.
Vyskúšajte alternatívnu formu liečenia. je dôležité, aby sa odstránila príčina chrápania, nie dôsledok. Moje vyskúšané terapie, ktoré fungujú - srt terapia na Slovensku poznám dvoch výborných terapeutov 1.Rastislav Škultéty stojí to cca. 30 eur u neho a nieje potrebné, aby priateľ bol pri tom, prevádza sa to aj na diaľku, 2.Maria Bulková taktiež prevádza na diaľku liečenie, odporúčam ďalej môjho učiteľa Miloslava Bauera z čiech, ale tam sa treba objednať a osobne ísť , pán Saša Pueblo, ktorý ho rád zdiagnostikuje na diaľku, stačí vyplniť formulár, alebo mu napísať len email o čo sa jedná, trošku sa čaká, lebo má toho veľa, ďalej vynikajúci reiki liečiteľ Milan Grisa, ktorý ma dostal z potiaží s chrbticou. Všetko najdete na internete, v niektorých prípadoch priateľ nemusí vlastne nikam ísť. V prípade otázok ma kontaktujte.

Axel Wers

Pamätám ešte pred mnohými rokmi, keď sme s bratom mali spoločnú izbu, on strašne chrápal a často sa nedal ani zobudiť, proste drichmal jak v oleji. To chrápanie bolo neznesiteľné, bolo počuť aj cez steny, zaspať sa mi kvôli nemu nedalo, ja som mal také nervy z neho, že som myslel, že ho zabijem. Sranda je, že chrápajúci sám seba ako keby nepočul, jedna moja ex sa mi tiež sťažovala, že som niekedy chrápal a ja o ničom neviem :) Ale aj preto súcitím s niektorými ženami a chápem, keď chcú oddelené spálne, je to úplne o niečom inom, keď človek má izbu sám pre seba a nemusí počúvať ako sa vedľa neho furt niekto prevaľuje a vypúšťa zvuky, z ktorých niektoré môžu byť v spoločnosti neprípustné.

adr1a

Neznasam pri jedeni mlaskanie, mlastanie, srkanie, chlipanie a chrapanie. Takze ked aj spoznam nejakeho muza tak si hned na zaciatku davam na toto pozor. Ideme sa niekde najest a pocuvam ako sa sprava pri jedeni - piti. Ak mlaska, srka ai tak nie je o com. Predsa to nebudem pocuvat cely zivot. Rada vyvaram, vypekam takze prilezitosti vydavat tieto zvuky by mal viac nez dost. A zas je to o slusnosti, kto je ako vychovany. Sama to nerobim. A to chrapanie? Byvam vo vacsom takze sme vzdy mali oddelene spalne. Mam plytky spanok a mne proste chrapanie, ostatne zvuky, prehadzovanie sa a tak jednoducho vadia. Ked sme chceli byt spolu tak sme boli. Ked sme sa milovali tak sme sa milovali, objimali, stiskali, mojkali. Ale ja som potom radsej odchadzala. Obcas som aj ostala. Ale mne sa lepsie spi samotnej.

A k tomu nadmernemu pitiu nech si da zistit, ci nema nahodou cukrovku

jedna

Moj ex tiez riadne chrapal... Aj na operacii bol... Nepomohlo... Terajsi tiez chrapal, ale reagoval, ked som do neho stuchla alebo ho pohladkala, tak prestal... Ale! Po tom ako sa dal na dietu tak uz chrape len ked si vecer viac vypije... Dal sa na paleodietu, nizkosacharidovu, aj do ketozy siel a toto pomohlo... Aj cosi zhodil... Takze teraz mam v noci uz ticho... Teda ak nejde na pivko a to je malokedy...

Biela Kobra

Karina- tak to, čo som vravela na začiatku. Nahraj ho a pusti mu to. Ak ho to netrkne, tak kopanec. Už si si prežila dosť, takého sebca na krku nepotrebuješ.

1karina1

A ešte maličkosť - priateľ je živnostník a do práce chodí tak okolo 10,00 a svoj prac. čas si riadi podľa seba, čiže niekedy do večera - cca do 19-tej, inokedy príde o 14-tej, inokedy je celý deň doma.
Ja vstávam každé ráno o 4.50 a mám zamestnanie dosť náročné na psychiku.
Hold - rozmaznaná ženská som asi...

1karina1

"hladkamuka" úprimne ťa obdivujem, že si sa v tom hluku naučila spať. Ja to bohužiaľ nedokážem.To však, myslím, nie je o narušenom vzťahu, ale tiež o mojom spánku, ktorý je v normálny, t.j. ani príliš tvrdý ani príliš slabý, a predsa sa pri nadmernom zvuku jednoducho zobudím.Neviem sa naučiť spať pri tom zvuku,tak môžeš byť na seba hrdá, že ty to dokážeš a že sú to p*****ny si rozhodne nemyslím.

Ešte sa tu ktosi pýtal na jeho váhu - je to pomerne vysoký chlap, bezmála dvojmetrový - a váži okolo 130kg. Áno, má nadváhu.

Okrem iného aj schudnúť chce, ale iba chce.Zatiaľ nespravil pre to nič. Všade sa vozí autom, stravu si neupravil, pohybuje sa len keď je to nutné, najobľúbenejšia jeho poloha - ležanie na gauči.

"soffa" mám 37 a dve takmer dospelé deti a ver, že som si prežila xy prebdených nocí, vysokých horúčok a obkladov a spústu starostí ako takmer každá dobrá mama. Netreba okolo mňa chodiť ako okolo maľovaného vajca, to skôr ja som chodila okolo svojich blízkych takto a teraz si myslím, že mám právo aj seba samú mať trochu rada.

Ale hlavne ma potešilo, že väčšina vás, ktorí ste mi tu napísali pochopila môj problém, že mi ide o prístup môjho priateľa, lebo naozaj je dosť sebecký.
Ja so mu navrhla naozaj dobré riešenie (keďže on odmietol čokoľvek robiť so sebou), že budeme spať každý zvlášť, veď vzťah práveže nie je len o spoločnom spaní, a to ho vytočilo. Bez ohľadu na to, že mám rodinu, chodím do náročnej práce, doma ma čaká ďalšia smena - domácnosť, varenie, pranie, žehlenie, upratovanie ako každú ženu - a jediný odpočinok, ktorý si môžem dopriať je spánok v noci a neviem sa vyspať pri ňom.A nie je to z jeho strany pochopené :(
Takže budem rozmýšľať, čo s tým.

Biela Kobra

Ja s teóriou "zvykni si" nesúhlasím. Sú veci, na ktoré sa zvyknúť nedá. Ak chlap trocha pochrapkáva alebo sem-tam zavŕzga a stačí do neho štuchnúť, tak na to sa zvyknúť možno dá. Tiež ak je žena nahluchlá alebo má tvrdý spánok a keď spí, tak nič iné okolo nej neexistuje. Ale aby si niekto šiel po celodennej drine ľahnúť s tým, že ráno vstáva do práce a celú noc je vedľa neho naštartovaná "vé3eska", tak to sa dá vydržať pár nocí, ale neskôr je to na zabitie. Nie každý spí ako drevo. Sú hlavne ženy, ktoré sú nastavené, že ich zobudí každé šuchnutie, a ženy sú tak uspôsobené práve kvôli svojmu materstvu, aby vstali, len čo dieťa zaplače alebo sa ozve podozrivý zvuk. Ak má vedľa seba celú noc preborníka v súťaži pilčíkov, tak žena nesmierne trpí. A neviem, prečo by mala, keď sú iné riešenia. Ak karinin drahý nechce o riešeniach svojho problému ani počuť, tak chyba nebude v karine. A zrejme jej to dá pocítiť aj v iných veciach, nielen čo sa chrápania týka.

soffa

podla mna prehanas.moj manzel tiez chrape,a to dost,ale clovek ked je unaveny tak zaspi ako drevo.dalsia moznost je ina izba.Mozno jemu tiez vadia veci na tebe,lebo nikto nie je dokonaly ale nevycita ti to.Dalej ze chodi na wc,podla mna okolo teba treba chodit ako okolo malovaneho vajca mi pride!Do buducnosti chces deti,?tak si zvykaj.Tam sa tiez nevyspis,tiez budes nervozna,nevyspata.Podla mna si bola dlho sama a zvykla si si ze o 22 idem spat tak teraz chcem mat klud a pokoj.Kazdy sme iny,bud si zvyknes,alebo sa rozijdes.Ale aj iny muzi chrapu,chodia na wc,tak to je prirodzene...